tanker om graviditet og en vinder

iphone 3034

Først og fremmest vil jeg gerne sende en KÆMPE tak ud til alle de fantastisk søde reaktioner, der har været på mine indlæg om den lille ny på vej og afsløringen af kønnet. Hold nu op hvor det varmer. Og hvor er det hyggeligt, at I også er så mange derude der også venter små. Det kan jeg jo også se på deltagerne i give aways.

Indtil videre går det vist meget godt med graviditeten her. For en halvperfektionistisk type som mig er det altid lidt frygteligt at måtte opgive noget af kontrollen. Altså bevares meget som fx hvad jeg stopper i munden, hvor meget jeg bevæger mig osv kan jeg jo godt styre. Men hvad der egentlig foregår derinde i maven, og hvordan den lille egentlig har det. Ja, det aner jeg jo intet om. Og det hader jeg en lille smule. Indtil videre har jeg været virkelig bange for en tidlig spontan abort. Og indrømmet så er jeg stadig dagligt bange for at der skal ske noget. Og jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal komme af med den følelse. Jeg er dog voldsomt taknemmelig for at det er så aktivt et lille væsen.

Generelt har der været mange ting der var ligesom første gang jeg var gravid. Lidt mere kvalme, træthed og ubehag, men ikke noget virkelig voldsomt. Plukveerne er begyndt tidligere end sidste gang, og jeg bliver ved med at have en frygtelig irriterende hjertebanken og lidt svimmelhed. Så slemt at jeg sidste uge besøgte en meget sød og tålmodig læge, der altså ikke mente at der var noget at være bekymret for. Blev dog bedt om at holde lidt øje med blodtrykket. Og så tage det lidt roligt. Hvilket godt nok er lettere sagt end gjort med en 2-årig i hjemmet, fuldtidsklinik og så lige tanken om en kæmpe eksamen i slutningen af semesteret. Ja faktisk er eksamensstressen allerede begyndt at sætte lidt ind, og får en smule hjertebanken bare ved at tænke på den. Shit mand.

Til det første jordemoderbesøg anbefalede den søde dame, at jeg meldte mig til en eller anden form for fødselsforberedelse, noget yoga el. lign. Både for motionens skyld, men også for at jeg havde noget mig-tid. Lidt tid der ikke handlede om familien derhjemme, arbejde eller andet men bare mig og den lille ny. Og åh hvor jeg godt kan følge ind, og hvor ville det være dejligt. Men jeg kan simpelthen ikke overskue at binde mig til noget fast hver uge, skulle frem og tilbage og så bruge mindre tid på læsningen. Men samtidig kunne jeg også godt tænke mig at være lidt sammen med andre store maver. Det var et virkelig rart fællesskab jeg oplevede sidst, hvor jeg havde meldt mig til et hold ved apa. Hmm.

Åh ja, imponeret hvis I har læst med så længe. Og hvis ikke er det forståeligt nok 😉

/Anne

PS. Kortet jeg står med er et af de nye milestone pregnancy cards.

PPS. Og så vil jeg da også lige afsløre vinderen af min give away om en sweatstyle fra Knast by Krutter. Det blev Ida der er den heldige. Eller en af børnene skulle man måske sige.  Stort tillykke, jeg har kontaktet dig 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , .Bogmærk permalink.

9 Kommentarer til tanker om graviditet og en vinder

 1. Astrid siger:

  Kan nikke genkendende til rigtig meget af det, du skriver fra min 2. graviditet. Min paranoia var dog noget mindre v nr 2 end nr 1, men ikke mindre end at jeg blev scannet ofte. Ret ofte endda.

  Jeg kan godt forstå, at det er presset med eksamen og klinik og 2-årig osv. Og at det er svært at få noget som helst ‘mig-tid’. Og til alle dem, der siger, at det helt forsvinder, når nr 2 kommer, så kan jeg kun sige, at det ikke var min oplevelse. Når den store er i institution, manden er på job og bebis sover, så er der jo kun dig. Og dét nyder man jo endnu mere som 2. gangsfødende end som 1. gangsfødende, for der er selvfølgelig mindre af det. Og så var min nr 2 også en præmiebaby, som sov SÅ meget mere end nr 1. Strækvikle, siger det bare. 🙂

  Men altså, tillykke med at du er kommet så langt og at lillen er aktiv og futter rundt derinde. Det skal nok gå alt sammen.

  Glæd dig til du går på barsel. Nyd ugerne før baby kommer og lad være med at have dårlig samvittighed over at aflevere A selvom du går hjemme. Du har barsel for at passe på dig selv og lille ny.

  Kh

  Astrid

  • Anne siger:

   Tak kære Astrid!!! Dejligt input. Og tror du har helt ret omkring det med at nyde “alene”tiden uden dårlig samvittighed. Og nyde den luksus at når overskuddet er der, så kan man jo hente tidligt! Og nogle fordele er der ved sådan et arbejde som dit, hva? 😉 Måske skulle jeg komme forbi dig haha.

 2. Østfronten siger:

  Anne, jeg tror virkelig det kan betale sig at prioritere tid på at ‘gå til noget’. Jeg synes KUN jeg hører godt om det, også selvom der er masser af andet man skal. At få et par timer hver uge hvor det kun handler om dig og hende den lille derinde i maven – det skal man næppe kimse ad. Måske endda det kan give mere ro til andre ting?

  Åh, hvor kan jeg godt huske angsten. Også selvom den udefra set var helt ubegrundet. Endnu en grund til at deltage i fx et yogahold eller APA og få mulighed for at lufte det sammen med ligesindede der er samme sted. ‘Do it’ er vist budskabet sammen med et tillykke med at du nu er halvvejs <3

 3. Malene LN siger:

  Tror ikke jeg har kommenteret før, mener fulgt med i et par år :-).
  Ville bare anbefale dig Yogamudra, der ligger i Strandgade. Synes jeg har luret på dine billeder, at du også bor i Det Hvide Snit… Det tager mig seriøst under fem minutter at komme til yoga! Så er det ikke så svært at komme afsted – og man melder sig til hold fra gang til gang, så man kan gøre det når man har tid i stedet for fast en gang om ugen. Jeg har gået der i et par måneder og nyder virkelig en god dosis mig-tid et par gange om ugen!

 4. Og så lige et godt råd fra en som sad højgravid til den 9. semesters eksamen for knap 2 år siden – tag det HELT roligt. Jo pensum er enormt – jo de må spørge om hvad som helst, men den er casebaseret og du har hørt det hele før. Så drop et par timers læsning en dag om ugen og brug dem på hende i maven 🙂

 5. Rebekka siger:

  Forstår bekymringerne. Synes faktisk det er værre 2 gang. Men der er vist ikke så meget at gøre ved det! Føler med dig ift eksamen -mon ikke du kan nyde barslen endnu mere, når den er overstået? Det ønsker jeg for dig

 6. spitzenklasse siger:

  Åh, jeg kan så meget genkende alle bekymringerne – og har et lignende indlæg liggende som kladde. Man ønsker at nyde ventetiden, men den flyver bare afsted og man får slet ikke styr på alt det, man gerne vil – og tiden bruger man på at bekymre sig, selvom man gerne vil glæde sig i stedet for.

 7. Pingback:status på mortid - Krittewitt

Skriv et svar