Palermo med baby

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at italienerne elsker baby’er. Og er man en lille melorm af en lyshåret og blåøjet baby, ja så får man altså enormt meget opmærksomhed. Om det så er når vi går rundt med lille A i bæreselen, sidder på en cafe eller bare har ham i klapvognen, så beundres den lille mand højlydt.

Modsat danskerne, der jo egentlig bare kigger lidt på babyen eller måske vover sig til at sende et lille smil til moderen, så går italienerne direkte i flæsket på baby. Der bliver dikke-dikket, sagt “bello!” og kysset på hans små, flagrende hænder. Og ofte skal vi lige svare på, hvad han hedder, og hvor gammel han er. Vi er mange gange blevet stoppet af butiksansatte eller handlende, der er stormet ud for at snakke med ham. En smule grænseoverskridende, når man ikke forstår alt, hvad de siger, men vi har efterhånden lært, at det altid er i bedste mening. En gang kom en fiskehandler stormende ud fra bag sin disk og lige der må jeg indrømme, at jeg virkelig håbede, at han ikke ville røre!! Men det er også teen-agere i bussen, drenge som piger, søde gamle damer og små piger i opgangen, der lige skal snakke lidt med ham.

Everybody wants a piece of Lille A.

IMG_4274 blogHotelmutter på Ustica, da hun aflastede os under morgenmaden.

IMG_4218 blog

Bæreselen blev vi hurtigt glade for. I det område i bor i her i Palermo er der ikke rigtig fortov, så man går på kørebanen mellem en masse parkerede biler, scootere og en masse biler der kører rundt om ørene på en. De fortove der er, er meget smalle og dårlige, så vi opgav hurtigt klapvognen. Der er dog andre steder, hvor klapvogne er mere anvendelige, så drop ikke at tage den med, hvis du skal på tur til Palermo. Men lad for guds skyld den store Odder-barnevogn blive derhjemme. Der er IKKE plads!

Amning var for mig et lidt nervepirrende emne derhjemmefra. Italien er jo et katolsk land, så ville der blive set skævt på det? Men efter at have snakket med et par stykker hernede som sagde god for det, har jeg nu ammet mere eller mindre frit i offentligheden. Både på caféer, i parker og andre steder da behovet opstod. Og jeg har ikke en eneste gang oplevet nogen se skævt på os, kommentere det eller på anden måde følt mig pinligt berørt. Må hellere samtidig bemærke, at jeg er ret diskret og altid har haft en lidt løs bluse på, der kunne løftes op og dække, og samtidig haft undertrøje på, så der ikke var noget bar butte til frit skue.

En sidste ting som vel også gør sig gældende mange andre steder i syden er åbningstiderne for restauranterne. Hvis man vil undgå de mere turistede steder åbner køkkenet først kl. 19.30-20, og det er jo lidt sent for en baby. Italienerne selv slæber gladeligt babyer med, men så ligger de ofte og sover i en vogn, mens forældrene spiser den halve nat.

/Anne

 

krittewitt wp mint bloglovin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , .Bogmærk permalink.

7 Kommentarer til Palermo med baby

  1. Kristine siger:

    Wow, hvor ser bloggen flot ud! Og sikke nogle fine billeder. Lille A ftw!

  2. Kan da godt forstå de italienere, han er jo rendyrket lækkerhed 😉 Aj, men du har virkelig ret i det med danskerne. Meget mere reserverede. På mange områder kunne vi nok godt lære noget af sydeuropæerne, og på mange måneder omvendt – eksempelvis det at betale skat 🙂

  3. Malene siger:

    Han er også uimodståelig.

  4. Mette siger:

    Man forstår jo godt de italienere, for han er da en lækkerbidsken 🙂 Fint indlæg Anne, også selvom jeg ikke har så små børn mere, får sådan en lyst til at tage mine 3 (lyshårede!) unger med til Palermo og hænge ud og spise lækkert mad hele natten, for det ville de også sætte pris på. God weekend.!

Skriv et svar