Den ivrige havebegynder

For lidt over et år siden overtog vi jo vores dejlige hus. Hvis man har fulgt med her på bloggen noget tid så ved man måske godt at jeg elsker blomster. Som i virkelig elsker blomster. En smuk buket eller plante kan virkelig redde min dag. Det er måske derfor heller ikke den helt store overraskelse, at jeg er ret ivrig omkring det med nu at have en have.

Det er ikke en stor have, bevares, vi har kun godt 400 kvm grund, og der er jo altså også lige et hus, holdeplads til bil, nedkørsel til den gamle garage der ligger i kælderen osv. Men der er også en nærmest kvadratisk have, hvor der er blevet anlagt nogle bede langs kanterne for mange år siden. Og jeg har drømme. Måske næsten for store drømme, så jeg arbejder også med at begrænse hvad jeg ønsker at have i haven (høhø).

Men noget som står højt på min prioriteringsliste er blomster. Altså så vi over hele sommeren, gerne allerede fra så tidligt som muligt og langt ind i efteråret kan plukke blomster ind i buketter. Altså noget, der kunne mindre om en skærehave.

Forleden faldt jeg så over Spirekassen på Instagram og klikkede mig ind på webshoppen. Åhhh altså, min indre blomsterelsker kan slet ikke administrere det. Der er et meget fint udvalgt i blomsterfrø. Især har jeg altså forelsket mig i deres temapakke “Skærehave for begyndere”, der er lavet i samarbede med Planteliv. Her passer pakken til et højbed på ca. 80×120 og er nøje udvalgt så der er let succes. Altså at det er blomster, der let spirer og ikke kræver for meget arbejde med forspiring osv. Og samtidig er der tænkt over sammensætningen af blomster, både i forhold til farver og holdbarhed over sæsonen.

Jeg har nu fundet et sted i haven hvor jeg kan (starte med) at tilføje et højbed, og tænker at starte med netop temapakken til Skærehaven. Er dog også svært fristet af deres pakker til børn og, og og… Ja, kunne blive ved, men ved også at jeg skal begrænse mig. Og have manden med på planerne med haven. Han må overtales til, at det med plæneplads er mindre vigtigt. Vi har en legeplads lige på den anden side af hækken hvor der kan spilles bold 😉

Var der måske stemning for at jeg fulgte op på sådan en blomsterpakke her på bloggen? Altså at vise lidt billeder over sæson for at vise hvordan den udvikler sig, og om det er et holdbart koncept? Er der mon overhovedet andre haveinteresserede der følge med her?

Hvis man gerne vil have lidt inspiration til det med have og blomster på Instagram kan jeg indtil videre anbefale:

@spirekassen

@plante_liv

@jeannettfruergaard  (kan I husk bloggen Ævlebævle?)

@barewunderbar

Kan I anbefale nogle flere profiler?

/Anne

Billederne er venligst udlånt fra Spirekassen, men indlægget er ikke sponsoreret, bare skrevet ud fra ren iver.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk permalink.

6 Kommentarer til Den ivrige havebegynder

  1. Maj siger:

    Det må blive et stort JA TAK til alt have- og husrelateret fra din kreative hånd 🙂

  2. Jeanette siger:

    Det vil jeg rigtig gerne følge med i. Bliver selv forhåbentlig have ejer i løbet af året 😀

  3. Liv siger:

    Tak for de fine ord, jeg glæder mig til at se din have udvikle sig og blomstre op. Du skal helt klart følge Charlotte fra Fuglebækgaard og floretfarm på Instagram for overvældende skærehaveinspiration.

Skriv et svar