Endnu en let lagkage

IMG_5694Ja, jeg er altså ikke for fin til at springe over, hvor gærdet er lavest, med de lagkager. Men altså nu er det faktisk bare ret let at lave en ret lækker lagkage uden de helt store dikkedarer. Jeg snyder max og køber mine bunde, dem kan du jo også lave selv, hvis du vil have det hele lidt mere hjemmelavet. Det samme med kagecremen.

I forhold til den sidste lagkage, jeg lagde op på bloggen, er denne her noget lettere og friskere (ja, altså så meget en lagkage nu kan blive). Her er den lavet med vindruer, som altså skal afprøves. Jeg var lidt skeptisk, da en veninde serverede den første gang, men det smager altså rigtig godt. Selvfølgelig kan den dog også laves med anden frugt eller bær.

Du skal bruge:

Lyse lagkagebunde (køb gerne af god kvalitet eller endda fra en bager), 1/2 liter fløde, 1 portion kagecreme, 500 g vindruer, 200 g chokolade og evt. mandler eller nødder

Lav kagecremen og stil den på køl. Rens og halver vinduerne, hak chokolade og eventuelt nødder/mandler.

Pisk fløden og tag en portion fra til at pynte kagen (du skal evt bruge mere fløde hvis du også vil have dækket siderne af kagen). Når kagecremen har sat sig ordentligt blandes creme og pisket fløde forsigtigt. Det skal passe nogenlunde med et 1:1 forhold mellem flødeskum og creme. Bland herefter vindruer, chokolade og mandler/nødder i.

Byg herefter lagkagen op og pynt den med flødeskum og hvad du ellers har lyst til.

Og voila, nem, lækker lagkage til søde gæster.

/Anne

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , , .Bogmærk permalink.

6 Kommentarer til Endnu en let lagkage

  1. Cathrine siger:

    Hov hov, stjæler du min familiehemmelig opskrift 😉 Ej, driller bare, men dejligt at se du ligefrem synes den er så god at den fortjener en plads på bloggen. Synes også nok det lignede den på IG til din fødselsdag:-)

  2. Mette siger:

    Uhm, det ser lækkert ud!

  3. Jeg vil snart øve mig i at lave lige så lækre lagkager, for det der er jo ren guf! 🙂

  4. Pingback:fødselsdagsfejring - 2 år - Krittewitt

Skriv et svar