Strikkeopskrift på trøje med flerfarvemønster

Reklame for egen webshop

webshoppen ligger der nu også opskriften på en strikket trøje med et grafisk, udtryksfuldt mønster, nemlig Skybrud.

Jeg begyndte på et tidspunkt at lege lidt med noget flerfarvestrik. Mega sjovt altså. Og man bliver simpelthen så grebet af at se mønsteret blive til, at bærestykket er strikket på ingen tid. Altså, med forbehold her, for selvfølgelig skal man lige have lidt styr på teknikken og hvordan trådene holdes. Men jeg tør næsten love, at det er så sjovt at se mønsteret blive til, at man gerne vil ribbe op og strikke om, hvis man ikke får det helt rigtig i første omgang.

I virkeligheden synes jeg jo at de klassiske islandske sweatre er smukke. Virkelig smukke, men som en relativ begynder i flerfarvestrik kan det godt være lidt overvældende med de mange farver og mere end 2 farver på 1 omgang er altså svært. Samtidig havde jeg et ønske om et mere enkelt, grafisk udtryk og blev inspireret af regn. Altså faktisk den voldsomme sommerregn under torden. Og sådan blev Skybrud til efter flere tests og udvikling af mønsteret på bærestykket.

Hvad skal man bruge til trøjen?

Mine erfaringer er, at Pernilla fra Filcolana er ret taknemmeligt til flerfarvestrik. Det kan godt se lidt ujævnt ud inden en opskylning, men jeg synes at det derefter lægger sig så pænt. Men igen, vær lidt kritisk med hvordan det ser ud, og lav det om hvis utilfreds. Så bliver du mere tilfreds med slutresultatet.

Til ærmerne er jeg jo rigtig glad for teknikken med to rundpinde. Andre bruger magic loop, men mine opskrifter formuleres altid som om det var på strikkepinde. Det er ligesom den mest traditionelle metode, så det har jeg valgt til opskrifterne.

Fotoet her er fra @lisbethcecilie og er af hendes smukke søn. De har valgt en smuk nærmest rustbrun farve. Selv har jeg haft den strikket op i en rød farve. Hvilke farver ville være jeres valg?

God strikkelyst

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk permalink.

Skriv et svar