Bryllupsinspiration: Kage

Nogle ville måske mene, at det der med hvilke kager der skal på bordet til et bryllup kan vente til lidt senere, men der er jeg helt uenig! Det er da vigtigt!!

Jeg overvejer at lave et kagebord med lidt forskelligt i stedet for den mere traditionelle kage i flere lag. Og jeg må da nok lige sige, at med hensyn til kage, så er det ikke et problem for mig at blive inspireret, måske nærmere at begrænse mig.

Min tanke er at der både skal være store og små kager, de lettere med frugt eller bær og de mere tunge chokoladefristelser, både tærter og lagkager og måske nogle enkelte kys. Det hele kommer dog lidt an på hvad der kan lade sig gøre, og jeg tænker at kager, der kan laves i forvejen og fryses eller opbevares på anden vis og evt samles dagene inden er en god ide for ikke at gå ned med stress.

Har I nogen gode hjemmesider, opskrifter, ideer eller tanker så lad mig endelig høre 🙂

IMG_1004.2

 

/Anne

 

Hjemmesider, hvor jeg godt kunne vil lade mig inspirere til gode kager:

copenhagencakes, der er simpelthen for mange at vælge mellem!!
Brdr Price
Chocolat
Astrids bryllupskage
Sukkerhjerte
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget .Bogmærk permalink.

26 Kommentarer til Bryllupsinspiration: Kage

  1. Julie siger:

    Sarahs kager er også en god side 🙂

  2. Prinsesse Suh siger:

    Det lyder da som en fantastisk tanke – og valg af kager kan man ikke forberede tidligt nok ;-). Anne au chocolat og himmelske kager har også nogle fine opskrifter, og så er jeg rigtig glad for hummingbirds cake days kogebog. Deres kager er gennemprøvede – og så har de fire lækre opskrifter på drinks cupcakes, som jeg har bagt til festlige lejligheder med stor succes! God arbejdslyst!

  3. mie siger:

    Jeg lavede selv min bryllupskage. En kage i fire lag, som blev pyntet med roser, værktøj og bøger lavet i mmf (fondant af skumfiduser) min mand er nemlig tømrer og jeg selv var studerende. Jeg har haft stor glæde at kageklubben på min-mave.dk.
    Og ja jeg kender godt det problem med begrænsningens kunst:-)

  4. Nej, det er da så vigtigt!
    Har lavet den her kage mange gange efterhånden (og bundene kan fint holde til at blive frosset), og den er altid et hit! http://anneauchocolat.dk/?p=2519

  5. Katrine siger:

    Hej Anne,

    Jeg skal også selv giftes, til august, og min kæreste og jeg planlægger ligeledes et stort blandet kagebord. Jeg har for nyligt købt en masse turkise lagkagefade på fod, turkise småkageopsatser og turkise flade tallerkener i Tiger, (festens temafarve er turkis), og så er meningen at disse ensartede fade skal være sammenhængen på kagebordet, for at give et roligere udtryk til de mange forskellige slags. Vi har tænkt os at lave cheesecake, minicupcakes, mormors kransekagestykker, ananas stænger dyppet i chokolade, muligvis lagkage med skovbær, og måske en fuldfed brownie med is til. Og så et meget stort frugtfad med udskåret frugt. Dine kyskager var en god idé. Jeg tror lakrids ville passe godt ind i vores arrangement.

    Mvh Katrine

    • Anne siger:

      Mmm.. masser af lækker kageinspiration der. Tak skal du have Katrine. Og helt klart god ide at kombinere det med frugtfad så der også er noget for de mindre kageglade!!

  6. Christina siger:

    Jeg er helt sikkert også til forskellige kager frem for en overdådig (dyr!) en.. Til vores bryllup havde vi forskellige familiemedlemmer til at bage. En bagte mini-vandbakkelser (dejen kan fryses ned i små toppe og bages på dagen!), en anden bagte minimuffins, osv med småkager, mini-hindbærsnitter, kys… Det var et hit og meget nemt for os:)

    • Anne siger:

      Det er en god ide at bede familiemedlemmer om hjælp. Det tror jeg også bliver en del af løsningen her 🙂 Og måske et par veninder.

