strikkeopskrifter – spørgsmål til jer

IMG_4786

Hele ideen bag og grunden til, at jeg begyndte at freestyle, når jeg strikkede og efterfølgende skrive op og lave opskrifter var jo egentlig baseret på et behov. Altså at jeg syntes. at der manglede noget strik i præcis den stil jeg gik efter, og derfor blev jeg nødt til at skabe det selv. Eller egentlig kunne jeg ikke lade være. Jeg kan skrive meget mere om det, men vil lige vente til jeg ordentlig kan præsentere et par modeller. som sagt er de på vej, men eftersom både jeg, og den veninde jeg kigger på det med er perfektionister skal det altså være ordentligt. Og da især hvis man håber at tage lidt penge for det.

Og netop derfor vil jeg spørge jer, det store alvidende læserpanel til råds. Hvad mangler I ofte i strikkeopskrifter. Er der et eller andet som ofte er irriterende eller gør at I går i stå? En information, noget der lader til at være indforstået eller andet? Og omvendt er der nogle oplysninger eller tips eller andet som er super rare at have? Noget der bare fungerer virkelig godt?

Og når vi nu er i gang, sådan af ren nysgerrighed, er der så et sted, hvor I synes, at der mangler nogle gode opskrifter? Et hul der godt lige kunne dækkes? Alder, drenge/piger, stil eller andet?

/Anne

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , .Bogmærk permalink.

11 Kommentarer til strikkeopskrifter – spørgsmål til jer

 1. Camilla Hald siger:

  Hej Anne, jeg strikker kun de opskrifter der kan strikkes ud i et. Altså, hvor der ingen montering er (eller næsten ingen), for det er der jeg går i stå… for jeg hader at montere og det bliver bare aldrig lige så pænt, som mit strik. Jeg ved ikke hvor mange færdig strikkede umonterede stykker strik jeg har liggende og de kommer bare aldrig videre…for de er jo færdig strikkede (og så er de bare ikke så spændende længere)!

  Og så kan jeg bedst lide de opskrifter der er striket top-down, for så kan man prøve undervejs om det passer…så man ikke pludselig står med et stykke strik (til ungen f.eks.) hvor størrelsen er helt hen i vejret 🙂

  Pøj-pøj med skriveriet!

 2. Isa siger:

  Jeg kunne godt tænke mig at en strikke opskrift var bygget op på samme måde som en hækle opskrift…altså en række af gangen 🙂

 3. Ditte siger:

  Jeg kan faktisk bedst li engelske opskrifter, netop fordi de er mere grundige. De skriver hvilken metode jeg skal bruge til at slå op, tage ud/ind, lukke af osv.
  Og stilmæssigt er jeg helt klart til det enkle.

  Mange hilsner
  Ditte

 4. Vil rigtig gerne have nogle begynderfifs. Altså fifs til os, der har svært ved at læse en strikkeopskrift, der aldrig kan kende forskel på ret- og vrang-siden og lign. 🙂

 5. Anita siger:

  Jeg er ikke verdens mest habile opskriftslæser, så jeg kan rigtig godt lide, når der lige er en sætning, der beskriver hvad man er i gang med, fx ‘de næste indtagninger danner taljen’ og også gerne en lille tekst først, der beskriver hvordan opskriften er bygget op. Så er det nemmere at forestille sig hvad man er i gang med. 🙂

 6. Ditte siger:

  Når man ikke er den mest rutinerede strikker, kunne jeg godt bruge flere oplysninger om den metode der bruges, så man ikke skal slå det op hver gang 🙂 Er spændt på at se hvad du har arbejdet på 🙂
  Ps. Mangler ofte ting til drenge…
  http://kreativthverdagsliv.blogspot.dk/

 7. Jeg vil gerne have mulighed for at vælge forskellige typer garn. Altså meget gerne et par forslag eller tre, så jeg ikke føler mig alt for lost, når jeg skal vælge. Og så stemmer jeg også for mindst mulig montering! – Det er jeg nemlig heller ikke voldsomt dygtig til. 🙂

 8. Helle siger:

  Jeg er meget enig med Camilla Halds kommentar. Derudover kan jeg godt lide, når der står lidt indledende forklaring a la: “bærestykket strikkes rundt i perlestrik”. Så har man meget bedre overblik over sit strikketøj, og mulighed for at vurdere om man er på rette vej.
  Jeg bliver også altid irriteret, når indtagning/udtagning ikke bliver forklaret. Der er jo så mange variationer.
  Og ja, der mangler fed drengestrik.

 9. Anne Hvid siger:

  Jeg oplever, at det er forskelligt, fra den ene strikkeopskrift til den anden, hvilken side, der er retsiden. Altså et sted er alle ulige pinde vrangsiden eller omvendt. Det kunne jeg godt tænke med stod i opskriften 🙂

 10. Pernille Sparsø siger:

  Mangler viden om pindestørrelse ift.garntykkelse/opskrift. Hvordan konverteres en opskrift til andet garn end det som opskriften bebuder? Og så gerne mere drengestrik

 11. Pingback:strikkeopskrifter - tak! og duplovinder - Krittewitt

Skriv et svar