Strikketips – hvad ville du gerne have vidst?

iphone 2266

Okay, så jeg arbejder lige på et indlæg med et par strikketips herfra. Men i mellemtiden kunne jeg godt tænke mig at vide, hvad I gerne ville have vidst da I begyndte med at strikke?

Noget, der måske er oplagt når man først er kommet godt i gang, men ikke så indlysende i begyndelsen?

Eller hvis du er nybegynder nu, hvad undrer du dig så over??

Håber I vil lege med!!

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget .Bogmærk permalink.

11 Kommentarer til Strikketips – hvad ville du gerne have vidst?

 1. mylittlevibes siger:

  Jeg gad godt have vidst hvordan man læser et mønster;) Det er jo slet ikke så svært som jeg troede/frygtede. Men glæder mig til at læse dit indlæg.

 2. Carina siger:

  Hvordan man laver jævn strik, vrangpindens masker bliver altid løser for mig. Hvordan man får en pænt kant uden løse masker. Hvordan kan ændre garnvalget fra opskriften til eget valg i forhold til strikkefasthed m.m. Det var lige mine første tanker

 3. Mette siger:

  Jeg ville gerne have vidst at man altid laver ændringer fra retsiden og hvordan man holder styr på hvilken side der er hvad. Nåh ja ogdå lige en guide til hvordan man læser en opskrift-det er jo som at tyde noget rra NASA for de uindviede 🙂

 4. DorteSB siger:

  At man skal huske at slappe godt og grundigt af i skuldrene – og måske supplere med et par strækøvelser, hvis man skulle gå hen og blive alt for ivrig og strikke en hel weekend 🙂 Samtidig bliver det færdige resultat også pænere, hvis man ikke er alt for forkrampet i skuldre og hænder.

 5. Trine siger:

  Jeg gad godt have kendt til tricket med at sætte en snor/ et stykke garn ind i begyndelsen af en omgang eller et andet sted man skal være opmærksom på, så man ikke ud over at koncentrere sig meget om at strikke også skal tælle masker ;-).
  Mvh Trine

 6. Der er åbenbart nogle ting, der er indforstået i flere opskrifter. Fx sådan noget som kantmasker, der er ikke altid er nævnt, at ind- og udtagninger kan gøres på mange måder – med mange forskellige udtryk som resultat… Og så er der tricket med at samle tabte masker op med en hæklenål. Jeg troede, at der ikke var nogen vej uden om at pille op ned til den tabte maske… … …
  Jeg glæder mig til at se, hvad du finder på at skrive om. 🙂

 7. Helle siger:

  Jeg blev altid i tvivl om hvilken side der er er hvad… hvordan man læser et diagram/starter på der.
  Hvad bullen betyder

 8. Mie Christensen siger:

  Jeg har aldrig forstået, hvad “strik drejet ret” betyder, også kantmasker, er mig en gåde, og hvordan man læser en opskrift. Hjææælp!

 9. Pernille Rasmussen siger:

  Helt klart det at læse en opskrift… Og forstå alle forkortelser. Samt hvordan man så strikker forkortelserne;-)
  Er gået i stå med mit første mønsterstrik, da jeg er kommet til ærmerne og ikke forstår hvordan man kan tage ud og samtidig fortsætte i det samme mønster… Det er til tider ren raket videnskab at strikke… 😉 glæder mig til dit indlæg

 10. Ditte Olsen siger:

  Nok lidt atypisk, men som venstrehåndet var det bare ikke logisk for mig hvilken hånd pinden med strikketøjet skulle være i og hvilken den tomme pind skulle være i. Resultatet blev at jeg strikkede baglæns indtil min mor skulle hjælpe mig med noget, og så skraldgrinede af min fejl! Men nu har jeg lært det 😉

 11. Vibeke siger:

  Den guide vil jeg se frem til at læse, men en ting, som jeg stadig ikke fatter (og frygter jeg aldrig kommer til at lære) er, hvordan man samler tabte masker op – jeg er helt lost, og når jeg efter et stykke tid har kæmpet med at samle det tabte op, så har jeg lavet så meget ravage i arbejdet, at jeg må trævle hele skidtet op…men det kan godt være det er håbløst at lave guide til;-)

Skriv et svar