nem hjemmelavet pasta og en lækker konkurrencekamera 2001 kamera 2099

I samarbejde med Philips har jeg og lille A været i gang med at afprøve deres nye Pastamaker. Herhjemme er vi nemlig ret glade for pasta, ikke mindst lillemanden, som kan køre mange skåle ind. Og en test var den perfekte lejlighed til at tage lille A med i køkkenet. Noget vi virkelig forsøger at prioritere, og som han heldigvis synes er rigtig sjovt. Med sådan en maskine her, så havde han en fest. Ingredienserne (mel, vand og æg) tilsættes, man trykker på en knap, og så begynder maskinen at ælte dejen sammen. Som lille A begejstret konstaterede, så drejede den rundt. Efter et par minutter begynder pastaen at komme ud, og han fangede meget hurtigt, hvordan han selv kunne skære pastaerne over i en passende længde. Lad mig bare konstatere, at de blev lidt kortere, end jeg måske selv havde valgt, men hvad pokker, drengen havde det simpelthen så sjovt.

Det er altså også lidt fedt at kunne vise ham, hvordan man laver mad helt fra bunden, og lære ham glæden ved at lave velsmagende, inspirerende og sund mad. Og min indre øko-mor er ret begejstret over at kunne styre 100%, hvad der er i maden. Jeg havde vitterligt ikke forestillet mig, at det var så nemt at lave frisk pasta selv. Ingredienser i, vælge program (enten 300 eller 600 g afhængig af antal sultne mennesker) og så skal man kun lige holde øje med længden på stykkerne. Så kan man sagtens stå og tilberede resten af måltidet ved siden af. Hvis man ikke lige har en ivrig 2-årig med altså.

Hvis du synes at det lyder lidt fedt at kunne lave sin egen pasta, så har du nu mulighed for at vinde en. På det øverste billede ser I det helt færdige resultatet af en af vores afprøvninger. Fettucine med en fløde-/ostesovs med rejer og ovnbagt laks – en af favoritterne herhjemme. Men jeg vil også gerne høre, hvad du ville lave, hvis du vandt maskinen. Inspiration til dette kan eventuelt findes i denne video, hvor bloggeren bag Food Fanatic laver lækker mad med Louisa Lorang.

Hvis du godt kunne tænke dig at vinde en Philips Pastamaker , så skriv i kommentarfeltet, hvilken opskrift du ville lave, hvis du vandt. Sidste frist for at deltage er søndag den 10. maj og vinderen kontaktes herefter via mail.

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , .Bogmærk permalink.

96 Kommentarer til nem hjemmelavet pasta og en lækker konkurrence

 1. astrid siger:

  Ummm, ser lækkert ud 🙂 Jeg ville lave pasta med laks, spinat, tomat og pinjekerner 🙂

 2. Pia H siger:

  Sikke en genial opfindelse… den ville jeg klart gerne udvie min maskinpark med 😀

  Første ret skulle være ganske enkel… spaghetti med hjemmelavet basilikum-pesto.

  – Pia H

 3. Pasta med kødboller i tomatsovs – vores favorit her hjemme

 4. Mette S. siger:

  Pasta i cremet tomatsovs med kylling, mums!!

 5. trine229 siger:

  Ville nok lave en carbonara – hvor nettop en god pasta står i fokus!
  Eller en mere sommerlig ret, med grillet kylling, asparges og tomat af en eller anden sort.. Jeg improviserer ret meget når jeg laver mad i køkkenet;)

 6. Mette siger:

  Min kæreste elsker pasta og jeg er elendig til at koge det – det koger over hele tiden og ender med at være en snasket omgang. Jeg ville elske at vinde den til ham, hans signature dish, frisk pasta med skinke i fløde sovs med blå ost, Vil jo blive endnu bedre med hjemmelavet pasta. Mums…

 7. Anne siger:

  Carbonara! Elsker den ret:)

 8. Vi elsker helt simpel pasta med en god tomatsovs; gerne med sprødstegt italiensk spegepølse, fløde, tomat og lidt cayennepeber

 9. Trine Borup siger:

  Pasta Carbonara! Den bedste ret i verden 🙂

 10. Line D siger:

  Guuuud hvor er den smart. Jeg ville lave en pasta med kødboller og tomatsovs og en helt masse parmasan.

