{8 måneder}

IMG_4797

Endnu en måned er fløjet forbi og verdens dejligste lillesøster er nu hele 8 måneder gammel. Og endnu engang sætter hun nye rekorder for størrelse med godt 8,8kg og 74 cm. Det er 22cm længere og 5,2kg mere end ved fødslen. Synes også hun har genvundet lidt at sine runde kinder igen.

Måske er det forbi hun nu hele tiden øver sig i at stå op fremfor at kravle voldsomt rundt hele tiden. Det gør hun jo så egentlig også, men det nyeste party-trick det er at rejse sig op. Af alting. Hele tiden. Hun begyndte faktisk på det aftenen efter vi holdt en navngivningsfest for hende. Pludselig kunne hun komme hele vejen op. Det viste sig at være lidt sværere at komme ned igen, men den kode har hun også luret nu. Så pludselig tog baby-sikringen et hak opad herhjemme i bogstaveligste forstand, for nu er det en hel masse nye sager hun kan hive ned over sig. Og altså, selvom man kan rejse sig op, så betyder det jo altså ikke at balancen er sådan helt der endnu. Så den lille pige får en del knubs. Stakkels lille N altså. I disse dage går hun faktisk rundt med et ret stort blåt mærke på den ene kind. Og jeg har overvejet babyhjelme!? Ej spøg til side, men skridsikre strømper med gummidutter og sutsko med gummisål er et hit herhjemme for tiden.

Hun er blevet bedre til at spise mad i klumper. Ha, hvor lyder det mærkeligt, men det gør altså det med mad lidt lettere. Vi har haft afprøvet bondebrød som var et kæmpe hit, og hun var også forbløffende god til at spise det. Hvis jeg putter mad på skeerne er hun altså også nogenlunde god til at få den rigtige ende ind i munden og spise det. Men altså, hun spiser bestemt ikke kæmpe portioner endnu, og den sidste uges tid er hun blevet ret sur midt i måltidet. Tilsyneladende uden nogen rigtig grund. Om det er fordi hun er mæt, det går for langsomt, tørstig eller hun ved selv kan jeg altså ikke rigtig finde ud af. Så nogle måltider går perfekt, mens andre bliver noget af et cirkus.

Andre babyer er stadig voldsomt spændende. Hun lyser virkelig op. Og så er hun blevet så kærlig og deler gerne ud af møssere. Det er simpelthen det mest nuttede jeg nogensinde har set. Især bedsteveninden V får mange af slagsen. Altså lillesøster stjæler så også hendes legetøj, men bagefter får hun så en møsser. Heldigvis får vi andre også kys. Og hvor man altså bare smelter når hun anbringer en våd mund på ens kinder. Eller hage.

Om aftenen inden sengetid får hun en natflaske. Jeg ammer hende stadig, men med flasken har jeg mulighed for at komme ud om aftenen, da farmand også kan give den. Og så forsøger vi at fylde lidt ekstra på hende, ved at putte vælling i flasken også. I et naivt håb om at hun sover længere stræk. Det lader ikke helt til at virke endnu, men når jeg kigger tilbage på den 8. måned med lille A sov han også virkelig dårligt. Og jeg mener, at han begyndte at sove bedre snart. Så krydser fingre for det samme her. For hun bliver virkelig, virkelig sur hvis hun ikke får lov til at spise lidt hos mig om natten. Jeg kan dog mærke, at hun spiser mindre og mindre. Så håber virkelig jeg snart får lov til at sove mere om natten. Vi overvejer også så småt om hun mon skal flyttes ind til storebror. Men ihh er lidt nervøs for hvordan det skal gå.

/Anne

Storebror ved de 8 måneder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , .Bogmærk permalink.

2 Kommentarer til {8 måneder}

  1. Hun er da bare sådan en haps! Ærger mig over, at vi måske ser hinanden to gange om året. Og så har det også været et godt år 🙂 Du må lige sige til, hvis du kommer til bedsteforældrene og vil lægge vejen forbi til lidt kaffe.

    Kram

  2. Mille siger:

    Bedsteveninden V😍😘

Skriv et svar