oprydning eller udrydning


Som mange andre i det ganske danske land, ja vel egentlig i hele verden, har vi igangsat en større oprydning herhjemme. Det lader til at være en stærk tendens. Det med at skille sig af med ting og måske søge mod et enklere (og mere ryddeligt) liv. Der er egentlig flere bevæggrunde til, at vi har valgt at tage kampen mod rodet op. De primære har været:

 

  1. Vi føler lidt, vi drukner i ting overalt herhjemme
  2. Vi har ikke lyst til at flytte allemulige ting vi egentlig ikke bruger med i huset
  3. Vi vil gerne lettere kunne rydde op til hverdag

 

Jeg har i forbindelse med inspirationen til det læst en del især udenlandske blogs og sider med forskellige oprydningstips og -metoder. Sider om “decluttering”, minimalisme og organisering. Jeg husker ikke på hvilken, men en nævnte, at hun ikke ville have dårlig samvittighed i sit hjem. Og lige det gav super god mening for mig. Jeg vil ikke have dårlig samvittighed. Slet ikke over ting, vi måske ikke lige får brugt. Om det så er madvarer, plejeprodukter, kreasager eller lysestager. Mit hjem skal være et helle, hvor jeg har det godt og er tilpas.

 

En del af det er så faktisk, at både manden og jeg er bedst tilpas når her er rimelig opryddet. Men ligesom de fleste andre falder vi ret hurtigt i hverdagsfælden. Travlhed. Børn. Arbejde osv osv. Og så får vi ikke lige ordnet det vi ville. Det bliver en sur pligt. Og så fortsætter vi videre i den dårlige spiral med at blive irriterede, det kanaliseres over på hinanden og så kan man gå der og småhugge af hinanden. Så min forestilling er, at færre ting, flere faste pladser, og her menes altså pladser, der giver mening ift. brug af sagerne, det må være vejen frem.

 

Vi kommer aldrig til at leve sådan rigtig minimalistisk. Egentlig så er jeg måske bare som udgangspunkt for materialistisk. Jeg trives fint med, at der er ting. Jeg er glad for rigtig mange af mine ting og minderne ved dem. Så derfor skal de have lov at være der, og have lov til at skabe stemning. Men at tingene har sin plads, det må være vejen frem.

Så derfor har vi nu gang i udrydningen.

Køkken.

Badeværelse.

Stue.

Børneværelse.

Gang/opbevaring.

Soveværelse.

 

Flere af stederne har vi allerede være igennem, og jeg tænker at dele nogle tanker omkring dem herinde. Det er faktisk en rigtig rar proces. Og noget har allerede lettet. Har også gjort mig nogle tanker, og øver mig på at blive bedre til at rydde op med det samme når jeg har brugt noget. Så basalt, men så meget nemmere når der er færre ting over det hele. Selv for en über distræt type som mig, der glemmer hvad jeg har gang i halvvejs inde i det. Vi laver ikke den store omorganisering herhjemme. Af den enkle grund at vi snart flytter. Der vil jeg så i stedet inden lave en grundig plan for hvor de forskellige ting skal være, så det giver mening der. Mere om det senere.

Har I også været i gang med at rydde op/ud og organisere?? Hvis ikke er der også fin inspiration at finde hos blandt andet Stine og Dorte.

 

/Anne

PS. Billedet er taget udenfor min lokale blomsterpusher. Hagenuhre på Strandgade. Fristende, ik?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , .Bogmærk permalink.

2 Kommentarer til oprydning eller udrydning

  1. Jeg er også lige så stille på vej hen mod den proces. Mangler bare lige tiden og ikke mindst overskuddet til at gå mine egne og børnenes ting igennem. Første skridt – måske også det mest effektive – er at få styr på, hvor meget der komme ind i hjemmet. Kun købe ting, vi rent faktisk mangler, takke nej til ting og sager fra søde folk.

  2. Pernille siger:

    Husk også projecthandmade.dk som er rigtig god til at rydde op og ud, og generelt leve minimalistisk. Flytningen er jo den perfekte anledning til at rydde ud, og jeg håber på at tage et rum ad gangen inden nytår. Vi får se… 🙂

Skriv et svar