Strikketip 1 – Ærmer på 2 rundpinde

iphone 2213 iphone 2214

Altså og så må jeg jo straks tilføje, at tippet ikke kun gør sig gældende for ærmer, men selvfølgelig også bukseben, sokker, benvarmere osv osv hvor der skal strikkes rundt. Og i øvrigt også kan bruges hvis man ikke har en stor nok rundpind til kroppen på en trøje. Jeg må altså hellere med det samme kreditere den søde og dygtige Cecilie, for at have lært mig denne metode.

Nå men, tilbage til tippet. Fordelene ved metoden er MANGE i forhold til at bruge strømpepinde eller magic loop (som jeg godt nok ikke har den vilde erfaring med. Ulempen er måske, at du jo så lige skal bruge en ekstra pind. Det er nemmest, hvis du har nogle af de korte pinde. I hvert fald til de lidt mindre arbejder, hvor jeg jo gør mig mest i babystrik fx. Og metoden er altså såre simpel, du placerer simpelthen bare to rundpinde i forlængelse af hinanden på ærmet, og strikker så på den ene pind ad gangen. Du flytter altså ikke masker fra en pind til en anden (som ved strømpepinde med den 5. pind), men så at sige fra den ene ende af rundpinden til den anden. Jeg har forsøgt at illustrere det på billederne.

På det første billede vises hvordan rundpindene er placeret, og på det andet billede hvordan det ser ud, når man strikker på den ene af pindene, mens den anden “bare hænger” inaktivt. Når du er færdig med den ene pind gør du jo bare det samme med den anden og du har fået strikket en omgang. Man kan sagtens slå op på samme måde som man ville slå op på strømpepinde.

Et af de almindelige problemer med strømpepinde er at man kan se overgangene mellem pindene, hvorfor mange hele tiden flytter et par masker. Jeg synes ikke det er det samme problem her med rundpindene, men jeg strikker alligevel lige et par masker ekstra en gang imellem, for at være sikker på at undgå en stribe.

Er det mon til at forstå eller snakker jeg helt sort her? Det er jo altid lidt svært at få vist noget, når man ikke sidder ved siden af og giver en hånd med.

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , .Bogmærk permalink.

11 Kommentarer til Strikketip 1 – Ærmer på 2 rundpinde

 1. Ingrid siger:

  Ej, for hulan, hvor er det smart! Jeg har glædet mig til tippet og glæder mig endnu mere til at afprøve det:-) Og ja, jeg synes det giver mening, men skriver lige til dig, hvis det er sort snak, når jeg prøver det “in real life”;-) kh. Ingrid

 2. Mette siger:

  Et tip som sendt fra himlen. Er netop i gang med en lille trøje og nærmer mig ærmerne. Havde hørt om denne metode, så tusind tak det skal prøves

 3. Mit eneste issue med denne her teknik er, at jeg skal vente flere måneder med at prøve den, fordi jeg har givet mig selv krea-shoppe-stop og jeg har simpelthen ikke udstyret til det!!! Men jeg glæder mig til at prøve det. 🙂

 4. Karen Elisabeth siger:

  DET må jeg prøve…

  Jeg kan hverken bruge strømpepinde eller magic loop, men den der teknik ser ud til at være noget selv mit hoved vil forstå ;0)

 5. Randi Simonsen siger:

  Super lækkert…
  Kunne være et godt indspark til room makeover på Oskars værelse, når den bette ny kommer til verden…

 6. Pingback:Strikkeopskrift på trøje med flerfarvemønster - Krittewitt

 7. Jeanne siger:

  Hej Anne. Det lyder da intet mindre end genialt med to rundpinde – hvilke pinde bruger du på billedet og hvor lang er wireren? Mvh. Jeanne

  • Anne siger:

   Hej Jeanne
   På billedet er der brugt to forskellige pinde. For illustrationens skyld. Vil altid anbefale at bruge to pinde i samme materiale af hensyn til strikkefasthed.
   Jeg bruger gerne 40cm knitpro til ærmer. Til voksne kan en del jo ofte strikkes rundt på en enkelt pind. Men man kan også bruge to 60cm hvis man foretrækker hvordan de lange spidser ligger i hænderne 🙂
   Svarede det ok på spg?

Skriv et svar