Italienske polpettes

IMG_6273Ja, eller egentlig bare kødboller. Men efter vores besøg på et polpetteria på Sicilien hedder det polpettes herhjemme.

Det er et sikkert hit både hos os og lillemanden. Vi serverer det gerne med frisk pasta og masser af revet parmesan. Men hvis man kører en mere low-carb livsstil, ja så er det jo bare med at erstatte spaghettien med grøntsager eller lave en salat til.

Vores opskrift er lidt på slum, men der bliver en ordentlig portion, nok til 4-6 voksne.

Kødbollerne:

ca. 500 g oksekød, 1 blok feta der ikke er for tør i det, 1 glas soltørrede tomater eller 1 pakke opblødede soltørrede tomater, 1 hakket løg, 2 fed finthakket hvidløg, 1 lille tsk chili efter smag, salt og peber.

Alt røres sammen og formes til kødboller, der steges på panden.

Tomatsovs:

1 stor pakke cherrytomater, næsten 1 flaske mosede tomater eller et par dåser hakkede tomater, 1 glas Kalamon oliven (vær opmærksom på at det ikke er farvede grønne oliven), 1 hakket løg, 1-2 fed finthakket hvidløg, salt og peber.

Steg løg og hvidløg i olie sammen med oregano og evt rosmarin. Steg cherrytomaterne lidt splattede og tilsæt dåsetomater og oliven. Lad simre lidt og smag til.

Tilsæt kødbollerne og lad det hele simre lidt sammen inden servering (kan også holdes varm i ovnen).

Velbekomme, Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget .Bogmærk permalink.

4 Kommentarer til Italienske polpettes

 1. Line siger:

  Mums, det ser altså lækkert ud Anne. Skal helt sikkert snart prøves, dog bliver det nok uden oliven 😉

 2. MyminMy siger:

  Mmmmmm for den da, så fik jeg lige mandagens menu på plads! Tak for idag søde Anne! Håber din lyserøde pynt og du selv kom godt hjem 🙂

  • Anne siger:

   De er altså ret gode!!! Håber de bliver en succes. Pynten sniges frem lidt efter lidt 😉 selv tak. Håber vi snart ses igen!!

Skriv et svar