a lefty?

20140501-082106.jpg

Lige så meget som jeg går og spekulerer på om ham lillemanden bliver højre- eller venstrehåndet, hvilket han altså slet ikke har besluttet sig for endnu, lige så lidt interesserer manden sig for det. He couldn’t care less!!

Til gengæld er det der med om knægten er venstre- eller højrebenet noget af det mest interessante i verden. Så her i weekenden, hvor adskillige timer blev tilbragt med en bold ville begejstringen ingen ende tage. Manden var helt oppe at køre over interessen for bolden!! Og næsten 100% sikkert er han venstrebenet. Det er i hvert fald det ben, han foretrækker, når der skal sparkes til bolden. Og det er altså rigtig smart, hvis han skulle blive venstre bak, men til gengæld har de venstrebenede en tendens til at være dårligere med det højre ben end de højrebenede med venstreben, så det skal måske øves lidt mere. Jojo, som jeg da bliver klog, det er store sager!!

Okay, så indrømmet er jeg mere interesseret i om han er højre- eller venstrehåndet. Hvornår plejer det ligesom at være fastlagt??

/Anne

Jakke fra reima, leggings fra mini rodini, sko fra naturino
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , .Bogmærk permalink.

9 Kommentarer til a lefty?

 1. Pernille siger:

  Hej Anne. Sjovt som danni også er ret uinteresseret i netop det. Hjemme hos os er jeg sikker på at Alberte er højrehåndet, det er helt klart favoritten. Thea derimod har ikke bestemt sig endnu, hun tegner, laver perler og spiser med begge hænder skiftevis. Så jeg har også tænkt på hvornår de senest skal have bestemt sig.
  Kh p

 2. Jelena siger:

  Det vil jeg også gerne vide! Jeg ved heller ikke, hvad mine drenge er. Jeg tror, at de er højrehåndede, men jeg er ikke sikker. Benene har jeg ingen idé om, men lur mig ikke, om Rune ikke har det 🙂

 3. Man kan blive så klog, når først mænd kommer til at tale om bold 🙂 Det er så ikke mere end et par uger siden, at jeg fandt ud af, at min mand faktisk er venstrebenet (men højrehåndet). Nå ja, vi har heller ikke været sammen så længe 😉

  Hende, der har bloggen Pralerier (kan naturligvis ikke huske hendes navn nu, Mie måske?), har vist en datter, der bruger højre og venstre hånd lige godt. Det er ret cool og har en virkelig fancy betegnelse.

 4. Karen Elisabeth siger:

  Måske er han bare tvehåndet?

  Jeg ved Alba er højrehåndet, men hun er næsten tre nu og jeg er først blevet sikker på det for nyligt…

 5. copenhagenkiddo siger:

  Folke har brugt venstre hånd lige fra han begyndte t spise med en ske. Jeg var sikker på at han var venstrehåndet, men børnehaven har ikke ville høre tale om det, og det kunne vi ikke være sikre på. Men han ER altså venstrehåndet, men hvornår de kloge mener, at det er fastlagt, ved jeg ikke 😉 Nu er F snart syv år, så vi skal vist ikke være i tvivl længere.

 6. MyminmMy siger:

  Som pædagog ser jeg ikke ventre/højre hånd som bestemt før skolealderen. Dog er der en tendens til at højrehåndede tidligere ligger fast.
  Mht ben kan mange børn bedst støtte på højre ben og derfor sparker med venstre i starten.

 7. Astrid siger:

  Det er meget individuelt hvornår håndet-ed er fastlagt og afhænger af, hvad man beder barnet om at gøre, i hver fald indtil det er 4-5 eller ældre – som myminmy også skriver.

  Jeg er lidt nysgerrig: Hvorfor er du så optaget af, om han er højre- eller venstrehåndet?

  Ad Marina: Det hedder ambidextral på “dansk”.

  • Anne siger:

   Tjahh mest bare nysgerrighed. Synes det er så sjovt nu hvor han skifter så meget, så man tænker en del over om han mon skulle blive venstrehåndet 😉

 8. Mette siger:

  Lige siden min begyndte at tegne og spise selv har han været næsten helt konsekvent med venstrehånden. Og senere venstrebenet, når han spiller bold. Nu er han 2½ og bruger aldrig højrehånd – kun lige hammerbrættet, der skifter han lidt med hammeren.

Skriv et svar