morgen smoothie der mætter

20150312-082446.jpg

Jeg elsker morgenmad. Ja i virkeligheden er jeg jo rigtig glad for mad, men ikke altid helt så glad for at lave det. Og om morgenen er der en ekstra tidsfaktor. Så ofte laver jeg en smoothie herhjemme og lillemanden er også helt vild med dem heldigvis.

Det er en smoothie baseret på bær og mælkeprodukter og vel nok ret LCHF inspireret. Og samtidig er den lidt “tøm-køleskabet”-agtig, for jeg varierer den på ret mange måder.

Nå, men selvom den er lidt på slum håber jeg I kan bruge opskriften her: Stort glas frosne bær (jeg foretrækker selv en blanding af jordbær, hindbær og blåbær, men alt kan vel bruges. Husk lige varmebehandlingen), fløde til at dække bærrene, et par spsk skyr og lidt vanillepulver. Blendes og drikkes straks med et stort sugerør. Det er selvfølgelig en smagssag hvor tyk/tynd man foretrækker den!

Og så til variationerne. For mange er det lidt voldsomme mængder fløde, så noget af det kan erstattes med fx mælk eller en tyndere almindelig youghurt. Man kan for lidt ekstra sødhed tilsætte et skvæt koncentreret saft (jeg bruger selv min mors hjemmelavede med ikke så meget sukker i). Har du creme fraiche rester kan noget af dette sagtens bruges i stedet for skyr. Hvis du vil gå endnu mere LCHF så kan du tilsætte et helt æg (evt pasteuriseret). Det giver faktisk ekstra mæthedsfølelse, men kræver måske lidt overvindelse??

Mange bliver ret forskrækkede når jeg nævner hvordan min smoothie laves. Og som regel får jeg elevatorblikket. For det kan da ikke passe at man kan drikke fløde på den måde og ikke tage voldsomt på!? Men hos mig får det altså lagt så grundig en bund at jeg undgår at småspise i løbet af formiddagen, så selv da jeg var på bryllupskur gik det.

Har du tips til at holde dig mæt i løbet af dagen?

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , , , .Bogmærk permalink.

2 Kommentarer til morgen smoothie der mætter

  1. Gitte siger:

    Det lyder så lækkert Anne, har aldrig lavet den med fløde… Hvorfor har jeg ikke tænkt over det, der er jo genialt!!!! 🙂

Skriv et svar