Let sengerand – en ikea makeover


iPhone 389
iPhone 391 iPhone 393En af mine søde veninder er gravid (juhuu) og venter en lille pige til januar. Før jul bad hun om lidt hjælp til at gøre en… lad os sige lidt halvkedelig ikea-sengerand lidt pænere. Yes, en god anledning til at støve symaskinen af.

Det eneste vi brugte var stof, kantbånd og sytråd. Stoffet købte min venindei stof2000. Det blev klippet i baner på højde med sengeranden + 1 cm sømrum oppe og nede. Herefter syede jeg banerne fra hvert stof sammen til hver sin lange bane. I stjernestoffet er der dog en kuvert åbning (altså stoffet lapper over sig selv) for at sagerne kan vaskes separat, så her lod jeg den ene korte bane være tilbage, så åbningen kunne dannes. De to lange baner blev syet sammen ret mod ret, samtidig med at kantbånd blev lagt ind samme steder som på den originale sengerand. Da vi næsten var ved slutningen af stjernestoffet blev den korte bane syet på også, så åbningen blev dannet. Herefter fortsatte jeg bare med at sy det ret mod ret.

Herefter puttede vi sengeranden ind i betrækket. Det blev trukket godt ned i enden så det sad så stramt som muligt. Herefter målte vi hvor det skulle slutte og trak den korte ende ud af åbningen samtidig med at den samme ende af betrækket blev trukket med ud på vrangen. Den sidste ende blev herefter syet sammen ret mod ret og resterne klippet af. Sengeranden blev puttet ind i betrækket og passet til. Vupti en helt ny og sød sengerand. Noget lettere end den jeg selv syede i sin tid til lille A.

Ja, og lille A har umiddelbart sagt god for det fine betræk.

/Anne

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , , .Bogmærk permalink.

8 Kommentarer til Let sengerand – en ikea makeover

 1. Line siger:

  Tak for hjælpen. Den pynter flot i baby sengen 🙂

 2. Sandra siger:

  Nøj, den er fin! Hvor er det en skøn ide, at sætte nyt betræk på en ikea sengerand. Det må jeg huske, når det en dag bliver min tur til at have en lille en. Jeg var nu også helt vild med den du lavede til lille a, men jeg kan godt se at arbejdsomfanget er lidt anderledes her.

  God aften 🙂

 3. Sisse siger:

  Hej. Så fin ide. Har du nogen ide om hvor meget stof du har brugt? Så vil jeg straks købe ind og komme igang )

  • Anne siger:

   Kan ikke huske det nej. Men let at finde ud af 🙂 du kan se hvor lang sengeranden er og hvor høj. Så kan du beregne mængden ud fra bredden på det ønskede stof og så lige husk at lægge sømrum til højden på sengeranden. Kan du se det? Og husk at der er to sider.
   Mvh
   Anne

 4. Marie Seebach siger:

  Hej Anne. Var din sengerand den kedelige hvide slags fra ikea, som er syet igennem fra bund til top ca. hver 5 cm? Jeg synes din ser SÅ fin ud, så bliver helt i tvivl om det er den samme fra Ikea jeg sidder med. På din synes jeg nemlig ikke stoffet falder i de “riller” (fra syningerne) som sengeranden har. Vil smadder gerne lave en der er ligeså flot som din.

  • Anne siger:

   Hej Marie
   Tak skal de have. Og ja det er den fra IKEA med riller der blev syet omkring. Det var til en venindes barn så vi har ikke selv brugt den. Jeg ved ikke om rillerne dukkede op senere desværre.
   Til eget brug syede jeg en anden og tykkere version med skum i

Skriv et svar