pigenavne – sværere end man lige tror

20150102-104615.jpg

Mens jeg ikke har noget som helst problem med at finde fine, fine sager, som gerne måtte bo på kommende lillesøster, så er det åbenbart lidt sværere det med navnet.

Sidste gange kendte vi jo ikke kønnet, men havde både et par pige- og drengenavne parat. I realiteten fik vi så kun afprøvet det ene, og efter et par dage fungerede det for os. Og det er bestemt ikke blevet fortrudt.

Men altså, de pigenavne vi havde startede faktisk også på A. Hvilket vi nok gerne vil undgå, for så ville vi gå fra 3xA til 4xA, hvilket måske nok er lige morsomt nok. Så vil I ikke byde ind med nogle forslag? Vi trænger sådan til noget ny inspiration!

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , .Bogmærk permalink.

48 Kommentarer til pigenavne – sværere end man lige tror

 1. Simone siger:

  Jeg er helt vild med pige navnene Martha, Nenna, Elin og Ella 🙂

 2. Thea vaskavulla siger:

  Fik jeg en lille pige skulle hun hedde Sonja 🙂 ellers er jeg vild med Kajsa og Solvej 🙂

 3. Sophia siger:

  Haha hvor sjovt Simone! Vores datter skal enten hedde Elin, Ella eller Karen

 4. spitzenklasse siger:

  Ellen eller Marie var det nok blevet her. Nu mangler vi to drengenavne i stedet.

 5. Nu har jeg kun drenge, men skulle der engang komme en pige vil det nok blive Vika eller Amalie 🙂 Jeg er også helt vild med Rosa og Kamille!

 6. Cæcilie siger:

  Øhm jeg synes navne som: Mio, Linnea, Bjørk og Kaia er rigtig søde

 7. Maria (dressedbymaniacs) siger:

  Molly, Lily, Rosa, Chili (?), Betty, Vita…

 8. Didde siger:

  Min datter på et år hedder Fernanda. Vi var også vilde med Rio og Esmeralda. Hvis du er mere til traditionelle navne er Ellen, Inge og Elly super fine navne ☺

 9. Anne Sofie siger:

  Jeg havde også rigtig svært ved pigenavne da vi skulle vælge for 18 mdr siden… Jeg havde i forvejen to drenge og ventede dreng/pige tvillinger. Valget faldt på Helga Marie og det er jeg rigtig glad for – selvom det ofte ‘bare’ bliver til Helga

 10. Asli Sørup siger:

  Jeg synes godt, I kan vælge noget med A, så lillesøster ikke skal føle sig uden for the A-team 🙂

 11. Heidi Kjeldgaard siger:

  Mine 4 piger hedder: Marika , Nadia, Nikita og vores efternøler hedder Louise.( der var vi pludselig 4 om at finde er navn haha)

  Jeg elsker navne som: Agnes , Martha, Josefine , Luna, Matilde og Milla

 12. Christina siger:

  Anton og Oline? Det ville da være cute. Vi snakkede om sally, Ella og Vilda. Men kan sagtens være 4xA

 13. Helle siger:

  Viola , vigga,Elisabeth , Ingrid

 14. mette Marie munk bang siger:

  Kirsten, Ingrid, Else, Hannah, Dagmar, Luna, Lili,

 15. Vi var langt omkring da vi skulle finde navn til Laurine – her er nogle af farvoritterne: Ingrid, Signe, Ingeborg, Herdis, Gunvor, Rigmor, Ida, Solvej, Abeline…

 16. Tenna siger:

  Jeg er helt vild med Svale, Ingeborg og Freja

 17. Maja siger:

  Her hos os havde vi to navne, Jonathan hvis vi fik en dreng og Wilde hvis det blev en pige. Vi fik en skøn lille Jonathan og håber vi engang kunne være så heldige at få en Wilde.

 18. Tina siger:

  Her hedder ungerne Erik, Aksel, Inge og Agnes. Skulle børnene have været opkaldt efter oldemødrene var det blevet Dagny, Helga, Edith eller Anna. God fornøjelse

 19. Malene siger:

  Ja, så har Alma jo nok ikke 😉 Men ellers er jeg vild med Dagmar, Wilma og Selma.

 20. Trine Petersen siger:

  Viola

 21. Loui siger:

  Jeg har en Silke, en Vigga og en Rita. Dét er da fine navne

 22. Astrid siger:

  Jeg endte med en Solveig, men vi overvejede Sigrid, Ingrid og Vera. Vi kendte ikke kønnet og det er den største gave jeg har givet mig selv, det var så stort da hun kom til verdenen.
  Personligt er jeg også til Ingeborg, Thomine og Thit. Håber I finder et fint navn.

 23. Nadia siger:

  Jeg tænker også et A navn for at lillemusen ikke skal føle sig udenfor:) Vores 3 piger hedder Emilia, Anna og Filippa (måtte finde på et 3 navn der sluttede på A:))

 24. Cecilie / Makwerk siger:

  Åh jeg synes der var ALT for mange pigenavne at vælge imellem:-) Jeg kan jo anbefale Ingrid, men højt på vores liste var også Iris, Liv, Nora, Elin, Anna, Gudrun og Ingeborg.

