mavetjek

20150112-123049.jpg

I dag blev læsningen afbrudt af graviditetens formentlig sidste besøg hos lægen. Det er egentlig planlagt til uge 32, men kom lidt sent afsted. Og ifølge lægen er alt godt.

Må indrømme at jeg synes de lægetjek er en smule.. hm… jeg vil måske ikke sige overflødige, men næsten? Her anden gang er antallet af jordemoder besøg skåret ned, og er faktisk ikke helt sikker på antallet af lægebesøg? Første gang var jm-besøgene meget korte, og jeg følte ikke at der var så meget at vende med hende. Denne gang er der nu faktisk masser af ting jeg lidt har behov for at snakke med. Fødsel (der var en anelse kompliceret første gang), amning og den første tid derhjemme, den større familie osv. Og generelt synes jeg altså også at graviditeten er noget mere besværlig og krævendeg her anden gang. Sidste gang nåede jeg faktisk aldrig rigtig til hval-stadiet, men det er vist opnået for længe siden og det gør hverdagen ret besværlig, når man egentlig synes det er ubehageligt både at stå, sidde og ligge ned. Og samtidig er jeg meget mindre sikker på, at baby derinde ligger rigtigt. Faktisk møffes der voldsomt rundt og der er voldsomme spark alle steder. Og når man har det sådan er det egentlig frustrerende at tage til en læge, som altså ikke er helt sikker på hvordan det hele vender osv. Selvom hun var meget, meget sød hende lægen!

Nå, men noget med at det er godt når målene er som de skal være, der er masser af liv og så kan jeg bekymre mig fra næste uge når eksamen er overstået?

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , .Bogmærk permalink.

11 Kommentarer til mavetjek

 1. Daniella siger:

  Lige i forhold til baby i maven, så har jeg altså også meget stor tiltro til de dygtige jordemødre. Det er jo også nemmere med kun en person, der skal kende graviditetshistorien

  • Anne siger:

   Altså selvfølgelig er der også usikkerhed på det når de vurderer str osv, men de gør det jo noget oftere end lægerne.

 2. Kender det alt for godt. Nu fødte jeg jo en del for tidligt sidste gang, så da nåede jeg ikke at føle mig stor. Denne gang føler jeg mig stor og er også lidt besværet af det nu. Har haft en del ryg og bækken problemer, så det har været rigtig hårdt på arbejdet. Men nu er jeg gået på barsel og der kun 3 ugers tid til termin :0) Har lige været til en ekstra scanning da den lille frøken selvfølgelig vender forkert, efterfølgende forsøgte de at vende hende, men det lykkedes desværre ikke, så vi skal afsted igen på onsdag. Håber det lykkes der ellers ender det nok med et kejsersnit :0/

  • Anne siger:

   Vidste egentlig ikke at det var for tidligt. Jeg er bare bygget til ikke at blive vildt stor (høj osv), men det kan godt nok være tungt alligevel. Håber vending lykkes for jer!

 3. Jeg havde det på samme måde i min graviditet med Luc. Min læge var super sød, men kunne hverken måle eller skønne. Det var sådan lidt overflødigt…

  Men synes da du skal hive fat i din jordemoder, og bede om en tid til samtale omkring de tanker du gør dig.

  Joha dragten er så skøn. Luc var virkelig lækker i den i str. 50. Åhh, tiden flyver…

  • Anne siger:

   Som Astrid siger er det jo screening. Og måske var det også lige fordi jeg har så meget andet om ørene og egentlig en del tanker der skal snakkes med jordemoder om at det lige blev lidt ekstra “irriterende”.
   Jeg elsker også den dragt. Det er vist en 60’er vi har, så holdt ret længe sidste gang til A.

 4. Astrid siger:

  Lægebesøgene er jo screeningsbesøg, mhp at fange faresymptomer lidt lige som jdm besøgene er det. 🙂 Så det vel godt, at du synes, det var spild af tid. Jeg nåede vist heller ikke dem alle sammen anden gang…

  Mht dine bekymringer: Få en ekstra tid hos din jdm. Det er gode og relevante tanker du gør dig. Og hvis du har brug for en scanning mhp hvad der er op og ned, så er der jo råd for dét også. 😉

  • Anne siger:

   Åhh Astrid, jeg kunne jo have brugt tiden på at læse 😉
   Der er jo uge 35/36 besøg her en af de næste uger, men åbenbart var der ikke flere tider, så de ville ringe tilbage med en tid. Men ærlig talt ret irriterende at ens jordemoder har 1 konsultationsdag om ugen. Og det næste besøg skal jo heller ikke ligge for sent i forhold til evt. vending. Og tak!! Kan jo være der er lidt for meget usikkerhed om hvordan hun vender så en scanning kunne blive nødvendig. Kender en der fik at vide alle steder at hun lå med hovedet nedad. Indtil en lægeveninde (faktisk inde hos sig) scannede hende. Nej, hovedet var oppe så endte i PKS.

   • Astrid siger:

    Der er mega træls, systemet bliver meget lidt fleksibelt, når det er presset til mere end max kapacitet. Hvis du vil scannes, så sig til. Synes nu i reglen ikke, de tager fejl, de gode jdm.

 5. Therese siger:

  Her anden gang, har den største støtte for mig faktisk været mødregruppe og veninder som også er 2. gangs mødre.
  Selve babyen fylder utrolig lidt i tankerne – altså på den gode måde. Der er ikke de samme bekymringer om vægt, søvn osv osv. Det der fylder mest er om man kan fordele sol og vind lige til storebror/søster, og tanker i den retning.

  Sundhedsplejersken har kommet med et par gode råd, og står altid til rådighed hvis man har behov for det.

 6. Pingback:jordemoderbesøg: ingen åbne spørgsmål tak - Krittewitt

Skriv et svar