{10 måneder}

img_5635

Man kan nu tælle frøkenens måneder i to cifre. Så nærmer vi os altså et år. Med skræmmende skridt. Og jeg vil gerne huske præcis hvordan hun er lige nu, så derfor er de her indlæg ret så rare for mig.

 

Lillesøster N har altså travlt med at lægge det der baby bag sig. Der bliver mere og mere tumling over hende for hver dag der går. Hun rejser sig konstant og går langs tingene. Efterhånden tør hun afprøve større og større afstande, men rigtige frie skridt bliver det ikke til. Hun kan godt stå uden støtte, og sætter jeg hende foran mig kaster hun sig ind til mig. Nogle gange rammer hun ikke så godt og jeg må gribe hende inden hun rammer gulvet.

Generelt er hun mindre forsigtig end storebror og får derfor også lidt flere knubs, men hun lader nu stadig til at have en ganske god fornemmelse af sin krop. Hun udforsker og oplever ting. Lille A er nok mere en betragter, hvor lillesøster her altså er en oplever. Nysgerrig, følger med og er ikke bange for at begive sig ukendte steder hen. Og fremmede mennesker er hun heller ikke særlig forbeholden overfor og klarede da også julefrokosten med hele familien (som hun ikke ser så tit) til ug.

 

Hun snakker… Og snakker, og snakker. Munden går næsten konstant. Hun siger blandt andet “rulle, rulle, rulle” og andre lignende rullende lyde, “buahh” som jeg er overbevist om betyder mor (da hun ofte lyder som om hun kalder, hvis jeg lige er væk), “eeejjj” mens der vinkes ivrigt, og jeg syntes jeg hørte et lille hallo idag. Men altså, det skal man ikke helt tror på. For halvt i søvne hørte jeg hende vist også sige dygtig den ene nat 😉 Men mundtøjet virker i hvert fald på den lille frøken, og jeg bliver gang på gang imponeret over hvor varieret hende pludren er. Jeg var ellers lidt bekymret for hendes pludren da hun var mellem 2-3 måneder, hvor hun var fuldstændig stille. Derudover kan hun også “spille på mund” og nææææsten klappe i kage. Hun er bedre til at vinke 😉

 

Hun er blevet glad for mad. Spiser ganske mange forskellige ting uden at virke kræsen. Der er ingen tænder endnu, så det gør nogle ting lidt mere besværlige, men hun prøver ivrigt. Hun vil helst selv (ligesom storebror i den alder), men nogle gange kan jeg godt lokke lidt frugtmos eller morgengrød i hende også. Skylder i øvrigt et mad-indlæg, det kommer snarest.

 

Sød og dejlig. Mild for det meste, men også bestemt. Den ene gang på juleferien blev hun så sur over noget at hun kastede sig ned i gulvet. Rimelig ærgerligt når det er skifer-gulv (avav). Vi skal nok få vores kampe med hende efterhånden, men til den tid har vi jo måske lidt øvelse efter at have håndteret en 3-årig 😉

 

/Anne

 

Hvis du er nysgerrig på lille A ved 10 måneder, så se her. Der er skræmmende mange ligheder (og jo, lillesøster har større kinder).

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , .Bogmærk permalink.

5 Kommentarer til {10 måneder}

 1. Årh, hun er så fin, og hvor er det VILDT, at hun snart bliver et år. Synes jo lige, at jeg besøgte dig og lille baby, da jeg residerede i Kbh sidste år.

 2. Ida siger:

  Hun er simpelthen SÅ bedårende. Det lyder lidt til vi forsat har et matchende sæt, storebroren her er også den der betragter og passer på vildbassen, når hun roder sig ud i vilde eventyr. Jeg er vild med det ;-D

 3. Rigtig godt 2016 til du og familien.
  Sikke en smuk og charmerende datter du har der, et sødt glimt i øjet har hun 🙂
  Aften hilsner herfra.

 4. Therese siger:

  Arj men altså, hun er jo slet ikke til at stå for <3 Søde, søde pige.

Skriv et svar