Spelt og havregryns boller

Jeg eksperimenterer med gode hjemmebagte boller. Da jeg skulle tage brød med i mødregruppen var det jo en perfekt anledning til at afprøve en ny slags.

Det blev faktik super lækre boller – lækre og fugtige og i al beskedenhed (!) et hit i mødregruppen. Kæresten nød til gengæld bollerne dagen efter, hvor de overhovedet ikke var blevet tørre.

Jeg brugte følgende til ca. 25 boller:

50 g gær, 1 l vand, 1 1/2 spsk honning, 1 1/2 tsk salt, 200 g spelt-bageblanding (brugte en fra urtekram), 400 g grove havreflager, ca 600 g hvedemel (eller indtil dejen har konsistens som en tyk grød)

Speltblandingen overhældes med kogende vand ifølge vejledningen på pakken. Gæren opløses i vandet, og tilsæt herefter honning og salt. Speltblandingen og havregryn hældes med og der røres mel i til dejen har konsistens som en tyk grød. Dejen hæver herefter en lille times tid og klattes på en bageplade. Bages ved 200 grader i ca. 20 min.

Man kan også sagtens bruge andre og grovere meltyper eller undlade spelt-bageblandingen og i stedet bruge mere mel.

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk permalink.

2 Kommentarer til Spelt og havregryns boller

  1. Umhn, de lyder lækre og ser gode ud:-) Jeg vil prøve dem af næste gang jeg skal bage boller. Jeg vil tillade mig at foreslå dig at prøve min opskrift : http://annesvillakulla.blogspot.dk/2013/01/verdens-bedste-gulerodsboller.html

  2. De ser lækre ud! Tak for god opskrift, jeg er også ALTID på jagt efter gode opskrifter på boller, særligt på nogle der ikke er tørre dagen efter!

Skriv et svar