Jeg eksperimenterer med gode hjemmebagte boller. Da jeg skulle tage brød med i mødregruppen var det jo en perfekt anledning til at afprøve en ny slags.
Det blev faktik super lækre boller – lækre og fugtige og i al beskedenhed (!) et hit i mødregruppen. Kæresten nød til gengæld bollerne dagen efter, hvor de overhovedet ikke var blevet tørre.
Jeg brugte følgende til ca. 25 boller:
50 g gær, 1 l vand, 1 1/2 spsk honning, 1 1/2 tsk salt, 200 g spelt-bageblanding (brugte en fra urtekram), 400 g grove havreflager, ca 600 g hvedemel (eller indtil dejen har konsistens som en tyk grød)
Speltblandingen overhældes med kogende vand ifølge vejledningen på pakken. Gæren opløses i vandet, og tilsæt herefter honning og salt. Speltblandingen og havregryn hældes med og der røres mel i til dejen har konsistens som en tyk grød. Dejen hæver herefter en lille times tid og klattes på en bageplade. Bages ved 200 grader i ca. 20 min.
Man kan også sagtens bruge andre og grovere meltyper eller undlade spelt-bageblandingen og i stedet bruge mere mel.
/Anne
Umhn, de lyder lækre og ser gode ud:-) Jeg vil prøve dem af næste gang jeg skal bage boller. Jeg vil tillade mig at foreslå dig at prøve min opskrift : http://annesvillakulla.blogspot.dk/2013/01/verdens-bedste-gulerodsboller.html
De ser lækre ud! Tak for god opskrift, jeg er også ALTID på jagt efter gode opskrifter på boller, særligt på nogle der ikke er tørre dagen efter!