 11. Maia Ørts siger:

  Fantastisk maskine.
  Der er jo så mange gode opskrifter, det ville nok blive en gang cremet fløde/ostesauce med kylling og så selvfølgelig frisk pasta.

 12. Marie Eli siger:

  Min far laver det ind imellem på den klassiske med håndsving og det er vildt lækkert, men det her er da også nemt! Jeg elsker en gang klassisk kødsovs til, men putter altid masser af grønt i. Fx ristede svampe, revne gulerødder og en god håndfuld kugler spinat fra frost. Har vi god slagter-bacon rister jeg også gerne lidt af det og smider i. Krydser fingre for at blive den heldige ejer af sådan en fidus dér!!

 13. rikkemelgaard siger:

  Jeg ville lave fast food favoriten herhjemme: en lækker omgang frisk pasta med cremet flødesovs med noget lækkert skinke og masser af hvidløg. Mums. Krydser fingre. God weekend 🙂
  Mail: melgaard.r@gmail.com

 14. MyminMy siger:

  Uhhhh det ville være aå fantastisk at vinde! Min søde mand laver den vildeste kødsovs så han ville uden tvivl blive sat i sving mens jeg laver pastaen! Mums!

 15. Anne K siger:

  Jeg ville helt sikkert lave laks i flødesauce med spinat og pasta 🙂 Mums!

 16. Emma Rørbæk siger:

  Pasta med spinat og små stykker kalkunbacon – det er SÅ godt!

 17. modgaard siger:

  Argh! Jeg er VILD med frisk pasta, pesto (VILDT gerne hjemmelavet, hvin!) og en god omgang grove stykker parmesan – og nye, blodrøde cherrytomater, der smager af sommer. Så dør jeg umiddelbart lidt af lykke! 😉

 18. Mmh! Hvor lækkert og sikke en sej maskine. Jeg ville lave spaghetti carbonara 🙂

 19. Camilla Michelsen siger:

  Vores favorit pastaret er pasta med hvidløg, muskat, røget laks og asparges på panden 🙂

 20. Line Skjøt siger:

  Carbonara 🙂

 21. Herhjemme er hele familien vild med pasta cabonara, så den skulle helt sikkert laves hvis jeg vinder den lækre maskine. Masser af lækker bacon og fløde område mængder og så hjemmelavet pasta – uhm ….

 22. Katja Astrup siger:

  Hvor er det smart med sådan en maskine… Jeg er vild med en simpel pastaret med økologiske hakkede tomater på dåse, hvidløg og løg samt basilikum og parmesan revet over. Den kan vi alle spise selvom vores 14 årige datter er blevet vegetar ;0)
  Kh. Katjaastrup@hotmail.com

 23. Kristine siger:

  En god carbonara er altid et hit! 🙂

 24. Henriette Jensen siger:

  Da min søster sidste weekend spurgte hvad jeg ønsker mig til min 40 års fødselsdag i juni var svaret en pastamaskine. Jeg har dog aldrig set en så smart som denne.! Her ville selv mine madglade børn ku lave maden.
  Der er jo uendelig mange muligheder med pasta, personligt er jeg vil med en med rødløg, hvidløg, frisk spinat, fløde, frisk timian, citron og så en masse parmesan flager over ved servering

 25. Mari siger:

  Carbonara!:-)

 26. jeg ville lave en flødesauce med god bacon og champignon 🙂

 27. Anne-Marie siger:

  Pasta med kødboller og basilikum på ægte Lady og Vagabond maner.

 28. Jeg ville lave pasta carbonara 🙂

  Vh Mie Kristensen
  miekrumme(a)hotmail.com

 29. Lonnie christensen siger:

  Lonnie
  Pasta med tun-grønsagsovs

 30. En god gang spaghetti med kødsovs/bolognese/væltet lokum – kært barn har mange navne. Ikke desto mindre er det livretten herhjemme og en ganske snedig måde at få lusket en masse grove grøntsager, revet i kødsovsen, i August (2år).

 31. Kristina K siger:

  Pasta med kødboller

 32. Camilla A siger:

  Sikke en skøn præmie!
  Hvis jeg bliver den heldige vinder, vil jeg lave en lækker spaghetti bolognese, som min nevø er helt vild med. 🙂

 33. Camilla K. Olesen siger:

  Min kæreste og jeg er udbredte pasta-entusiaster, og vi indtager det helst flere gange ugentligt. Desværre er det ikke i den hjemmelavede udgave, pastaen altså, så det ville være en lækker opgradering.

