Tur til Verftet i Ny Hellesund

indeholder-reklame
img_2422-1 img_2401 img_2399 img_2405 img_2407 img_2411img_2426 img_2416 img_2414

Tidligere på sommeren skrev jeg lidt om vores tur til Dyreparken i Kristiansand. Et dejligt sted for både store og små. Efter dyreparken blev vi transporteret til Verftet. En tur der foregik både i bil og med båd. Verftet ligger nemlig i Sørlandets skærgård udenfor Kristiansand i en øgruppe der hedder Ny Hellesund. Verftet er, som navnet ligesom indikerer et tidligere værft, der fungerede aktivt i næsten 100 år, og nu er bygget om til ferielejligheder, hvor man næsten kan dyppe fødderne fra stuen.

 

Vi var næsten de eneste på øen. Og nøj hvor vi nød roen og stilheden. Dagen blev tilbragt med at gå en tur henover øen, hvor billederne er fra. Øen er lille, så selv med ungerne henover klipperne tog turen vel kun halvanden time. Vi havde desværre kun en enkelt dag der, men kunne snildt have brugt lidt flere og nydt hinanden. Taget på små ture med madpakker henover øen, udforsket små veje, dypper tæerne i det klare vand, fanget krabber, snorkle, fiske og kigget på stjerner midt om natten. Vi var ret betagede faktisk. Børnene nød at komme helt ned i gear og at al fokus var på dem. Ferie med børnene når det er bedst.

 

Modsat manden min havde jeg aldrig oplevet den norske skærgård tidligere. Mine erfaringer med Norge var begrænset til en enkelt skitur og et besøg hos nogle venner i Oslo. Men vild med det er jeg godt nok blevet.Skærgården var ganske magisk og jeg ville virkelig gerne have haft lidt længere tid deroppe. Både til at slappe af på Verftet, og at opdage lidt mere af Sørlandet, hvor der også lader til at være mange oplevelser for børnefamilier. Måske vi kan planlægge en tur derop i fremtiden engang.

 

Hvad er jeres erfaringer med Sydnorge og af nysgerrighed, kunne I overveje det som destination?

 

/Anne

Vi havde vundet turen i en konkurrence.

img_2419

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk permalink.

Skriv et svar