Barsel i udlandet

IMG_4033.2

Det er vist på høje tid med et indlæg om, hvordan det sådan egentlig var med et ophold i udlandet under min barsel. Som en lille opsummering kan jeg lige oplyse, at vi opholdt os 3 måneder i Palermo, mens lille A var 4 til 7 måneder, og jeg var på barsel. Vi boede al tiden i en lille lejlighed midt i Palermo, og mens kæresten var på arbejde hverdage fra ca 8-17 var lille A og jeg alene hjemme. Det er altså en noget andet situation hvis man tager afsted på “ferie-måden”, altså hvor farmand ikke skal arbejde hver dag, men også er hjemme.

Der er fordele og ulemper ved at være væk hjemmefra. Det er en ret enestående chance for at opleve livet et sted som mere “lokal” end når man er på ferie en uges tid. Vi havde fantastiske ture sammen i weekenderne som familie og skønne besøg af familie og venner. Og det er da en unik mulighed at være så intensivt sammen med sit barn. Han fik en pæn portion udelt opmærksomhed.

Skulle vi gøre det igen (og det er jeg ret sikker på, at vi ville hvis muligheden opstod), er der dog nogle områder, hvor jeg ville gøre det anderledes. Det var lange dage, hvor det eneste selskab var en lille baby. Så ja, jeg kedede mig til tider. Jeg savnede veninder og netværket derhjemme helt vildt. Mange af de ting jeg havde glædet mig til ved barslen som baby-svømning, veninde-hygge osv. var ikke mulige, da Palermo ikke er nogen specielt internationalt orienteret by. Alt er på italiensk, og der opstod desværre ikke nogen mulighed for at mødes med andre mødre. Det kunne ellers have været rart, når farmand nu arbejdede hele dagen. Både for lille A, der faktisk ikke så andre baby’er i tiden dernede, og for mig, der nok trængte til lidt selskab. Der er en grund til, at jeg fik flyttet og lavet bloggen om, og jeg var voldsomt taknemmelig for mulighederne for at “snakke” med andre mødre på instagram. En mere international by kunne derfor være en god ide.

At lille A var det eneste jeg havde at gå op i, var måske også mindre heldigt på nogle områder. Det kom til at fylde så meget i mit hoved, at jeg nærmest overbekymrede mig om ALT. Søvn, mad og generel udvikling kom til at fylde ret meget og indrømmet så overreagerede jeg måske på nogle ting. Men i øjeblikket var det simpelthen det eneste, der fyldte. Der var 3 måneder altså lang tid, når det gik op i at lære at spise grød og trille fra ryg til mave.

Som noget helt lavpraktisk kan det da være rart med et sted, hvor man kan komme rundt med en barnevogn. Jeg savnede at gå ture, men det var simpelthen ikke muligt, der hvor vi boede pga. trafik og manglende fortov. Og bæreselen vi havde var simpelthen for dårlig til at gå med i længere tid.

Håber ikke at dette indlæg bliver opfattet på den forkerte måde. For vi havde et dejligt ophold og ville ikke have undværet det. Nogle ting var bare sjovere end andre, og vil gerne dele mine erfaringer, så det måske kan komme andre til gode!

/Anne

Har du mon set, at jeg er blevet valgt som finalist i en bloggerkonkurrence om et gavekort på 20.000 kr til Boshop?? Det er jo for crazy!! Jeg ville blive så uendeligt glad hvis du vil stemme på mig lige her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , .Bogmærk permalink.

2 Kommentarer til Barsel i udlandet

 1. Emilie siger:

  Jeg synes, det er smadder fint med sådan en evaluering af jeres ophold. Dit indlæg skræmmer i al fald ikke mig, og hvis jeg en dag skulle få muligheden for at tilbringe noget af en barsel i udlandet, så er det helt sikkert godt at kunne trække på andres erfaringer og råd.

  Den sproglige barriere kan altid være et problem, men lige i jeres tilfælde kan man heldigvis sige, at italienerne jo elsker børn og er virkelig gode til at snakke med deres hænder. 😉 Der vil nok altid være plusser og minusser ved længere tids udlandsophold, men så længe man ikke fortryder det, så er det jo godt.

  • Anne siger:

   Italienerne er helt klart glade for babyer. Og lidt fagten gik fint. Det var bare ikke så lange samtaler 🙂
   Og ingen skal bestemt skræmmes. Vi ville jo også gøre det igen.

Skriv et svar