  Vores favorit pastaret fik vi i sin tid serveret på en ferie i Italien, og siden har vi begge været solgte. Den består af fuldkornsspaghetti/pasta med (hvidløgs)marinerede tigerrejer i en lækker sauce med hvidvin, asparges, fløde, citron mv. Retten er SÅ velsmagende og lækker, og den kan klart anbefales!
  Den er desuden også fortrinlig med ærter, hvis det ikke lige er sæson for asparges. 😉

  • Camilla K. Olesen siger:

   Og så glemte jeg helt at tilføje, at retten ikke bliver dårligere af friskrevet parmesan og friskkværnet peber på toppen, men det er jo en smagssag. 🙂

 34. Ida siger:

  Jeg kunne helt vildt godt tænke mig at lave pasta, hvor der eksperimenteres med forskellige grønsager – f.eks. gulerodspasta, men også brændenældepasta. Synes at det lyder vildt lækkert og så med en god flødesovs. Okay jeg får lige mine egne tænder til at løbe i vand 🙂

 35. Jessica Hansen siger:

  Nam nam, jeg ville lave pasta med champignon og spinat

 36. mariannelykke siger:

  wau en lækker præmie. er vi de heldige skal vi ha spaghetti carbonara
  marianne.lykke@gmail.com

 37. Maja Fuglsang siger:

  Jeg ville nok starte med en carbonara 🙂 Men den lyder da vildt smart og lækker, så tror da at jeg ville eksperimentere med en hel masse….

 38. oeglemor siger:

  Mmmm – det kunne da være meget lækkert med sådan en maskine. Så skulle melkværnen klart på arbejde og producere mel i forskellige grovheder til pastaen. Første omgang skulle være helt simpel og sommerlig; pasta med små, danske tomater, olie, hvidløg, friskkværnet peber og en ordentlig håndfuld basilikum. Og måske en klump mozzarella eller to … 🙂

 39. Maria Iversen siger:

  Pastaretter er en af de ting som jeg elsker at lave uden opskrift. Det vil næsten altid kunne lykkes mig at lave en fuldkorns pastaret, med kylling, spinat, ærter og rigeligt parmesanost uden at have købt ind til det på forhånd, da jeg har alt indholdet i fryseren til de dage hvor det skal gå hurtigt. Og børnene elsker det.

 40. Line M. siger:

  Jeg ville lave en lækker omgang cremet pasta med røget laks og asparges, som er én af mine yndlings om sommeren 🙂

 41. Pingback:Fødselsdagsrabat hos Lille Lykke på 20% - Krittewitt

 42. Michelle Jensen siger:

  Mums det ser lækkert ud! Jeg ville lave pasta med flødesovs og laks i 🙂

 43. pia sroka siger:

  Det ville være lækkertmed en pastamaskine,for vi spiser rigtig meget pasta hjemme hos os, jeg ville lave en pastaret med spaghetti, kylling, pinjekerner, broccoli og gulerødder. Hertil lægges cherrytomater og revet parmesanost.den er både sund og mættende.
  Opskrift:
  300 g spaghetti
  1 tsk olivenolie
  500 g kyllingeinderfilet
  2 rødløg (i både)
  30 g pinjekerner
  1 gulerod (stor)
  1⁄2 broccoli (delt i små buketter)
  16 cherrytomater (i halve)
  salt
  peber
  50 g revet parmesan
  Spaghettien koges efter anvisningen.

  Kyllingekødet skæres i små tern og brunes i olivenolie i en sautérpande sammen med rødløg og pinjekerner. Smages til med salt og peber. Skær guleroden i strimler med en kartoffelskræller. Kom herefter guleroden i.

  Broccoli buketter og cherry tomater tilsættes og retten simrer yderligere i et par minutter, inden spaghettien tilsættes. Retten vendes forsigtigt rundt og serveres med revet parmesanost.Man kan eventuelt tilsætte lidt fløde 1. 1⁄2 dl

 44. Maria Ørum siger:

  Jeg ville elske at lave spaghetti carbonara,det er alle vores 4 drenge vilde med og det hører til sjældenheder 🙂

 45. Nina siger:

  Jeg ville slå mig på pasta al arabiata. Man går aldrig fejl med bacon, tomat og et hint chili 🙂

 46. Connie A siger:

  Spaghetti Carbonara helt klart
  Det er da en genial opfindelse, som jeg gerne vil eje 🙂

 47. Malene siger:

  Jeg ville forsøge mig med en pasta carbonara.

