storebror

  

 For lidt tid siden skrev jeg et indlæg om børnenes begyndende søskendeforhold. Lillesøster var på det tidspunkt kun 3 måneder, så der er sket lidt siden. Både med dem individuelt, men bestemt også med deres forhold.

Eftersom lillesøster er meget mere på i forhold til lille A, er han blevet meget mere interesseret i hende. Hvor han før ikke var specielt interesseret er han gået til at snakke meget med hende, ville holde hende, kramme hende, hoppe med hende, læse højt og meget meget andet. Når han kommer hjem er hun det første han spørger efter (nogle gange det andet efter lagkage), og han minder os om at vi skal huske hende, når vi er på vej ud af døren. 

Generelt er han rigtig dygtig til at tage hensyn. Når han mosler rundt i seng med hende, er han god til at komme rundt om og ikke ramme hende. Løbecyklen kører han rundt i en bue, eller løfter over hende. Han kan godt være lidt voldsom, men det er som regel ment i spøg og fordi hun jo lige grinte. Så vi arbejder lidt på at forklare ham, at babyer ikke kan tåle helt så meget. 

Han nupper tit hendes legetøj. Ja generelt er alt hvad der er hendes fra mad, pattedyr og legetøj lidt spændende. Men jeg har også flere gange oplevet at de har siddet (og ligget) på gulvet sammen og hun har leget med hans ting ved siden af ham. Og han har måske siddet og forklaret sin leg for hende. Og så lader jeg dem endelig få helt ro til det alene. 

Det er fuldstændig fantastisk at se dem sammen. Og mit hjerte er fuldstændig ved at løbe over af kærlighed når jeg ser det helt særlige bånd. At han skulle vise sig at være så sød og betænksom, det er simpelthen det vildeste nogensinde. Det kan slet ikke forklares. 

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , .Bogmærk permalink.

5 Kommentarer til storebror

 1. Katrine siger:

  Det giver mig bare så meget lyst til at lave en lillebror/lillesøster til min datter 🙂

 2. Kristine siger:

  Sådan har jeg det præcis også med mine 2 drenge på 7 mnd og 2 år, det er det STØRSTE at opleve deres specielle bånd 🙂

 3. line siger:

  Det er stort og helt fantastisk at være vidne til. Herhjemme bliver deres bånd stærkere og stærkere. De går i samme institution og mit hjerte er ved at løbe over, når jeg kommer og henter og de leger sammen på legepladsen! De kunne vælge så mange andre at lege med, men de vælger hinanden! jeg tror på at en af de største gaver vi kan give vores børn er søskende ( og så snakker vi ikke et sekund om at det til tider også er røvhårdt og de selvfølgelig også skændes og har konflikter!)

 4. Stine siger:

  Helt enig! Det er så fantastisk at opleve.

 5. Astrid siger:

  Det er ret vildt at opleve!

  Der var en ret lang (føltes i hvert fald virkelig lang…) periode hvor vores drenge næsten udelukkende sloges fordi den lille tog den stores legetøj/ødelagde hans togbane/duplotårn osv og derfor fik et slag – vi kunne simpelthen ikke lade dem være alene sammen.
  Det er ikke så nemt at forstå, at man skal være den store, når man kun er 3 år gammel (og meget hidsig) og lillebror på 1 år hele tiden ødelægger det, man er i gang med.

  Men nu, hvor de lige om lidt bliver hhv 2 og 4 er de pludselig begyndt at lege sammen. Lillebror har lært (på den hårde måde), at han ikke skal ødelægge storebrors leg og han er pludselig blevet stor nok til, at den store gerne vil have ham med. De er to banditter og laver virkelig mange ulykker, men det bliver de nok ved med.

  Det er helt klart hårdere at have to end en (hvad vi erfarer i denne uge, hvor den store er på koloni), men mit hjerte smelter fuldstændig, når A siger: “Skal vi lege, lillebror?” og E svarer “Jaer” og de løber afsted hånd i hånd…

Skriv et svar