nemt strikket babytæppe – mos tæppet

nemt strikket babytæppe - mostæppet nemt strikket babytæppe - mos tæppetnemt strikket babytæppe - mos tæppet

Et nemt strikket babytæppe er et af mine yndlingsprojekter. Sådan et der er på en rimelig stor pind, i lækkert garn og med et mønster hvor man efter nogle pinde kan slå hjernen fra. Så det nemt kan tages op fra kurven, og hvor der ikke er nogle problemer med at huske hvor man kom til. Og samtidig får man altså rimelig hurtigt et resultat. Inden vi fik lille A strikkede jeg et, som egentlig lå i barselsgavebunken. Blev bare så glad for det, at vi brugte det til ham i stedet. Og da vi nu skulle have en lille baby mere, så skulle hun da også have sit eget barnevognstæppe. Manden synes muligvis vi har rigeligt med tæpper, men jeg elsker at strikke dem.

Babytæppet til lillesøster har jeg strikket i Peruvian Highland Wool fra Filcolana. Der er et fint udvalgt af farver, garnet er tilpas blødt som barnevognstæppe, og det ligger til en god pris. Til tæppet her, hvor er bruges 300g, er total prisen på ca. 190 kr, hvilket jeg egentlig synes er ganske fint. Det er samtidig et garn i 100% uld, hvilket betyder meget for mig.

Ny opskrift på nemt strikket babytæppe

Den nyeste opskrift på min lille opskrift-shop er altså et nemt strikket babytæppe. Nemlig opskriften på det tæppe, jeg strikkede til lillesøster, mens hun stadig lå i maven.  Jeg kalder det mos-tæppet på grund af strukturen, og jeg garanterer for at det er begyndervenligt. Det eneste du skal er at kunne slå op, strikke ret og vrang og så lukke af igen. Og hvis du skulle have problemer med det er du selvfølgelig, som altid, velkommen til at kontakte mig på krittewitt@gmail.com.

Håber I tager godt imod det.

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , , .Bogmærk permalink.

37 Kommentarer til nemt strikket babytæppe – mos tæppet

 1. Maria Hoffbeck siger:

  Virkeligt sødt tæppe i et godt mønster og en dejlig farve 🙂
  En skøn kreativ weekend ønskes.

 2. signe juul riddersholm siger:

  Tror du det kan strikkes i bomuld, er forholdsvis begynder (har strikket et par huer, en vest og et uldtæppe), og mangler et bomuldstæppe til min pige, så vil gerne købe opskriften ville bare lige høre om du havde forslag til bomuldsgarn?

  • Anne siger:

   Kære Signe,
   Har faktisk ikke de helt store erfaringer med bomuldsstrik. Og findes der mon bomuld til pind 5? Jeg kan komme med nogle forslag til en uld/bomulds blanding hvis det er? Det kunne også være super lækkert!!

 3. Mie siger:

  Blot til info :). Jeg har strikket et babytæppe i bomuld på pind 5 i garn, der hedder Organico Linea Pura fra Lana Grossa. Det blev super fint. Garnet er købt i Nørkleriet i Vanløse.

 4. Pernille Rosberg Frederiksen siger:

  Kære du
  Hvordan får jeg fat i opskriften til dit smukke mostæppe?
  Mh Pernille

 5. Pingback:Strikket babytæppe med trekanter - Krittewitt

 6. Randi Christensen siger:

  Hej Anne. Har du stadig den mailadresse? Jeg får at vide, den er ugyldig?? Kan jeg komme i kontakt med dig på anden vis? Vil Meget gerne købe din opskrift på Mostæppet. Venligst Randi

 7. Anne siger:

  Hej Anne
  Den uld type der bruges til tæppet er det sådan en helt blød en eller klør den lidt?

  • Anne siger:

   Åhh det er så svært at svare på fordi det er så individuelt hvad folk synes 🙂
   Jeg synes ikke den er krads som islandsk uld, tynde uldtyper osv. Men den er heller ikke helt så smørblød som fx merino.
   Leder du efter den rigtige garnkvalitet??