 48. Eva Jørgensen siger:

  Mmmmmm carbonara

 49. Tina H siger:

  Hvis jeg bliver den heldige vinder, vil jeg uden tvivl lave den klassiske pasta med kødsovs. Det er en sikker vinder hver evig eneste gang 🙂

 50. Anne-Sofie siger:

  Carbonara, uhmmm..

 51. Camilla Nyegaard siger:

  Ville lave en god omgang klassisk pesto til min første hjemmelavede pasta.

 52. sanne nordtorp petersen siger:

  Jeg ville lave en helt almindelig omgang pasta med kødsovs:)

 53. Troels B siger:

  Min favorit pastaret er frisk pasta med pesto (helst hjemmelavet), ovnbagte cherrytomater og parmaskinke samt ruccola, revet parmesanost og friskkværnet peber på toppen.

 54. Cathrine siger:

  Her ville jeg servere salma laks, med løg, fløde, citron, spinat, muskat og så den hjemmelavede pasta;-)

  //Cathrine

 55. Tine siger:

  Helt klart flødesovs med masser af kantareller, lidt hvidløg og et drys frisk persille. Juniors favorit! Udenfor kantarelsæsonen kan markchampignon eller en svampeblanding bruges, men svampene må ikke være alt for anonyme 🙂

 56. Annemarie Bunch siger:

  Jeg ville elske at lave en lækker portion med fløde og svampe 🙂

 57. Daniella Lind siger:

  Pasta med tun i fløde/tomatsovs. Det bare godt!

 58. Lisbeth siger:

  Genial maskine!
  En af mine yndlingspastaretter (jeg har mange) må være penne all’arrabbiata – en spicy tomatsovs med masser af frisk parmesan ovenpå 🙂

 59. Sarah siger:

  Hvis jeg var så heldig at vinde, så ville jeg lave en helt klassisk spaghetti med tomatsovs, med ost på toppen!

 60. Stine B siger:

  Pasta med flødestuvet spinat, bacon, spejlæg og masser af parmesan og friskkværnet peber 🙂

 61. Claus R siger:

  Løg, hvidløg og friske tomater simrer med lidt honning og balsamico. Herefter tilsættes fløde. Serveres med frisk basilikum og parmesan.

 62. michelle siger:

  Altid Pasta Carbonara!!! Mmmm

 63. Mia siger:

  jeg ville lave en lækker enkel carbonara

 64. Kirsten siger:

  Jeg ville lave en lækker portion Carbonara og invitere en masse tøser til pasta-hygge på en helt almindelig hverdag. 🙂

 65. sandra grøne siger:

  jeg ville helt sikkert lave pasta carbonara 🙂

 66. Mie Bach siger:

  Pasta Carbonara!

 67. Charlotte Lang Hansen siger:

  Lækker pasta carbonara med masser af parmesan.

  charlottehansen83(a)hotmail.com

 68. Catharina siger:

  Spaghetti Carbonara er en stor favorit herhjemme. Så den ret ville blive den første som skulle laves med en ny pasta maskine 🙂

 69. Carina siger:

  Ej! Den ville jeg da gerne vinde!!! Jeg er også “øko mor” og synes rigtig meget af det mad man kan købe i dag, har tvivlsomme ingredienser! Den ville være skøn at have, så ville jeg lave kødboller og i tomatsovs – børnenes total yndlingsmad👍😃

 70. Hanne A siger:

  Jeg laver en mean bolognese, så det ville være mit valg.

 71. Fantastisk!!!
  Jeg vil lave spagetti m tomatsauce og kødboller a’la Lady og Vagabonden. Og så vil jeg eksperimentere med at lave glutenfri pasta til min gluten-intolerante mand!

 72. Janne Eriksen siger:

  Pasta carbonara – en klar hitter i huset!

