grillfest eller noget

kamera 628kamera 631kamera 615kamera 619kamera 626kamera 630

Lørdag havde vi inviteret en flok venner over til grillhygge. Juhu hvor vi glædede os, men i dagene op til blev det da ret tydeligt, at vejret vist ikke helt var med os. Og ganske vist, som bekendt stod det ned hele dagen. Så vi lagde planerne om, og rykkede festen indedørs. Menuen blev så også lavet lidt om, så den endte med at så på chili con carne og så en klassisk marmorkage som dessert. En beslutning vi ligesom kunne fornemme at gæsterne var ganske enige med os i.

Opskriften vil jeg lige dele her, den er dog blevet skaleret ned til 4 mennesker. :

Til ca. 4 mennesker:

500 g oksekød, 1 rødløg, 4 blegselleri (eller bladselleri), 1 ds hakkede tomater, 2 spsk tomatpure, ca. 8 dl oksebouillon,  ca 1/2 porter (eller anden mørk øl), 1 finthakket grøn eller rød chili (eller flere efter smag), 1 nip sukker, ca 40 g meget mørk chokolade (80%), 2 dåser kidneybønner, salt og peber

Svits hakkede løg, brun kødet og tilsæt fint snittet blegselleri og svits yderligere et par minutter. Tilsæt hakket tomat, tomatpuré, bouillon, porter, fint hakket chili og sukker. Lad retten stå og simre min 2 1/2 – 3 timer. Tilsæt derefter bønner og chokolade. Smag til med salt, peber og evt. mere chili og lad småkoge yderligere 30 min.

Som tilbehør serverede jeg ris, majs, salsa, creme fraiche og så havde jeg bagt amos dejlig surdejsbrød til. Jeg valgte dog at bage 4 mindre flutes i stedet for to store brød, og de var perfekte til at suge væden fra sovsen op med (dagen efter var de lidt for gode lunede med smør på).

Desserten var også dejlig nem. En amo chokoladekage med chokoladestykker og en amo drømmekage blev blev mixet sammen til en gammeldags marmorkage. Det havde jeg nemlig længe haft lyst til og det var helt perfekt. Ovenpå havde jeg tilføjet en chokoladefrosting. Bonus er så, at jeg har ekstra topping til den næste drømmekage der laves! Husk endelig lige at være opmærksom på, at der er jo til to kager, når du blander kageblandingerne.

/Anne

Indlægget er lavet i samarbejde med Amo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , .Bogmærk permalink.

Skriv et svar