Tur til Dyreparken Kristiansand

   img_2283indeholder-reklameI slutningen af juni var min lille familie og jeg i Norge. Jeg havde nemlig vundet en konkurrence, og turen gik blandt andet til Dyreparken i Kristiansand. Dyreparken er en kombineret zoologisk have og oplevelsespark. Og som man kan se af billederne oplevede vi ret så meget på knap så meget tid. Og det bliver ikke verdens korteste indlæg, for det var en aldeles vidunderlig tur. Og senere kommer der et indlæg om en tur på en (næsten) øde ø i Skærgårdetn.

 

Da dyreparken slog dørene op for 50 år siden var det som zoologisk have. En stadig meget imponerende del af parken, hvor der er store, smukke anlæg for dyrene. Der er mange forskellige dyr, også et stort Afrika område. Men vi var blandt andet ret imponerede af anlægget med “Nordic Wildlife”, hvor man blev ført rundt på en løftet, beskyttet sti (se billedet nedenunder af lillesøster) blandt ulve, jerve og andre dyr fra Norden.

Dyreparken er mega stor. Vi havde en klapvogn med til frøkenen, men storebror på 4 hoppede og dansede rundt af iver alle dagene der. Den ligger mega smukt i norsk fjeldnatur og skov. Undervejs grinede vi lidt af det faktum, at i Danmark ville man have bygget omgivelserne, i Norge var de der bare.

 

I de nyere år er der sket tilføjelser til den zoologiske have. Blandt andet med Thorbjørn Egners univsers. Det er ham, der blandt andet står bag Dyrene i Hakkebakkeskoven, Kardemommeby samt Karius og Baktus. Vi var på tur i Kardemommeby, hvor der dufter vidunderligt fra bageriet. Vi holdt øje med røverne, der listede rundt, var inde på Politimester Bastians station og kørte i sporvogn. Man kan faktisk også overnatte i en af husene i Kardemommeby.

Den ene aften var vi i Cirkus Jesper. Et spin-off af historien om røverne, hvor Jesper har fået sit eget cirkus. Den virkelig dejligste forestilling for store og små med musik, klovne, professionelle artister, den smukkeste cirkusprinsesse og en den chokolade-elskende (og tåspisende) løve på besøg. En skøn, skøn og faktisk lidt intim og hyggeligt aften, og lille A var totalt opslugt af det og snakker stadig meget om aftenen i cirkus.

img_2290

 

I år kan man også komme på tur i Hakkebakkeskoven. En tog-tur, hvor skuespillere undervejs opfører scener fra historien. Velspillet, og især scenen hvor Mikkel Ræv besøger Bagermester Harepus var hysterisk morsom, og de voksne morede sig også vældigt.

Derudover var der diverse tivoli-oplevelser samt forlystelser. En bob.slæde tur gennem skoven, et tog til småbørn osv, osv.

img_2288

Ja, det blev en længere smøre. Og ja, vi var inviterede, men hold nu op. Jeg er ligeglad, for det var virkelig fantastisk. Smukt, underholdende, hyggeligt og vi havde de bedste dage.

 

Og så har jeg ikke engang fået nævnt at der var badeland, sørøverland og meget, meget mere. Men det kan man fx kigge forbi hos Signe og læse mere om, eller klikke forbi Dyreparkens hjemmeside. Der ligger også billeder på instagram under #dyreparkenblogevent.

 

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , .Bogmærk permalink.

En kommentar til Tur til Dyreparken Kristiansand

  1. Pingback:Tur til Verftet i Ny Hellesund - Krittewitt

Skriv et svar