Strikket trøje til baby

strikket trøje 1

strikket trøje 2 strikket trøje 3 strikket trøje 4

Det er efterhånden lææænge siden jeg påbegyndte en lille strikket trøje. Et for mig forholdsvist ambitiøst strikkeprojekt. En trøje til den lille baby der på det tidspunkt holdt fest inde i maven på mig. Og faktisk min første strikkede trøje, da jeg indtil da kun havde haft givet mig i kast med veste og pandebånd.

 

Jeg blev inspireret af en trøje Kathrine havde strikket, men opskriften der blev linket til var ikke sådan for mig at regne ud, og jeg ønskede desuden ribkanter forneden og i ærmerne.

Jeg fandt derfor en opskrift på en enkel trøje med knaplukning i den ene raglan og ribkanter i hals, ærmer og forneden på kroppen. I stedet for den glatstrik, som der egentlig er i opskriften, strikkede jeg så strukturen (1. og 2.p: 1r, 1vr, 3.p alle ret, 4. og 5.p: 1 vr, 1r, 6.p alle ret- gentages). Lidt risky, for det kan altså gå forfærdeligt galt med strikkefasthed, men det gik og jeg er ganske godt tilfreds med resultatet selvom der selvfølgelig er små skønhedsfejl. Men dem lærer man jo af.

 

Det bliver hyggeligt at få lille A i den.

 

Anvendt garn

Den er strikket i drops babymerino (adlink), der altså er et super babyvenlig garn, da det er blødt og kan vaskes i maskinen. Det fnuldrer heller ikke så meget.

/Anne

 

Andre yndlingsdrengetrøjer er Fyr og Valde 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , .Bogmærk permalink.

39 Kommentarer til Strikket trøje til baby

 1. Maiken siger:

  Den er nu ganske fin. 🙂

 2. Camilla siger:

  Ej hvor er den flot…. Super fedt med træknapperne!

 3. taburetten siger:

  Ih hvor er den fin, jeg har bare slet ikke overskud til sådanne projekter mere, er gået helt i stå 🙂 /Ida

 4. Line siger:

  Hvor er den smuk! Hvem der bare havde sådanne strikke evner! Svigermor har efter 30 års pause, lovet at kaste sig over strikkeriet igen! Men tror jeg starter med at finde lidt let til hende, vi starter med en vest til lillebror;)

  • Anne siger:

   Tak Line. Og mon hun ikke hurtigt kommer efter det igen?? Men en vest er også altid en god ting!! Og da især til et lille efterårsbarn!

 5. Julie siger:

  Okay, det bliver mit næste projekt, jeg skal bare lige strikke den babyvest jeg er igang med færdig. Og så har jeg lige reserveret all you knit is love på biblo 🙂

  Tak for evig inspiration Anne! 🙂

 6. Cecilie siger:

  Hvor er den flot. Du er virkelig god. Sådan en ville også være så fin til min basse.

 7. Pernille siger:

  Den er sørme fin 🙂

 8. Hvor er den lækker.

 9. Christina siger:

  Hvor er den fin – Den pinner jeg lige til senere brug

  • Anne siger:

   Tak Christina. Er også super glad for den. Og lækker drenget også synes jeg!! På en god måde altså 🙂

 10. Julie siger:

  Hvor er den flot! Hvor ville jeg gerne kunne strikke rigtigt.

  • Anne siger:

   Tak Julie. Er det måske ikke et spørgsmål om at prøve sig frem og stædighed?? Du syer til gengæld nogle super, super lækre ting!!

 11. Mette siger:

  Wow, hvor er den flot, Anne! Godt arbejde 🙂

 12. Nuller siger:

  Ihh hvor er den bare fin!;)

 13. Lykke siger:

  Den er da super lækker 🙂

 14. Den er så fin. Tager du imod bestillinger? ; )

 15. Spætte siger:

  Sikke nogle skønne sager du kreerer! Lurer ivrigt rundt på din inspirerende blog mens lille s sover lur.

 16. Jette siger:

  Vild med denne sweater. Hvilket grundmønster er det du har brugt ? Vil gerne lave den, da jeg har både blå og grå merino fra drops liggende .

 17. Mette Jensen siger:

  Også jeg ville rigtig gerne have opskriften. Har du et link til den?

 18. Ditte siger:

  Hvor finder man opskriften?? 🙂 ville gerne have sådan en til min søn, og min gamle mormor spørg efter opskrift 🙂

  • Anne siger:

   Hej Ditte,
   Kan desværre kun henvise til de links der er i teksten. Har brugt en basisraglan opskrift fra drops og så strikket struktur på den. Men det burde efterhånden være nogenlune forklaret. Rajas Raglan af Lene Holme Samsøe ligner også lidt. Prøv at google den ellers 🙂
   Håber det hjælper.
   Mvh
   Anne

 19. Christine siger:

  Hvordan gør du med udtagning i ærmerne? Er ved at lave den nu, da jeg er helt forelsket i trøjen, men syns det er en skam at mønsteret blir forskubbet..

  • Anne siger:

   Åh det er længe siden jeg lavede den og var meget nystrikker dengang. Så vidt jeg kan se er mønsteret ikke blevet forskubbet men i små stykker mangler der 1m i mønsteret, så der fx ligger en ret maske over hinanden. Men har aldrig lagt mærke til det når den har været på dog.

 20. Elsa Dalsgaard siger:

  Hej meget sjovt St jeg finder din sweater her på siden For et års tid siden fik jeg tilsendt et billede af den men kunne ikke lige gemmenskue mønstret og valgte så at strikke den i perlestrik så det var ikke helt ved forkert kan jeg nu se

Skriv et svar