Kage med stout og creamcheesefrosting

stoutkage blog 2stoutkage blogInspireret af Bleubird Vintage’s søndagskage for lidt tid siden blev jeg simpelthen også nødt til at vove mig ud i en Nigella kage. Nemlig en mørk, mørk guiness kage med cream cheese frosting.

Den skulle med på en udflugt med nogle venner og var heldgivis også ret taknemmelig at transportere og så var smagen altså sublim. En dyb, mørk smag, der komplimenteredes rigtig fint af frostingen. Denne var dog med fløde i, og blev en anelse tungere end jeg er vant til, så måske jeg bare laver den med mere alminde cream cheese frosting næste gang.

Med nogle få tilretninger er her opskriften på dansk.

Du skal bruge:

Dejen

  • 2,5 dl stout (jeg brugte oyster stout)
  • 250 g smør
  • 75 g kakao
  • 400 g sukker
  • 3 æg (mine var lidt små)
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 lille tsk vanillepulver
  • 275 g hvedemel
  • 2,5 tsk natron

Frosting

  • 300 g flødeost natural
  • 150 g flormelis
  • 1 dl piskefløde

Tænd ovnen på 180 grader. Lun stouten i en gryde og smelt smørret heri. Herefter piskes kakao og sukker i øl-blandingen. Slå creme fraiche, æg og vanille sammen og bland det også i øl/sukker-blandingen. Til sidst piskes hvedemel og natron sammen med resten. (Det bliver en ret flydende dej).

Put det i den smurte bageform (ca. 23 cm rundform passer dertil) og bag kagen i ca 45-60 min (jeg var oppe på en time, men havde også en ret høj kage).

Til frostingen piskede jeg det hele sammen til jeg havde en smørbar masse. Denne blev så smurt ud over den afkølede kage.

Og velbekomme, et styks lækker kage. Så lækker at den muligvis skal med på kagebord til bryllup!!

/Anne

 

lille trekant mint 290 px bloglovin

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget .Bogmærk permalink.

16 Kommentarer til Kage med stout og creamcheesefrosting

  1. Maria siger:

    Uhm… Den MÅ jo næsten prøves – selvom kæresten kom med et lille hint om, at vi vist lever liiidt for godt i øjeblikket, som resultat af min pre-baby barsel

  2. Signe/ Copenhagen Kiddo siger:

    Mega uuuhmmm!! Den skal prøves 🙂

  3. Malene siger:

    Hold da fast den ser lækker ud!

  4. venterpaavinblog siger:

    Årh, send fluks smagsprøver!

    – Anne

  5. Maria siger:

    Åhh, de billeder gør mig så lækkersulten! Jeg må prøve den en dag 🙂

  6. juliemonberg siger:

    Nej hvor ser den perfekt ud den kage – jeg kunne virkelig godt sætte tænderne i sådan et stykke lige nu (-;

    http://juliemonberg.blogspot.dk

  7. Ditte siger:

    Mums! Ser så lækker ud…

  8. Pingback:. | det bedste jeg ved ...

  9. Super lækker opskrift! Kan bestemt anbefales. 🙂 Du kan se min version her: http://detbedstejegved.dk/?p=788

  10. Pingback:5 gode efterårskager - Krittewitt

  11. Maia siger:

    Har du erfaring med at fryse den?

  12. Pingback:Kager til indetid - Krittewitt

  13. Pingback:De bedste æbleskiver - det bedste jeg ved ...

Skriv et svar