Vi bagte med stor succes den her lækre kage til mors dag. En svampet nøddebund med det lækreste rabarberskum. Så skønt at kunne bruge rabarber fra haven, men selvfølgelig kan man også bruge købt 😉 Kompotten kan altså også med fordel bruges på youghurt eller til andre lækre ting.
Du skal bruge:
4,5 stk pasteuriseret æggehvide
200 g sukker
250 g mandler/nødder
350 g rabarberstængler
150 g sukker
1 spsk kartoffelmel
1 tsk vanillepulver
0,5 l piskefløde
Bær til pynt
Tænd ovn på 175 grader.
Pisk æggehvider helt stive, tilsæt sukker langsomt mens du pisker og pisk lidt længere til det er helt stift. Vend de finthakkede nødder/mandler i.
For en rund bageform (ca 26 cm i diameter) med bagepapir og fordel dejen heri. Bunden bages i ca 25-30 minutter.
Rabarber skæres i små stykker og lægges i ovnfast fad foret med bagepapir. Tilsæt sukker, vanille og kartoffelmel og rør det forsigtigt sammen. Bag det en lille halv time, lad det køle af og rør det sammen.
Pisk fløden, vend rabarberkompotten i. Put det ovenpå nøddebunden, pynt med bær og server 😀
God appetit
/Anne
Hvor ser det bare sommerligt ud! Monstro man kunne lave halv/halv med flødeskumv/cremefraiche i rabarberflødeskummet?
– A