Dyrene i Hakkebakkeskoven som film

Hakkebakke_pressestills_0097644_2nd_selection

Hakkebakke_pressestills_0029036_2nd_selection dyrene fra hakkebakkeskoven

Ham den efterhånden store dreng jeg har, og jeg var i søndags inviteret til gallapremieren på den nye filmatisering af Dyrene fra Hakkebakkeskoven. Altså i en animeret dukkeudgave.
Som børn hørte min søster og jeg historien et uendeligt antal gange på bånd. Sammen med Folk og røvere i Kardemommeby og andre gode historier kørte den på repeat. Ham lille A har dog indtil videre nægtet af høre den, men det er der heldigvis lavet om på nu. For endelig blev han introduceret til Thorbjørn Egners fine, fine univers. Som voksen så jeg pludselig en historie om venskab, mod og turde stille sig op mod de store. Nogle super dejlige temaer. For os nostalgielskere var der referencer til de oprindelige illustrationer inde i Bagermester Harepus’ butik (se på væggen ved siden af døren når ræven smutter), og flere af replikkerne var genkendelig fra den oprindelige oversættelse. Sangene, åh sangene ja. De var også da samme omend i opdateret form. Så fint.
Lille A var 100% fokuseret hele tiden. En smule bange til tider, men come on ræven og bondekonen er faktisk også lidt skræmmende. Men han fandt også ud af at det hele endte godt, alle blev gode venner og fejrede bamsefar til sidst. Og bagefter kunne man hele dagen se elementer af filmen i hans leg.

 

Så 2 gange stooooor anbefaling herfra. Virkelig fin og rørende film. Både for stor og lille.
/A&A

PS: Filmen kan ses i biograferne fra den 6. april.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk permalink.

Skriv et svar