Lækreste æblekage med marcipan

IMG_4997

Igår drillede jeg lidt med at fortælle om en æblekage med marcipan vi havde bagt efter vores gåtur. I dag har vi været i gang med resterne, og vil altså gerne dele opskriften med jer. En lækker, lækker æblekage med marcipan. Og skyr faktisk. Se i virkeligheden er jeg ikke den store fan af kager med frugt i. Jeg øver mig dog, og bliver bedre og bedre. Et af mine tricks er at rive eller dele frugten til helt små stykker, så det ikke er så klumpet i munden men mere bare er med til at afgive smag. Det lyder måske lidt mystisk, men det fungerer for mig. I denne kage rev jeg æblernemen jeg forstiller mig, at for mange kunne det være lækkert med æblestykker?

Når vi nu er i æbletemaet, kunne man måske også overveje at drysse lidt kanelsukker på kagen til at komplementere æblesmagen?

Opskrift

175g blødt smør, 180g rørsukker, 2,5dl skyr, 2 æg, 250g mel, 1tsk vanillesukker, 1tsk bagepulver, 100g marcipan, 2 små  danske æbler

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Rør sukkeret med skyr. Rør æg i. Tilsæt smøren i små stykker og rør det ud i det våde. Tilsæt nu mel, vanillesukker og bagepulver og rør det godt sammen. Skær marcipanen i lidt grovere stykker ned i dejen og riv æblerne og put dem i dejen. Rør lidt så marcipan og æble er jævnt fordelt.

Hæld dejen over i en smurt 24cm springform, og put kagen ind i ovnen og lad den bage ved 150 grader varmluft i 50-60 min afhængig af ovn.

Server gerne kagen med creme fraiche eller flødeskum.

Haps og velbekomme.

Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , , .Bogmærk permalink.

En kommentar til Lækreste æblekage med marcipan

  1. Den skal jeg helt sikkert lave. Den lyder simpelthen så lækker!!

Skriv et svar