En af de kager, jeg oftest laver, når vi skal have gæster er en cheesecake med granatæble. Strengt taget er det vist egentlig ikke en rigtig cheesecake, for der er nemlig ikke noget ost i den. Men denne kage er lidt mindre tung og en anelse mere syrlig end de sædvanlige cheesecakes, og det kan jeg rigtig godt lide.
Personligt synes jeg, at granatæble fungerer rigtig godt, men man kan jo bruge andre bær eller fx ribs i stedet hvis man har lyst.
Bund:
200 g digestive kiks, 75 g mandler, hasselnødder eller en blanding, 100 g smeltet smør, 2 1/2 tsk vanillesukker
Smuldr kiksene til en næsten grov rasp og hak mandler/nødder efter smag. Bland det hele med vanillesukker og den smeltede smør. Pensl en springform (jeg putter altid bagepapir i bunden) og tryk bunden deri og tryk den sammen. Put den herefter i køleskabet.
Fyld:
6 blade husblas, 1/4 l piskefløde, 200 g sukker, 2 æggeblommer, 500 g fromage frais, 2 granatæbler
Jeg plejer at begynde med at ordne granatæblerne, da det tager lidt tid. Få alle kernerne ud og skyl dem evt. kort over med noget vand.
Husblas lægger til udblødning i koldt vand. 1 1/2 dl af fløden piskes let, mens den sidste 1 dl blandes i en gryde med sukkeret. Bring denne blanding til kog under omrøring, hvorefter det tages af varmen. Hvis du bruger æggeblommer fra hele æg tager du lidt af sukkerblandingen og pisker med æggeblommerne hvorefter resten af sukkerblandingen tilsættes. Ellers pisker du bare de pasteuriserede æggeblommer med sukkerblandingen. Så skal husblasen trykkes fri for vand og smeltes i ægge-sukker-flødeblandingen.
Herefter røres blandingen lidt efter lidt i flødeskummen, og så røres fromage frais’en også roligt i. Min erfaring er at det er godt at røre grundigt i fromage frais’en inden man rører den sammen med resten, da den kan have en tendens til at danne nogle små klumper.
Jeg lader blandingen tyknes en smule i køleskabet før jeg blandet granatæblerne i og til sidst hælder det ud over bunden. Herefter skal kagen bage stå i køleskabet til fyldet er stivnet, det kan godt tage et par timer.
Kagen kan holde sig et par dage i køleskab, så den kan sagtens laves dagen inden. Min svoger kan spise imponerende mængder af denne kage, hvor jeg stadig synes den er lidt tung og holder mig til en enkelt stykke.
Velbekomme
/Anne
Uhm, den ser virkelig lækker ud! Må vidst lige gemme opskriften!
haps, anne! jeg kommer gerne på besøg til sådan et stykke;) hvor er den også flot.
Mums! Hvorfor havde du ikke den med sidst vi så hinanden. 😉
Fromage betyder jo som bekendt ost, så du kan da godt slippe afsted med at kalde det en cheese cake! 🙂
Det ser meget lækkert ud og meget pænt med granatæblerne.
mums den ser og lyder godt nok lækker – måske jeg lige skulle låne den opskrift og prøve-smage den 🙂
Øijj, hvor lækkert!:)
Åh… nu blev jeg da lige total lækkersulten. Den må vist afprøves.
Uh mums, den ser virkelig lækker ud! ELSKER cheesecake!
Den ser sørme lækker ud. Den må prøves. Jeg elsker granatæbler.
Uhmn den ser god ud. Flot billede også! Jeg vil väre gäst hos dig en dag 😉
Cheesecake eller ej, ser den ualmindelig god ud. Tak for opskriften 🙂
Jeg håber I er en masse der får prøvet den og sig endelig til. For synes altså den er lidt god 🙂
Uha uha den ser skrækkeligt god ud den kage. Jeg har aldrig prøvet at lave cheesecake før, men tror snart det må være på tide. Og hvor er det flot med granatæblekernerne der ligger inden i den
Den var virkelig virkelig virkelig god! Det er helt klart en jeg vil blive ved med lave for fremtiden 🙂 mums!
Ihh hvor dejligt at høre!! Dejligt man kan inspirere på den måde.
Så er kagen sat på køl. Kunne ikke lige få fat i granatæbler her til morgen, men jeg fandt nogle tørrede blåbær. Jeg har derfor brugt 50 gr. tr. blåbær og tilsat et par spiseskefulde kirsebærvin for farve og fylde.
Hej Poul,
Hvor dejligt med en tilbagemelding. Håber den smagte godt, det lyder rigtig lækkert med blåbær i.