opskrift på traditionelle fastelavnsboller

Er bestemt ikke at kimse ad!! Endnu en livret herhjemme til pigen som elsker snask. Nu snask i form af creme!!! Uhmmm…

Jeg kan egentlig rigtig godt lide den helt traditionelle slags, og for lige at bidrage lidt ekstra til den voldsomme mængde af fastelavnsboller på bloggene kommer her min opskrift. Det er en sød (og ja, fed) gærdej, som også er luftig og lækker på anden dagen. Man kan jo putte hvad man har lyst til indeni: Remonce, chokolade, æble, marmelade osv, men jeg lavede dem bare med vanillecreme denne gang. Noget som jo egentlig bare også er super nemt at lave.

IMG_0404

Dejen: 50 g gær, 1 dl sødmælk, 125 g smeltet smør, 1 æg, 4 spsk sukker, små 400 g hvedemel, 1/2-1 tsk stødt kardemomme efter smag

Creme: 1  æg (evt. pasteuriseret), 2 spsk sukker, 2 dl sødmælk, 1½ spsk hvedemel, 1/2-1 tsk vanillepulver (eller korn fra 1/2 stang vanille)

Dej: Gæren røres ud i lillefingervarm mælk. Bortset fra lidt af melet tilsættes de øvrige ingredienser og dejen slås godt sammen. Dejen bliver en ret fedtet sag. Hæver lunt og tildækket i ca. 1 time.

Creme: All ingredienserne piskes sammen i tykbundet kasserolle. Bringes i kog under piskning og ved kraftig varme. Herefter fortsættes der med at piskes i små 5 min, men der skrues ned til jævn varme. Tag cremen af varmen og lad afkøle i skål hvor der røres af og til.

Dejen æltes godt igennem på et meldrysset bord og rulles ud til firkantet plade på ca. 40 x 40 cm. Skær pladen igennem så du får 16 firkanter. På hver firkant lægges der en skefuld creme og dejen pakkes sammen rundt om cremen. Husk at klemme godt sammen hvor dejen mødes så dejen ikke løber ud. Efterhæver i 45 min, pensles og bages midt i ovnen ved 225 grader i 10 min.Velbekomme

/Anne

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , .Bogmærk permalink.

17 Kommentarer til opskrift på traditionelle fastelavnsboller

 1. Ketty siger:

  De ser også virkelig gode ud, for ja bloggene drukner i fastelavns boller, men det er nu også en skøn kage , og der findes mange gode opskrifter, vi har dog spist vores portion for i år tror jeg nok, så i dag er bagning skiftet over til kanel snegle – også en god klassiker 🙂

 2. Sofie siger:

  Mums! Jeg har endnu ikke prøvet at lave fastelavnsboller endnu, jeg er sgu snart nødt til det! Og der er jo masser af opskrifter derude, så jeg kan nå at lave mange 😉

 3. Malene siger:

  Fastelavn er en fantastisk undskyldning for at spise alt for meget kage 🙂

 4. Trine Bruun siger:

  Ynglingskagen <3 Jeg bager den gerne hele året rundt.. (;

 5. Anita siger:

  Haps, den ser god ud – skal da vist også prøve din opskrift 🙂 Hvad er det for en fin dug/dækkeserviet? Det er lige mig…

 6. A + K = ♥ siger:

  Mmmh, eeelsker fastelavnsboller, særligt dem med creme!

  – Anne

 7. et delerum siger:

  De ser gode ud. Jeg ELSKER fastelavnsboller (og de skal være med creme), men plejer faktisk at købe mig til dem i stedet for at bage dem, men de her ser godt nok gode ud. Måske jeg bør forsøge mig…
  /tina

 8. Marina siger:

  Altså fastelavnsboller kalder jo på fed gærdej! 🙂 Må se om jeg ikke kan få sneget lidt bagetid ind i løbet af ugen, for ingen ferie til mig, suk!

 9. Vilhelm's mor siger:

  Hej Anne, jeg har bagt dem- og de er næsten bedre her på 2. Dagen:) I dag har jeg rørt lidt neskaffe i kakao glasuren, det er ik så ringe endda:) Tak for opskriften. Kh KM

 10. Pingback:jeg gav op: fastelavnsboller sagde de - Krittewitt

 11. Pingback:God weekend - Krittewitt

Skriv et svar