{7 måneder}

IMG_4210

Den sidste måneds tid er lillesøster ikke blevet mindre dejlig. Igår rundede hun de 30 uger med en nu vægt på 8,2 kg og 69,5 cm. Så selvom hun egentlig har skruet op for charmen (og antal natamninger), så har hun heldigvis sat tempoet lidt ned mht. væksten. Så mit mor-hjerte er knap så meget på overarbejde.

Til gengæld har hun sat tempoet op på andre områder. Fra at hun ved 6 måneder lige var begyndt at krybe en smule, har hun de sidste par uger sat sig selv op fra kravlestilling, og er begyndt at kravle lidt samt løfte numsen HELT i vejret når hun står på alle fire. Det er en ren lille akrobat vi har fået os. Ret overvældende da hun egentlig er gået fra at ligge meget stationært på maven med armene ud til siden og til nu at komme rundt. HELE TIDEN. Så i virkeligheden er hun også voldsomt på overarbejde, og de vågne stræk er da også blevet en smule kortere igen. Der er simpelten brug for lidt mere søvn i løbet af dagen nu. Forståeligt nok, for der er også kommet et helt nyt perspektiv på tingene, og hun er også blevet bevidst om, at der er spændende ting i kasserne rundt omkring. Og de kan tømmes. Verden er bare blevet så meget større for vores lille pige.

Den sidste måned har vi også øvet at spise mad. Fra de første interessante mundfulde, over en meget bevidst sammenknibning af munden til nu at ville åbne lidt op overfor skeerne. Jeg er ikke fan af madstart, så er det sagt. Men skriver et separat indlæg om det. Men lige de sidste par dage er der faktisk kommet nogle måltider indenbords.

Nætterne er blevet mere urolige. Og hun vågner ofte for tiden. Og jeg må indrømme, at jeg selv har rigtig svært ved det. Det er sgu pissehårdt. Men når verden er blevet så stor, og der sker så meget motorisk med en, at man sætter sig op og kravler i søvne, ja så er det vel egentlig også forståeligt? At man har brug for lidt mere tryghed hos sin mor? Min plan er at prøve at få hende fyldt godt op på madfronten om dagen, eventuelt supplere med noget vælling til natten. Så det i hvert fald ikke er sult, der vækker hende. Og så må vi se om det ikke går over af sig selv. Alt er jo en fase ik?

Lillesøster elsker andre babyer. Og at pille ved dem. De andre i mødregruppen og bedsteveninden får en kærlig (host host) behandling, og storebror ligeså. Men simpelthen så skønt at mærke hendes iver og glæde over selskab.

Vi glæder os til den næste måned.

/Anne

PS. Storebror ved 7 måneder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk permalink.

4 Kommentarer til {7 måneder}

 1. Joan siger:

  Hvor er hun da dejlig at se på 🙂

 2. Hvor ser hun kær ud. Med fart over feltet på den motoriske front, så er det godt at kunne kravle (hehe) over i tryghed hos mor og far. 🙂

 3. sarah siger:

  Sejt hun kan kravle Anne. Esther er stadig på dreje rundt og rundt stadiet 🙈
  Augusta kravlede aldrig, så har ikke de store forventninger hihi 😜

  Har du læst om BLW ifm madstart? Måske det ville være noget for frk flødekind? Jeg synes det er så skønt – ingen pres over lukkede munde og madning. Bare ren hygge og madfest og bonus er, at Esther ikke får speciallavet mad. Hun kører alt ind allerede nu – lige fra bøf til mousakka. Det kunne ikke være nemmere.

  Knus og tillykke med dagen 😘

Skriv et svar