at blande sig??

20140611-133535.jpg

Så jeg er åbenbart sådan en type, der ret ofte får lyst til at blande sig. I kender dem, gør I. Sådan liiiiiige komme med et godt råd eller en lille kommentar. Og jeg har egentlig tit lyst til det. Men jeg holder mig i skindet, gør jeg.

Eller jeg prøver da på det, og så vidt jeg husker har jeg da stadig ikke kommenteret på fx: Stofbleer foran barnevognsåbningen, grædende baby (der altså ikke sover længere, mor og far) ude foran mit vindue i gården gentagne gange (gråden får jeg det i øvrigt fysisk dårligt over), små børn der ikke er spændt fast i cykelstolen, børn på (lad-)cykel uden cykelhjelm, en barnevogn stillet til middagslur i bragende solskin i flere timer. Næh nej, jeg har altså ikke sagt noget højt, for det er sgu da ikke min plads, vel?!? Og det er da irriterende med sådan nogle bedrevidende sure løg, der blander sig i alt og intet!

Men hvornår synes I man bør blande sig? Har du blandet dig eller måske oplevet at få en lille spids bemærkning med på vejen??

At jeg så lidt oftere kommenterer andre trafikanters mere eller mindre lemfældige omgang med andres ve og vel og ikke mindst trafikreglerne er en anden sag. Man skal vel have udløb på en eller anden måde!?

/Anne

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , .Bogmærk permalink.

16 Kommentarer til at blande sig??

 1. Jeg har lyst til at blande mig. Tit og ofte. Gør det aldrig, og bør nok i grunden gøre det et par gange eller tre. Til gengæld bander jeg ofte over folk, når de er kørt/gået/cyklet væk. Er ikke sikker på, at det altid er bedre end ikke at blande sig.

 2. Karen Elisabeth siger:

  Jeg prøver også at lade være med at blande mig – Men ind imellem glipper det for mig…

 3. Jelena siger:

  Folk, der blander sig, skal have tæv! 😉 Jeg husker tydeligt den sure tante, som bad mig om at lægge mit grædende barn i barnevognen, fordi han tydeligvis var træt, uden at vide, at han hadede at ligge i barnevognen og græd ikke af træthed men en eller anden årsag, som jeg nu ikke kan huske. En anden sagde, at jeg skulle give barnet solhat på, uden at vide at vi var 50 meter fra vores lejlighed og at det ville tage længere tid at finde solhatten frem end at nå hjem (baby var lige blevet taget op, og vi skærmede for hans øjne). Folk mener det tit godt – men de har sjældent den fulde forståelse af situationen. Jeg ville blande mig ved misbrug. Ellers ikke.

 4. Jeannette siger:

  Jeg blander mig, nogen gange for meget, måske:-) men jeg blander mig når andre mennesker opfører sig tåbeligt og til fare for andre. Især i trafikken…Jeg blander mig når jeg oplever en kasseassistent i netto tale noget så uhøfligt/nedværdigende til en ældre dame foran mig. Jeg blander mig hvis jeg ser nogen slår på mennesker og dyr. Så Anne, jeg blander mig:-)

 5. elise lauridsen siger:

  Generelt mener jeg ikke man skal blande sig med råd netop da man ikke kender forhistorien.
  Men sådan noget som ikke at bruge cykelhjelm på børn er aldrig tilladt i min verden. Jeg siger ikke noget, men bander inden i mig selv.

 6. Kristina siger:

  Jeg blander mig, når jeg finder det nødvendigt. Når noget støder min retfærdighed… Jeg blander mig ikke så meget som tidligere, jeg vælger min “kampe”. Jeg blander mig ikke for at blande mig eller være bedrevidende – men af omsorgsfuldhed for nogen, som ikke kan eller tør selv at tage affære.
  Jeg synes, det er godt vi “blander” os – blander er et nedladende ord, men tager affære er positivt, i hvert fald i min verden. Så jeg tager affære, og det vil jeg fortsætte med, så længe jeg kan og har kræfterne til det, for det kræver det.

  Giver det mening???? 🙂
  Kh. Kristina

 7. Østfronten siger:

  Jeg blander mig af og til. Til stofbleer foran barnevognsåbninger kan jeg godt finde på at spørge, om barnevogns-føreren kender ‘andenæb’ – totalt praktisk og så kan man også se baby. Grædende børn i barnevogne uden en voksen i nærheden synes jeg ALTID man bør ‘blande sig’ i. Man kan jo altid lægge ud med et venligt ‘jeg tror, der er nogen, der er vågnet’ – så: bland dig endelig! Det handler om måden (og modet!) man gør det på.

 8. Rikke siger:

  Uden jeg skal blande mig for meget (hihi) i dét med at blande sig hos folk der er forældre…jeg tror det er et meget meget ømt punkt at blande sig i….så derfor lader jeg være. Men vel nok også mest fordi jeg ikke selv er mor endnu….så hvad ved jeg ligesom…:)

  Jeg blander mig når ting er uretfærdige, og selvom det lyder helligt, så sker det ikke så ofte at jeg oplever uretfærdighed….
  At blande sig og have en/sin mening er vel to forskellige ting….

