Kageopskrift: Nøddebund med rabarberskum

Vi bagte med stor succes den her lækre kage til mors dag. En svampet nøddebund med det lækreste rabarberskum. Så skønt at kunne bruge rabarber fra haven, men selvfølgelig kan man også bruge købt 😉 Kompotten kan altså også med fordel bruges på youghurt eller til andre lækre ting.

Du skal bruge:

4,5 stk pasteuriseret æggehvide

200 g sukker

250 g mandler/nødder

350 g rabarberstængler

150 g sukker

1 spsk kartoffelmel

1 tsk vanillepulver

0,5 l piskefløde

Bær til pynt

Tænd ovn på 175 grader.

Pisk æggehvider helt stive, tilsæt sukker langsomt mens du pisker og pisk lidt længere til det er helt stift. Vend de finthakkede nødder/mandler i.

For en rund bageform (ca 26 cm i diameter) med bagepapir og fordel dejen heri. Bunden bages i ca 25-30 minutter.

Rabarber skæres i små stykker og lægges i ovnfast fad foret med bagepapir. Tilsæt sukker, vanille og kartoffelmel og rør det forsigtigt sammen. Bag det en lille halv time, lad det køle af og rør det sammen.

Pisk fløden, vend rabarberkompotten i. Put det ovenpå nøddebunden, pynt med bær og server 😀

God appetit

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk permalink.

En kommentar til Kageopskrift: Nøddebund med rabarberskum

  1. Hvor ser det bare sommerligt ud! Monstro man kunne lave halv/halv med flødeskumv/cremefraiche i rabarberflødeskummet?

    – A

Skriv et svar