mormordessert: Citronfromage med vanilleskum og nøddecrunch

kamera 1954 kamera 1955 kamera 1958

Efter et restaurantbesøg inden lillesøsters ankomst har jeg haft en forfærdelig lyst til at få afprøvet at lave citronfromage. I nu i anledning af påsken er det da perfekt med en gul dessert! Egentlig var jeg også lidt spændt på hvor godt jeg egentlig ville kunne lide det, for er normalt meget til chokolade og den slags og knap så meget til frugt-desserter. Men men men…. Citronfromagen var et HIT. Manden var ret imponeret, og jeg nød den altså også.

For at bryde den lidt ensartede konsistens af fromagen lavede jeg en nøddecrunch, som den blev toppet med og valgte at give min flødeskum lidt smag med vanille.

Til 4 personer:

Citronfromage: 4 blade husblas, 3 æggeblommer, 2 æggehvider, 3/4 dl sukker, revet citronskal fra 1 usprøjtet citron, 1 dl citrussaft jeg brugte 1/2 dl citronsaft (ca. 1 stor citron), 1/2 dl appelsinsaft (ca. 1 appelsin)), 1 dl piskefløde

Husblas sættes i blød i koldt vand i 10 min. Imens kan du med fordel piske æggeblommer og sukker til det er lyst og luftigt, tilsæt herefter den revne citronskal og godt halvdelen af citrussaften. Æggehvider og fløde piskes stive hver for sig. Husblasen tages op med det vand der hænger ved og smeltes så over vandbad. Den afkøles forsigtigt og den resterende citrussaft hældes i. Herefter hældes  den i en tynd stråle i æggeblomme-massen og der røres forsigtigt rundt. Når denne blanding begynder at tyknes vendes æggehvider og flødeskummet forsigtigt i og der vendes til alle “klumper” er væk. Herefter sættes fromagen på køl i en enkelt stor skål eller i portionsanretninger.

Vanilleskum: 1 dl fløde, knap1/2 tsk vanillepulver

Fløde og vanille piskes til en let og ikke alt for stiv flødeskum.

Nøddecrunch: 50 g hasselnødder, 50 g sukker

Nødderne varmes ved 150 grader i ovnen til de er gyldne og  skallerne begynder at kunne tages af. Det tager 5-10 min afhængig af nødderne. Herefter afkøles de let og skallerne gnides af. Sukkeret smeltes på en pande til det er gyldent (ikke ved ved høj temperatur) og nødderne hældes i. Varm det igennem lidt tid og hæld så massen over på noget bagepapir til afkøling. Når det er afkølet kan det hakkes groft.

Server fromagen kold fra køleskabet med skum og nøddecrunch på.

Velbekomme.

Har I dessert/bageplaner i påsken??

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , , .Bogmærk permalink.

5 Kommentarer til mormordessert: Citronfromage med vanilleskum og nøddecrunch

 1. Uhm ja, det kunne jeg faktisk også godt spise. Min mands familie har faktisk en påsketradition med netop citronfromage, hvor de så putter likøræg i. Dét er så lidt sært, synes jeg… Men nu hvor vi ikke skal se den del af familien her i påsken, kunne jeg jo passende stå for alligevel at sætte fromage på bordet 🙂

 2. Maria fra En verden af kunst siger:

  Uhm dejligt med en gammeldags dessert, som du giver et nyt fif 🙂

 3. Nicoline siger:

  Lyder helt vildt lækkert!
  Hvor er de flotte glas fra? 🙂

 4. iojeblikket siger:

  Citronfromage er SÅ godt og super fint anrettet 🙂

Skriv et svar