 25. Katrine siger:

  Jeg kan rigtig godt lide Naja, Filipa og Gry.

 26. Camilla siger:

  Mit pigenavn til nr 3 var i den grad Gudrun. Til mellemnavn skulle det havde været Marie. Min kæreste mente at Agnes var det bedste. Vi fik dreng nr 3 og får aldrig en pige desværre.

 27. Tina olsen siger:

  Emma

 28. SofieW siger:

  Vi havde Ingrid og Dagmar højt på listen, men endte med Johanne, da vi for to mdr siden blev forældre igen. Pøj pøj med navnejagten – og eksamen!

 29. Henriette siger:

  Jeg har en Lily Sophie og en Mynthe viola, så det syntes jeg helt objektivt er smukke navne☺️ Jeg er også vild med v navne som Villa, Vilja og Vigga.

 30. Solrun siger:

  Jeg har en Lily her fra 8. december. Jeg syntes også, at det var svært. Vi er til almindelige, lette navne og kun et. Og så skulle det klinge med Viggo. Jeg har fået vildt fed respons på navnet. Meget troværdig begejstring. Folk over 50 siger dog Lil-Y, også selv om de ikke ved, hvordan vi staver det. Men det skider vi hul i. Vi staver det Lily og ikke Lilly, fordi flest børn er døbt det. Hedder man Lilly er man åbenbart 50+.

 31. Ida siger:

  Åh de navne! Her var vi (dvs mig) jo 6 uger om at få ro i maven mht navnet… Og nu elsker jeg det af hele mit hjerte!
  Ved du hvad, jeg vil ikke foreslå et eneste navn, for det der med fælles brainstorm hvor man opdager, at nogen andre (i deres forsøg på at hjælpe af deres hjertes godhed!) har nogle meget personlige tanker og følelser omkring et navn skaber for mig mere afstand end interesse, og gør det meget svært at gøre det til “mit” navn. Så den del må du selv ordne 😉
  Nu svarer jeg dig lige her: Cashmeren er købt i Salling. Måske de har det samme i Salling Århus? De havde lækre, lækre cardigans til 749 og bukser til 449. Og så 40% rabat, så mine bukser endte i 257 kr. Meget fair, synes jeg. Lækker, blød strik i fine, douce farver.

 32. Pernille siger:

  Vega eller Lucy

 33. Sabine siger:

  Min lille pige fra oktober sidste år fik navnet Vera 🙂

 34. Lene siger:

  Her i huset har vi valgt at alle børnene skulle have et navn på 4 bogstaver og så skulle der være A i, da min søsters 3 børn også har A i deres, og vi synes, at det var lidt sjovt, hvis de alle have A i. Min søsters børn hedder Nanna, Jakob og Maja, og her i huset har vi Liva og så tvillingedrengene Adam og Mads. Hvis vi havde fået en pige mere, skulle hun have heddet Asta og måske havde vi byttet navnet Mads ud med Isac, hvis det havde været i dag (Mads er lidt træt af at hedde et “normalt” navn, som han kalder det, når de andre hedder noget “unormalt” – igen hans ord).
  Kh. Lene

 35. Hvad med Emmy eller Alvilda eller Vilda?

 36. Jeannette siger:

  Ellinor er så smukt

 37. gitte nielsen siger:

  Jeg synes også hun skal hedde noget med A, så hun ikke føler sig uden for, så jeg vil foreslå Asta, Agnethe, Agnes og hvis det ikke skal være med A, så Gertrud, Gudrun, Dorthea

 38. Marian siger:

  Disse pigenavne i vores vennekreds synes jeg er ret fine: Vera, Sally, Sif, Gry, My, Malin og Elva. Korte, enkelte og ikke for specielle 😉 Jeg forstår godt, at I vil undgå 4xA – det er som os fra 80erne kommer fra familier hvor børnenavne gerne skulle starte med samme bogstav….

 39. Britta Storm siger:

  Rigmor, Benedikte, Vera, Bodil, Anne Marie.

 40. Vibeke siger:

  Hvis jeg havde fået en pige skulle hun have haft en af følgende navne: Ingeborg, Vilde, Vigga eller Signe. Men uanset hvad man kalder sine børn, så går der meget kort tid før de jo ikke kan hedde andet. Glæder mig til at høre, hvad I ender op med.

 41. birthe siger:

  Maja

 42. Mette siger:

  Augusta eller Flora 🙂

 43. Cecilie siger:

  Hvis jeg var jer ville jeg vælge endnu et navn med A, så lillesøster ikke kommer til at føle sig udenfor :). Har selv lige fået en Augusta, men er også vild med Agnes og Andrea. (Ingeborg, Nora, Vigga og Molly er også dejlige navne, men de starter jo ikke med A;) )

Skriv et svar