Inspireret af Bleubird Vintage’s søndagskage for lidt tid siden blev jeg simpelthen også nødt til at vove mig ud i en Nigella kage. Nemlig en mørk, mørk guiness kage med cream cheese frosting.
Den skulle med på en udflugt med nogle venner og var heldgivis også ret taknemmelig at transportere og så var smagen altså sublim. En dyb, mørk smag, der komplimenteredes rigtig fint af frostingen. Denne var dog med fløde i, og blev en anelse tungere end jeg er vant til, så måske jeg bare laver den med mere alminde cream cheese frosting næste gang.
Med nogle få tilretninger er her opskriften på dansk.
Du skal bruge:
Dejen
- 2,5 dl stout (jeg brugte oyster stout)
- 250 g smør
- 75 g kakao
- 400 g sukker
- 3 æg (mine var lidt små)
- 1,5 dl creme fraiche
- 1 lille tsk vanillepulver
- 275 g hvedemel
- 2,5 tsk natron
Frosting
- 300 g flødeost natural
- 150 g flormelis
- 1 dl piskefløde
Tænd ovnen på 180 grader. Lun stouten i en gryde og smelt smørret heri. Herefter piskes kakao og sukker i øl-blandingen. Slå creme fraiche, æg og vanille sammen og bland det også i øl/sukker-blandingen. Til sidst piskes hvedemel og natron sammen med resten. (Det bliver en ret flydende dej).
Put det i den smurte bageform (ca. 23 cm rundform passer dertil) og bag kagen i ca 45-60 min (jeg var oppe på en time, men havde også en ret høj kage).
Til frostingen piskede jeg det hele sammen til jeg havde en smørbar masse. Denne blev så smurt ud over den afkølede kage.
Og velbekomme, et styks lækker kage. Så lækker at den muligvis skal med på kagebord til bryllup!!
/Anne
Uhm… Den MÅ jo næsten prøves – selvom kæresten kom med et lille hint om, at vi vist lever liiidt for godt i øjeblikket, som resultat af min pre-baby barsel
Haha, kan man leve for godt pre-baby?? 😉
Mega uuuhmmm!! Den skal prøves 🙂
Gør det Signe!! 🙂
Hold da fast den ser lækker ud!
Malene, må altså stærkt anbefale den, så prøv den!!!
Årh, send fluks smagsprøver!
– Anne
Åhh, de billeder gør mig så lækkersulten! Jeg må prøve den en dag 🙂
Nej hvor ser den perfekt ud den kage – jeg kunne virkelig godt sætte tænderne i sådan et stykke lige nu (-;
http://juliemonberg.blogspot.dk
Mums! Ser så lækker ud…
Pingback:. | det bedste jeg ved ...
Super lækker opskrift! Kan bestemt anbefales. 🙂 Du kan se min version her: http://detbedstejegved.dk/?p=788
Pingback:5 gode efterårskager - Krittewitt
Har du erfaring med at fryse den?
Pingback:Kager til indetid - Krittewitt
Pingback:De bedste æbleskiver - det bedste jeg ved ...