At underholde børn med fut i…

Vores pige er (udover at være en pige med ben i næsen), et barn med utrolig meget energi. Eller altså om det er så meget mere energi end andre 4-årige kan være svært at vurdere, men cirka 100 gange mere end den 6 årige og forældrene i hvert fald.

Samtidig er hun et fantastisk socialt menneske. Så hun er rigtig meget på Bode sine forældre og især lillebror som hun gerne vil lege og “nutte” med. Skønt!!! Men sidst på eftermiddagen øges hendes energiniveau ligesom samtidig med at lillebror bliver liiiidt træt. Det har så medført flere lidt… uheldige situationer.

Hun er også vild med at tegne, dimse, lege med perler og lignende. Men når hun sidder i alrummet er hun altså noget af et tigerdyr, for hun skal konstant tale med os, følge med, nutte osv osv. Det sociale dyr altså.

Så sidste weekend ryddede jeg børnenes skrivebord på værelset mens storebror var ude på en legeaftale. Han bruger ikke bordet, han er nemlig en legedreng. Fandt papirer og tuscher frem, satte en lydbog på afspilleren og placerede frk N på stolen.

Og vi så hende ikke i over 1 time. Der sad hun og lyttede, tegnede og hyggede sig. Simpelthen så sødt.

Jeg er på ingen måde tilhænger af, at børn skal “stuves af vejen”. Men her var det nok mere et udtryk for, at hun distraheres af os andre. Det her var godt, hun fandt roen og fordybelsen, som også er så vigtig! Og kom ned med de fineste tegninger og en lille bog om nisser (?!) hun selv havde foldet og tegnet.

Så nu tror jeg, at jeg lige får indrettet bordet lidt bedre til hende. Måske får lidt flere af kreasagerne derop, og måske bliver hun endnu mere bidt af det.

Er I andre med samme type barn som også har hemmelige tricks i ærmet eller andre tanker omkring det?

Og PS så overvejer vi også trampolin i haven til hende 😝

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk permalink.

Skriv et svar