hospitalstasken – hvad skal du pakke?

IMG_5223

Noget af det mest spændende og en helt klar to-do inden fødslen var at pakke hospitalstasken. Og jeg søgte og søgte på hvad man skulle have med. Der er en masse som jeg synes er nærmest nødvendigt at have med, og så er der det som kan være rart at have med. Mange siger, at man som flergangsfødende ikke behøver at pakke særlig meget. Man skal jo bare hjem. Og i langt de fleste tilfælde er det jo også rigtigt. Men ikke altid.

 

Da vi fik lillesøster blev jeg sat igang pga. mistanke om begyndende svangerskabsforgiftning. Og da vi havde passeret terminsdatoen havde jeg det ganske fint med det. Hvad jeg så først fik at vide efter fødslen var, at lillesøster og jeg så skulle blive på barselsgangen natten over. Måske endda to nætter. Og det uden farmand. Så lige i den situation var det altså meget, meget rart at jeg havde pakket toiletsager til mig selv. Og tøj, for kunne bestemt ikke genbruge det jeg havde haft på til fødslen.

 

Nå, men her er min ide til en pakkeliste. Min er baseret på en almindelig fødsel. Hvis du skal have kejsersnit så vær rigtig opmærksom på at undgå tøj der strammer/generer over arret.

Hospitalstasken – til mor

– Vandrejournalen og sygesikringsbevis

– Ammebh/ammetop (der findes meget bløde og eftergivelige bh’er, men en ammetop kan bestemt også anbefales til mælken er løbet til)

– Behagelige bukser samt en løs ammevenlig bluse. Overvej om du ikke vil tillade dig selv at købe noget pænt “hjemme” tøj. Anden gang havde jeg investeret i nogle pænere bukser, og bliver der en tredje gang ville jeg helt klart gøre det samme. Soft Gallery har fx ret pænt behageligt tøj.

– Lun cardigan

– Lune sokker, ekstra strømper og hjemmesko der er lette at træde i

– Ammeindlæg og hvis du skal føde om vinteren er uldammeindlæg også en god ide

– Lanolin salve til ømme brystvorter (rar at have hvis det bliver aktuelt)

– Toilettasken: Tandbørste, tandpasta, ansigtscreme, shampoo, læbepomade, deodorant, hårbørste, hårelastikker og evt. kontaktlinser, mascara

– Eventuelle ønsker til fødslen til jordemoderen (det er ikke sikkert du har overskud til at fortælle jordemoderen om dem mens du har veer, og i øvrigt er det også smart at have sat farmand grundigt ind i dem)

– Snacks, forsøg både at have lidt salte og søde med og også gerne noget frisk frugt. Personligt er min go-to snack under fødsel åbenbart en mars-bar, så det havde vi pakket.

Hospitalstasken – til baby

– Det første sæt tøj (evt, 1 i str. 50 og 1 i str. 56). Tænk eventuelt i et lag tyndt uld inderst, især hvis det er en vinterbaby.

– Ekstra sæt tøj

– Dragt til turen hjem i bilen samt hue og futter

– Babydyne (på nogle hospitaler er der dyner, men det kan klart anbefales at have sin egen med. Så dufter den også af ”hjem”)

– Eventuelt nusseklud og/eller bamse

Hospitalstasken – til far

– En bog, ipad eller anden underholdning (min mand havde pakket en motherf***** på 1000 sider, men fik den ikke engang åbnet til turbofødslen 😉 )

– Snacks og drikkevarer (jo, det fortjener at gentages)

– Tøj, undertøj, strømper, hjemmesko og toiletsager hvis far også skal overnatte efter fødslen

Praktisk

– Mobiltelefon og oplader

– Kamera

– Autostol

– Mønter til tlf og snackautomater

 

Har jeg mon glemt noget? Og hvad er dine must-haves til sådan en fødsel?

 

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , .Bogmærk permalink.

En kommentar til hospitalstasken – hvad skal du pakke?

  1. Astrid siger:

    Jeg købt Origins shampoo, balsam, bodyshower og body lotion begge gange jeg skulle føde. Første gang var vi på barselshotel, og det var præcis lige så skønt at gå i bad i med noget, der for mig betyder luksus og selvforkælelse, som jeg havde forestillet mig. Fremfor hospitalsstandard ‘body/hair wash’. Yikes.

    Man er jo ikke ret lækker lige der, vel, med den der underlige mave med tre kvadratmeter ekstra maveskind, men for mig var det en skøn belønning at kunne vælte mig ind i Origins fra top til tå! 🙂

Skriv et svar