  7. Line siger:

    Kage er da dagens vigtigste punkt for kageglade dig søde Anne 😛 Jeg synes det lyder som en super idé med et kagebord, så er der også lidt for enhver smag 🙂 Og det er så meget dig – på den gode måde 😀

  8. Frøken Tina siger:

    MEGET vigtigt emne – jeg valgte kagen først og så blev resten af brylluppet afstemt ud fra den. (invitationer, kirkehæfter og farver generelt) – du skal da være trendy og have macarons – nogle kan fyldes et par dage før og opbevares på køl. Tjeck Meyers Kager.

    • Anne siger:

      Hehe, ja så tager man kage seriøst!! Sejt 🙂
      Macarons er noget jeg nærmest har sværget ikke at vove mig ud i. Er helt enig i at det ville se fantastisk ud, men ved ikke om jeg orker at kæmpe med at lære at lave dem!?

  9. FruForstad siger:

    Kransekage i overflødighedshornsudgaven er den traditionelle danske bryllupskage (Dronning Margrethe havde sådan en til sit bryllup) de kan laves inden og endda fryses (umonteret) og så smager det jo fantastisk og kan fyldes med hvad det skal være.

    • Anne siger:

      Uhh ved ikke om jeg tør vove mig ud i et overflødighedshorn. Men kransekage skal der klar til, det er noget af min yndlings!!!

  10. Astrid siger:

    Mine bedste råd:

    1. Få nogen til at hjælpe med at bage – det er et KÆMPE arbejde, som bestemt ikke bliver mindre, hvis du vil lave flere forskellige kager.

    2. Marengs og marengsbunde kan holde sig noget nær uendeligt, hvis de opbevares lufttæt. Hvis de går hen og bliver bløde igen, kan du tørre dem igen i ovnen på ca 100 grader. Nøddemarengs, som jeg brugte i min bryllupskage bliver bløde, men det skal de være og de kan også bages i god tid i forvejen uden problemer. Kan også fryses.

    3. Kransekagestykker, -konfekt, eller -tærter (fx med frisk frugt og flormelis) kan også holde sig i flere dage.

    4. Med mindre, du kan få nogen til at bage dem for dig, ville jeg passe meget på med fx muffins, da de nemt bliver tørre og kedelige, hvis du bager dem bare dagen før.

    5. Lad være med at planlægge selv at bage, dekorere eller noget som helst andet på selve dagen. Du får sindssygt travlt med alt muligt andet.

    6. Lav en prøveudgave af alle de kager, du vil have til brylluppet og prøv evt at se hvordan de udvikler sig over et par dage – en lagkage bliver fx kun bedre, hvorimod en cupcake bliver kedeligere.

    God fornøjelse – kage er godt, mere kage er mere godt! 🙂

    • Anne siger:

      Astrid, mange tak for de gode tips!! 🙂 Dem tager jeg til mig kan du tro. Har nu faktisk en opskrift på muffins, som sagtens kan holde sig en dag eller to og som kan tåle at fryses. De er afprøvet mange, mange gange så dem tør jeg dog måske godt satse på.

  11. FruThornholm siger:

    Lyder rigtig lækkert med kagebord!
    God idé med kager der kan fryses, for ellers ender du med stress! Kransekage kan fryses, så det var jo en idé. Jeg har også skrevet om en nøddetærte, hvor bundene kan fryses, så de bare skal pyntes på dagen: http://almalapalma.blogspot.dk/2013/04/nddetrte-opskrift.html

  12. DorteS siger:

    Kan se, at flere af tingene er skrevet, men til vores bryllup sidste år havde vi kager i form af brownies (lavet af svigerinde) og så mine marengskys i tre slags (lakrids, hvid chokolade og hindbær). Til 90 personer tog det en hel dag at bage kys, heldigvis fire dage før! For nej, man har hverken tid til den slags på dagen eller dagen før, så medmindre du har gode folk omkring dig, så hellere simpelt og lad-sig-gørligt, end alt for ambitiøst.
    Men samtidig: Det var en topskøn fornemmelse at vandre rundt på græsset til vores picnic-reception med bare tæer og brudekjole for at tilbyde gæsterne et af “brudens kys” 🙂 Jeg ville til hver en tid vælge vores løsning frem for at megadyr og meget tung bryllupskage.

  13. Pingback:Kage med stout og creamcheesefrosting Krittewitt

Skriv et svar