En af min barndoms desserter er min mors fragelité. Lækre nøddebunde med en mokkaiscreme indeni. Det var egentlig mange år siden jeg havde fået den, men min mor var sød at servere den til lillemandens fødselsdag, som vi holdt hjemme hos mine forældre.
Jeg må godt dele opskriften her med jer, og jeg skal selv helt klart lave den inden alt for længe til nogle søde gæster.
Bunde: 4 æggehvider, 180 gr. sukker, 50 gr. mandler eller nødder
Æggehviderne piskes meget stive med ca. halvdelen af sukkeret. Resten af sukker blandes med de finthakkede nødder el. mandler og vendes i de piskede hvider. En bageplade beklædes med bagepapir. Aftegn 2 cirkler på størrelse med en alm. middagstallerken og fordel dejen herpå. Bages i forvarmet ovn – 200 gr. – ca 5 min eller til bundene er pænt hævede. skru ned til 150 gr. og bag færdig ca. 35 – 40 min – til bundene er pænt gyldne. Afkøles og lægges sammen med følgende
Moccacreme: 2 æggeblommer, 2 spsk sukker, ¼ l mælk, 1 spsk maizena, 1 tsk vanillesukker, 1 spsk pulverkaffe, 50 gr. smør, ¼ l. piskefløde
Æggeblommerne piskes med sukker, og tilsættes maizena, vanillesukker og kaffe. Mælken koges op med smørret. Hæld forsigtigt noget af mælken lidt efter lidt – op i æggemassen og rør rundt. Det er vigtigt, at æggemassen ikke får for meget mælk for hurtigt – ellers vil den skille. Hæld det hele op i gryden igen og pisk (gerne med elpisker) mens cremen får et forsigtigt opkog under piskning. når cremen begynder at blive stiv, tages den af og afkøles helt. Piskefløden fiskes – ikke alt for stiv – og vendes i cremen. Lægges imellem de to bunde.
Fryses – og skal tages op ca. 1 time før servering – cremen må godt sadig være lidt frossen ved servering.
Serveres med sigtet flormelis.
Velbekomme, Anne
Mums, det ser lækkert ud 🙂
Sååå lækkert 🙂
Uhhmm, det lyder lækkert! Den må jeg vist snarest prøve at lave. 🙂