Børnerettighedskampagne fra IKEA #legforalle

ikea2016

indeholder-reklame

 

For lidt tid siden blev jeg kontaktet og spurgt om jeg vil være med til at sætte lidt fokus på IKEAs kampagne om børns ret til at lege i anledning af Børnerettighedsdagen søndag d. 20 november.

For som IKEA selv allerbedst formulerer det:

 

“Alle børn har ret til at lære, udvikle sig og ikke mindst lege. Mange mennesker er dog ikke klar over, at leg er et helt grundlæggende behov, og at alle børn har ret til at lege i følge FN-konventioner om børns rettigheder. Børn lærer gennem leg. De lærer om verden, og hvordan tingene hænger sammen. De lærer, hvad de selv er i stand til at klare, de får selvtillid, og igennem legen med andre børn lærer de empati.

For at støtte børns ret til at lege donerer IKEA fonden derfor 1 euro per solgte børnebog og tøjdyr fra den 20. november til den 24. december. Alle pengene bliver doneret til organisationer, der hjælper børn og unge i nogle af verdens fattigste samfund ved at finansiere langsigtede programmer, der er med til at skabe plads til leg og en bedre fremtid.”

 

FRa den 17. oktober til den 20 november har IKEA ydermere en tegnekonkurrence igang. De opfordrer til at alle børn, der har lyst til at deltage, tegne en tegning af deres fantasitøjdyr, og aflevere tegningen i et IKEA varehus. IKEA Danmark udvælger de allerbedste finalister og sender dem videre til et IKEA panel, der udvælger 10 internationale vindere. De 10 vinder tegninger får deres fantasitøjdyr produceret som et rigtigt tøjdyr, der vil blive solgt som en del af næste års børnerettighedskampagne.

Det synes jeg er så fint, så det fortjente bestemt en plads her på bloggen.

 

/Anne

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk permalink.

Skriv et svar