 8. Anna siger:

  Hejsa, jeg har købt opskriften og jeg glæder mig meget til at komme i gang. Jeg har dog et spørgsmål: for mig at se er pind 1 og 2 stort set identisk bortset fra når der skal strikkes glatstrik. Men hvis perlestrikken laves som efter opskriften giver det da ikke perlestrik. Eller er jeg helt gal på på den? På forhånd tak.

  • Anne siger:

   Hej Anna
   Dejligt du vil strikke det. Det skulle meget gerne gå op og give sig selv når du kommer igang. Tror det du tænker på udlignes af maskeantallet. Men skriv endelig en mail når du kommer igang og hvis det ikke passer

 9. Lulu siger:

  Hej! Kan du mon huske hvilken farve du har brugt til det mos tæppe som er øverst på indlægget? 🙂

  • Anne siger:

   Hej
   Jeg mener det er farven 227. Old rose 😊. Farver er ikke altid helt de samme på billeder som i virkeligheden jo.
   Mvh Anne

 10. Helle palsberg siger:

  Hej kan man købe opskriften 😊

 11. Janne siger:

  Hej Anne,

  Sikke et lækkert tæppe! Ville man kunne strikke dette større, sådan at det har ‘alm.’ tæppemål?

  Rare hilsner
  Janne

  • Anne siger:

   Hej Janne
   Sagtens, man kan bare lave flere gentagelser mellem de to kanter. Der er forskelligt maskeantal som fremgår af opskriften 🙂

 12. Stephanie Berry siger:

  Hej Anne.
  Hvordan forhindre du retstrikken i at rulle? Min kant er helt ujævn i forhold til din kant på billedet.

 13. Frederikke siger:

  Hej Anne

  Sikke et fint babytæppe, som jeg har planer om at strikke til min kommende niece. Tror du, at det ville kunne strikkes i merino uld?:-)

 14. Anne-Grete siger:

  Hej.. har du garn alternativer til opskriften ?

 15. AM siger:

  Ville man kunne bruge merino? Jeg er ret følsom overfor uld og synes det meste kradser 😀

  • Anne siger:

   Hej Anne Mette
   Det tænker jeg sagtens man kan. Enten to tråde af et tyndere garn eller måske noget a la Big Merino fra drops.
   Mvh Anne

 16. MIa T. Madsen siger:

  Hej. Så blev jeg færdig med det smukke og nybegyndervenlige tæppe 🙂 Jeg har bare lige et spørgsmål – der står i opskriften, at man skal vaske det til sidst. Kan det tåle uldprogram i vaskemaskinen eller skal man vaske det i hånden ?

  • Anne siger:

   Kære Mia,
   Det kommer helt an på garnet og hvad der anbefales der. Hvis du er i tvivl kan man altid vaske sin strikkeprøve på uldprogram og se om det er sikkert.
   Mvh Anne

 17. Henriette siger:

  Hej ….hjælp jeg kan ikke købe opskriften, hvad skal jeg gøre?

 18. Dzenana siger:

  Hej Anne,
  Jeg har lige købt opskriften da jeg vil strikke et babytæppe til min venindes baby som endelig er på vej! Dog kunne jeg rigtig godt tænke mig at bruge Baby Marino XL fra drops da der står det er suuper blødt, men de anbefaler strikkepind str. 4 til det. Hvordan vil du anbefale, at jeg bedst muligt får lavet tæppet med den slags garn? 🙂

  • Anne siger:

   Hej dzenana
   Merino er et lækkert garn nu. Jeg ville forsøge mig ned en strikkeprøve og se om du kan ramme fastheden i opskriften. Alternativt kan det være at to tråde af en tyndere merino kan komme til at passe?
   Helt alternativt skulle du bruge din egen strikkefasthed og justere maskeantallet i opskriften men det er mere besværligt. Håber det kan hjælpe?
   Mvh Anne

 19. Helle kolb siger:

  Hejsa… vil gerne igang med at strikke med skønne babytæppe mos… men kan simpelthen ikke finde opskriften, kan du måske hjælpe mig ?

Skriv et svar