  // Rikke //
  Mit element
  (Tidligere Cupcake-stylisten, følg gerne påny via Bloglovin, søg; Mit element)

 9. Gitte siger:

  Uhh, det er sgu svært. Tror at jeg nogen gange kommer til at blande mig uden at ville det. Altså hvor man kommenterer på noget, som den anden så måske lige har gjort. Men synes at tonen, især i trafikken er blevet temmelig bister. Prøver ikke at blande mig, men at holde mig på afstand, så jeg evt kan blande mig hvis det bliver nødvendigt (eller ringe til politiet) 🙂

 10. Astrid siger:

  Jeg synes generelt folk blander sig for lidt i andres liv. At ‘blande sig’ er også at vise interesse i den omverden vi befinder os i, ikke kun at ‘vise’ at vi andre er altså maaaajet klogere end dig, ik.

  Jeg er hende der går ned i gården og tager affære hvis der efter hvad jeg vurderer er gået for lang tid med et grædende barn i vognen. Jeg ved nemlig godt hvor lang tid det tager at spæne ned fra tredje sal. Jeg er også hende der henslængt ‘stiller mig i vejen’ hvis nogen er trælse over for nogen andre, der ikke selv kan sige fra/gå væk. Jeg ringer også til politiet eller efter en ambulance hvis jeg ser nogle rødder lave ballade eller en narkomans ‘sove’ lidt for tungt på gaden. Jeg blander mig også på legepladser hvis et barn gør noget der er skidt/farligt/ubehageligt eller lign for andre (og deres voksne ikke gør noget)

  Jeg får af og til ‘knubs’ g syre kommentarer fra folk, men oftest for jeg et smil, et tak eller et’ sejt gjort/sagt’, og så er der balance i min verden.

 11. Karen siger:

  Hvad er der galt m stofbleer på en barnevogn åbning? Spørger bare for at høre hvad jeg har overset 🙂
  Kommer i øvrigt gerne m kommentarer i det offentlige men kun hvis det er fordi det går udover nogle, der ikke selv siger fra. De sidste år har jeg dog fået besked på af min mand at jeg skal holde igen ellers ender det med at jeg får tæsk, hvis jeg konfronterer el stiller mig i vejen for en forkert type.

  • Anne siger:

   🙂 Der er et par ting i det. Det giver et ret lukket klima inde i barnevognen, som både gør det iltfattigt og meget varmt. Altså ikke så godt for baby 🙁 Lige nu florerer der en video elle rnoget på bla. facebook der illustrerer det.
   Og babyerne er jo faktisk med i den gruppe der ikke kan sige noget. Ja, man vil jo altså helst undgå ligefrem at få tæsk!

 12. Astrid siger:

  I reglen mener jeg, at man skal lade være med at blande sig – ISÆR i andre folks håndtering af børn (og her mener jeg ikke vanrøgt eller tæsk, der har man pligt til at intervenere og skærpet pligt som sundhedsfaglig).

  Jeg synes jo selv, at jeg med to børn er UTROLIGT klog på babyer, men for det første hader jeg selv råd a la hvordan jeg får den tynde til at spise mere, den lille tykke til at sove om natten osv, så med mindre folk selv spørger prøver jeg virkelig på ikke at udøse for meget af min selvopfattede ekspertviden.

  Men i trafikken uddeler jeg gerne verbale skideballer til bilister og særligt Christianiacykler, som er ved at køre mig selv og mit yngel ned. Men det går imo ind under vanrøgt og sundhedsfarlig adfærd! 😉

 13. DorteS siger:

  Jeg har ofte lyst – men jeg mener virkelig, at man skal holde sine meninger for sig selv. Især med babyer og børn. Der er så overvældende mange forskellige holdninger til alt fra hjemmelavet mos over sovetid til opdragelse – og forældre i dag mangler på ingen måde velmenende “gode” råd. Tværtimod mangler de ros og ro!!

  Min venindes dag blev fuldstændig ødelagt, da hun gik med sin 15 dage gamle dreng på gaden og to damer så synes, de skal kloge sig på, at hun ikke burde bære rundt på ham, men i stedet lægge ham i vognen. Hvad f… ved de om det? De kender jo ikke forhistorien – om han har ligget de sidste to timer og derfor trænger til lidt nærhed, om han er for varm og derfor trænger til afkøling, eller om han bare er lidt pylret og derfor ikke vil være alene i en stor vogn?!
  Hvis man virkelig ikke kan lade være med at blande sig eller give gode råd, så kan man med fordel bruge udtrykket “for mig/os har det virket godt…..” fremfor det noget mere påtrængende “jeg synes, at du” eller “burde du ikke”. For som sagt så har de fleste forældre talrige klogeåger i form af pædagoger (der blander sig mere og mere i folks liv), bedsteforældre, venner, kolleger og så videre i deres liv. De behøver ikke tilfældige folk på gaden også. (Men det kan da være svært, det kender jeg også! 🙂 )

  • Astrid siger:

   Hej DorteS
   Jeg bliver helt nysgerrig i forhold til den med pædagoger (der blandet sig mere og mere i folks liv) Af ren og skær faglig interesse da jeg læser til pædagog og netop har fokus på forældresamarbejde pt.
   Hvad tænker du når du mener pædagogerne blande sig (for meget?)
   Vh Astrid

 14. Pingback:glad mandags-type - Krittewitt

Skriv et svar