DIY: Strikket pandebånd med sløjfe 

IMG_5622En lille opskrift på et pandebånd til at varme jer med her i de kolde tider. Jeg strikkede selv dette pandebånd til en gave i en lille gaveleg jeg er med i. Se med på instgram hvis I har lyst under #adventsglæderocks. De andre damer der er med er ret seje og dygtige skulle jeg mene. Og her hos Mette Marie, kan du se et sneak peek af pandebåndet på.

Pandebånd med sløjfe

Jeg brugte et nøgle af den tykkeste alpaka fra garnpusher.dk. På pind 4,5 slås 25m op (vigtigt med ulige antal, men tilpas ellers til ønsket bredde). Strik nu perlestrik (på alle pinde gentages (1r, 1vr), slut med 1r). Fortsæt til der er knap 1 meter garn tilbage. Luk af i perlestrik og bryd garnet.

 

Nu bliver det lidt sværere at forklare, men håber det går: Med midten af det strikkede stykke i nakken finder du ud af hvor stykket skal samles til en passende længde om dit hoved. Det skal samles så de to ender “hænger frit” og kan danne sløjfen. Ri sammen med hele det resterende ganstykke. Når det er riet sammen i hele bredden, trækkes der i snoren, så pandebåndet trækkes sammen midt foran. Herefter snor du garnenden omkring et passende antal gange, så “knuden” foran er så stor som du ønsker den. Ri nu forsigtigt enderne på sløjfen på plads. Det er nemmest at finde ud af hvor de skal sidde fast, mens du prøver pandebåndet på, da de ellers hurtigt bliver for stramme.

Håber I kan bruge det.

 

Kig også forbi Tine, der har åbnet endnu en låge i vores julekalender. I dag finder du guides til den fineste julepynt af HAMA perler.

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , .Bogmærk permalink.

5 Kommentarer til DIY: Strikket pandebånd med sløjfe 

 1. Pingback:DIY: Hama perler snefnug - det bedste jeg ved ...

 2. Meget flot pandebånd 🙂
  Og det lille hjerte ved siden af, har du lavet det?

  Hyggelige julehilsner fra Maria og hilsner til din skønne familie 🙂

 3. Emilie siger:

  Hvor lange skal den ca. vær?

  • Anne siger:

   Kære Emilie
   Det er meget længe siden jeg har strikket pandebåndet, så kan simpelthen ikke huske det desværre. Men prøv det på undervejs og se hvad er fungerer 🙂
   Mvh Anne

Skriv et svar