at blive en del af de største øjeblikke

20150416-092136.jpg

Forleden var lillesøster og jeg et smut forbi Jelena og hendes skønne butik, og mens vi sad der og… ja, snakkede, kommer der en kvinde ind, der ærlig talt virker en smule fortumlet. Hun kigger sig lidt omkring men kommer hurtigt op til kassen og spørger om de sælger små babysutter. Næh, det har Jelena ikke lige. Så fortæller kvinden, at det er fordi hun lige har fundet ud af at hun er gravid, og hun skal finde en møde at fortælle kæresten det på. Og så begynder tårene at trille på hende. Altså ikke sådan dårlige tårer, men de tårer der kommer når man overvældes af en masse følelser. Både Jelena og jeg bliver en anelse forfjamskede og vil bare vildt gerne hjælpe hende. Det eneste Jelena lige har er en lille savlesmæk, som kvinden får med. Og ud går hun igen.

Og tilbage sidder vi. Blæst tilbage af kvindens følelser og minder om dengang man selv lige havde fundet ud af det og skulle fortælle den kommende far det. Vi havde begge to bare allermest lyst til at give hende et kram. Og åh hvor jeg håber at kæresten tog godt imod beskeden!

Da jeg selv fandt ud af, at jeg var gravid første gang var jeg altså også meget rundt på gulvet. Kan huske jeg bare vadede rundt i lejligheden og var komplet ved siden af mig selv. Samtidig kunne jeg ikke finde ud af at få det sagt, så jeg lagde graviditetstesten på håndvasken. Så opdagede han den jo nok. Det gjorde han også, men af en eller anden grund tænkte han ikke synderligt over det. Indtil jeg spurgte ham, om han ikke havde lagt mærke til noget? Mænd altså.

Hvordan fortalte I nyheden om den kommende lille ny?

/Anne

PS. Min kæreste tog det ret pænt 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk permalink.

8 Kommentarer til at blive en del af de største øjeblikke

 1. Anne-Sofie siger:

  Jeg puttede testen i hans julesok sammen med hans daglige pakke (som oftest var et marcipanbrød). Det var godt nok den 3. januar, men vi havde ikke fået pillet julepynten ned, og sagde at jeg havde glemt en gave. Han tog marcipanbrødet op og synes det var lidt mærkeligt.. Så sagde jeg han skulle kigge efter den rigtige gave. Og op kom testen 🙂

 2. Astrid siger:

  Jeg tændte lyset, stak graviditetstesten i hovedet på min mand og råbte “JEG ER GRAVIIIIID”. Klokken var 05:30, så han blev ret forskrækket. Og stirrede derefter fortumlet på testen, der var svaaaagt positiv. Han troede vist ikke helt på det, men altså: Hvis der er to streger, er man gravid. Uanset hvor kraftig eller svag den anden streg er. Efter dén biokemiske forelæsning troede han på det og sagde hurra. Det var sgu ikke helt vildt romantisk, men ligesom dig, Anne, havde jeg ikke rigtig overvejet situationen og ville være totalt ude af stand til at holde det for mig selv et sekund længere!

  Og anden gang? Det kan jeg overhovedet ikke huske…

 3. Ina siger:

  Hejsa, jeg spurgte min mand om hvilke planer han havde på datoen for min termin (han er et kalender-menneske og kan ikke leve uden den) – da han var færdig med at remse op spurgte jeg om han mon havde tid til at blive far. Han blev meget overrasket og hans første kommentar var da også “er det rigtigt – mener du det?”… Heldigvis kunne han godt rykke et par aftaler 😉

 4. Marian siger:

  Jeg har efterhånden vidst det i mere end 29 uger og er stadig hel forvirret og rundt på gulvet. Måske falder prikkerne, følelserne og fortvivlelsen på plads når bette-manden kommer til verden?

  • Anne siger:

   Det er bare vildt og verdensomvældende (et ord?) med den første. Og ja de følelser forsvinder måske nok når han kommer. Men mest for at vige pladsen for nogle helt andre men mindst lige så stærke. Det er den vildeste rejse i er igang med kære M!

 5. Jeg gik næsten 3 uger over tid, men havde hver gang en negativ graviditetstest, så jeg var allerede helt rundt på gulvet. Jeg besluttede at teste en onsdag aften uden min mand vidste det, fordi jeg var for nysgerrig og ikke kunne vente. Her fik jeg så første gang en positiv test, men kunne ikke fortælle min mand det, for han var ude at køre med min bror. Så jeg ender med at hoppe op og ned på badeværelset og smile stort til mig selv i spejlet…så måtte vente med at overfalde min mand med den gode nyhed, til han kom hjem omkring midnat…nøj ventetiden var lang 🙂

 6. Fru Kongen siger:

  Jeg kan slet ikke huske hvad eller hvordan.. det er lang tid siden 😀
  Men det var noget med nogle uger over tid, en test der var selvlysende positiv og en rimelig forfjamsket besked til min mand. Sådan lidt overrasket agtig, ‘Jeg er sgu da gravid..?!!!’ Og så noget med fjolledans

Skriv et svar