 73. Charlotte siger:

  Min yndlings pasta ret er pasta med pesto, tomat, agurk og grillost med chili… er blevet helt vild med grillost med chili, den er så god at når jeg putter det i munden, så overvejer jeg nogle sekunder at blive vegetar 😉

 74. Anne Sofie siger:

  Jeg ville forsøge at lave en pasta uden æg så fin søn også kan tåle det..og med masser af pesto og laks

 75. Seline T siger:

  Ummm, ser lækkert ud 🙂 Jeg ville lave pasta med laks, spinat, tomat og pinjekerner 🙂

 76. Mette Zarpegaard siger:

  Noget så klassisk som basilikumpesto med en virkelig god parmesanost, mums

 77. Marie Louise Jørgensen siger:

  Jeg har længe drømt om min egen pastamaskine, så jeg krydser fingre!

  Jeg ville lave spaghetti cabonarra til familien, det er de bare helt vilde med. Ellers ville jeg lave spaghetti med ramsløgpesto 🙂

 78. Louise Janner siger:

  Laks i flødesauce med spinat og så sammen med pasta.. nam nam!!

 79. Julie siger:

  Jeg ville eksperimentere med at lave glutenfri pasta – min kæreste kan nemlig ikke tåle hvede og vi elsker begge pasta, især lasagne. Glutenfri lasagne-plader er svære at finde (i Jylland) og ret dyre…

 80. Miatilda Andersen siger:

  Jeg ville forære min lillesøster Tina, maskinen.. Hun er rigtig god til at lave mad, og elsker at bruge tid på at eksperimentere. Jeg er sikker på at hun så laver noget lækkert pasta til mig.. f.eks. med citron, tomat, forårsløg og laks. Mums.
  Miatilda A

 81. Louise Szast siger:

  Jeg ville elske at lave vores pasta med laks ret, en god måde at få fisk i børnene 🙂

 82. Marie siger:

  Genialt! Jeg ville lave frisk pasta med brunet smør, salvie, salt, peber og citron – så simpelt, så lækkert!

 83. Michala siger:

  Orv! Lækkert, jeg ville kaste mig ud i plader til en lasagne med laks og spinat 🙂

 84. Julie siger:

  Fantastisk konkurrence! Jeg ville klart lave spaghetti med kødboller og kæmpe mængder parmesanost – yndlingspastaret! (og hvis jeg er lidt vild – vove mig ud i noget ravioli med ricotta, citron og spinat i smørsauce – for det er altså også ret lækkert!)

 85. Helene Pedersen siger:

  Jeg ville give pastamaskinen videre til fælleskøkkenet i det bofællesskab vi er ved at bygge.
  Dér er jeg sikker på at der vil blive afprøvet 100-vis af opskrifter da flere familier vil kunne få gavn af den.
  Men først vil jeg afprøve den selv og lave fuldkornspasta til en tomatsauce lavet med friske tomater.

 86. Marianne P siger:

  Jeg er storforbruger af pasta! Min opskrift består af squash, fløde og parmesan…lækkert

 87. Pia Christiansen siger:

  Vil servere spaghetti Carbonara for familien og blive en feteret helt 🙂 🙂

 88. Dorte Benkjer siger:

  Helt sikkert pasta bolognaise, som simrer på komfuret i timevis. 🙂 Og når køkkenhaven er kommet godt med, bliver det pasta med hjemmelavet pesto.

 89. Nøøøj, den ville jeg gerne vinde. Herhjemme elsker vi også (god!) pasta.

  Hvis jeg skulle være den heldige, ville jeg lave den pastaret som vi altid laver, hvis vi er tidspressede. Den består af soltørret tomat, bacon, mascarpone og pasta – altså sådan i grove træk. 😉 Det er en af Fleurs livretter, og den hedder bare “pastaret” herhjemme. Opfindsomt, ikke? 🙂

  Krydser fingre for at (måske) sidste lod er vinderloddet. <3

 90. Lis Vinter siger:

  Jeg vil lave: pasta carbonara en af mine favoritter 😉

 91. Mia F siger:

  Elsker at lave en lækker italiensk bolognese eller en skøn cabonara, elsker stort set alt med PASTA 🙂

 92. Pernille siger:

  Penne arrabiata

 93. Anne Sofie siger:

  Spaghetti carbonara 😉

 94. Maja siger:

  Små ovnbagte tomater, basilikum og citronolie!

 95. Pingback:weekend, sidste chance og tip - Krittewitt

Skriv et svar