Catania – en miniguide

Vores tur i Catania var forholdsvis kortvarig, da vi ankom fredag aften og tog hjem søndag morgen. Vi ville egentlig bare have en dejlig afslappende weekend i lige præcis det tempo vi havde lyst til. Slentre rundt, opdage nogle hyggelige gader, spise lidt god mad og ikke mindst slappe af. Det gjorde vi, og det var en fantastisk weekend. Så her en miniguide til Catania (hvad vi spiste kommer i et separat indlæg).

IMG_3993.2 IMG_4003.2 IMG_4007.2 IMG_4012.2 IMG_4028.2 IMG_4029.2 IMG_4033.2 IMG_4065.2

I forhold til Palermo er Catania meget mere rolig, meget mindre og mere overskuelig. Husene er laverne, opbygningen er geomeretisk og enkel og byen lader til at være mere nede i tempo. Det er en rimelig småbørnsvenlig by i den forstand, at det er til at komme rundt i gaderne med klapvogn. Catania ligger tæt på Etna og mange af husene er derfor ret mørke, da der er brugt lavasten som bygningsmateriale. Det er rimelig hurtigt at komme rundt på gåfod, og det kan anbefales at tage en god guidebog under armen, da man hele tiden falder over fine små kirker og pladser, der ofte er et besøg værd (selvom man kan blive lidt kirkemættet).

Catania ligger tæt på Etna, som man kan se på første billede, og er derfor et rigtig godt udgangspunkt for ture hertil. Noget vi ikke prioriterede pga. tidsnød og lillemanden, men ellers havde vi været forbi på en vandretur.

I Via Etnea og Via Umberto ligger rigtig mange butikker, og der lod til at være rigtig gode shoppingmuligheder. Fra store internationale mærker som Mange og Zara over lokale italienske mærker til mindre butikker med eget design (disse fandtes mest i sidegaderne). Er man til ekskusivt børnetøj var der mange muligheder i Via Umberto. Vil man kigge på brudekjoler (for det gør man jo typisk som turist) lå butikkerne med abiti di sposa på rad og række på Viale XX Septembre på stykket mellem Via Etnea og Piazza G Verga.

Vi faldt over flere lokale markeder. På Piazza Carlo Alberto og de omkringliggende gader er der alle dage bortset fra søndag et kæmpe marked – La Fiera. Grøntsager, frugter, kød, fisk, ost, isenkram, tøj, garn, sko og kæledyr. ALT simpelthen. Virkelig en oplevelse. Et andet stort marked er La Pescheria lige bag Piazza del Duomo, hvor du som navnet antyder finder massevis af fisk. Om søndagen var der et lille marked ved Piazza G Verga, hvor fokus tydeligvis var på lokale varer som grønt og ost. I forhold til de andre markeder var dette dog meget småt.

Skal ganen forkæles er der massevis af pasticceria’er. Nogle af de gamle og kendte ligger hvor Via Umberto og Via Etnea mødes, nemlig Savia og Spinella, der tydeligvis begge er meget populære blandt de lokale og blandt turisterne. Man kan enten nyde is og kage her eller tage det med over i den nærliggende Villa Bellini, hvor man bestemt skal tage op på den lille bakke for at nyde udsigten til Etna.

Piazza del Duomo er et must i Catania, som i de fleste andre italianske byer. I midten findes her en lettere komisk elefantstatue (gå hen og kig den ind i ansigtet) og St. Agatha’s katedral. Vi var vist ret uheldige at ramme pladsen samtidig med et krydstogtskib fyldt med tyske pensionister og der var lettere fyldt inde i kirken som det ene billede viser!

Vi boede på Hotel Excelsior, der ligger på Piazza G Verga i en udenpå ret grim fascistbygning. Skulle være 4-stjernet, men værelset var dog en anelse slidt omend fint og rummeligt, og med hvad vi havde behov for. Vi havde bestilt til 2 voksne og barn, og der stod en rejseseng opredt til lillemanden da vi ankom. Personalet var meget behjælpelige og snakkede (næsten alle) engelsk og så var der en udmærket morgenmadsbuffet. Min varme chokolade var næsten ren smeltet chokolade og endelig fik jeg en længe savnet grovbolle til morgenmad.

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget .Bogmærk permalink.

15 Kommentarer til Catania – en miniguide

 1. Christina siger:

  Ej hvor ser det bare håbløst vidunderligt ud.. Vil også afsted nu..

  • Anne siger:

   Det kan jeg godt forstå. Men helt seriøst hvis I kunne mens du er på barsel så gør det!

   • Christina siger:

    Det er med i vores planer – at bruge Jonas’ barsel på at være måske 5 uger afsted.. Jeg har aldrig været i Italien, og vi havde egentlig planlagt at tage derned denne sommer, men så kom der lige en graviditet i “vejen”:)

 2. Tina siger:

  Åh, Sicilien er skøn! Vi har været i Naxos og i Siracusa. Etna er en skøn oplevelse, men ville nok ikke gøre det med lille A på armen endnu… Godt I har lidt tid endnu…

  • Anne siger:

   Næh, kender en der faktisk lige har været deroppe med en et par uger yngre end A. Men vi havde nu ikke lige lyst 🙂 En anden gang måske.

 3. Annemette siger:

  Det ser lækkert ud og jeg kunne godt forestille mig en vandretur i området ved Etna 🙂

  Rigtig fin guide du har lavet 😉

 4. Emilie siger:

  Åh, jeg har vist ikke godt af at følge alle dine dejlige fortællinger fra Sicilien. Jeg savner den vidunderlige ø!
  Og varm chokolade! Siden jeg flyttede tilbage til DK fra Rom, har jeg aldrig vænnet mig helt til, at varm chokolade i DK er sådan noget tyndt noget. Jeg havde vænnet mig alt for meget til den tykflydende varme chokolade, som nærmest skulle indtages med ske i stedet for at drikkes. 🙂
  Nyd solen, varmen og dejlige Italien!

  • Anne siger:

   Årh stakkels dig altså!! Kan du ikke snart komme tilbage hertil på ferie måske?? Og har du selv nogle gode tips til den?
   Åhh ja, jeg var oppe og hente lidt varm mælk til at tynde den lidt for det var altså liiiige lovlig tykt. Men stemmer også for bedre varm chokolade derhjemme i stedet for varm cacao.

 5. Sikke lækre billeder! Og så grinede jeg lidt for mig selv over kontrasten mellem din brune kulør og lille A’s knap så brune kulør 😀

 6. Sikke lækre billeder! Og så grinede jeg lidt for mig selv over kontrasten mellem din brune kulør og lille A’s knap så brune kulør 😀

 7. Sikke lækre billeder! Og så grinede jeg lidt for mig selv over kontrasten mellem din brune kulør og lille A’s knap så brune kulør 😀

 8. Tina siger:

  Ej hvor ser det bare skønt ud. Er slet ikke misundelig.

Skriv et svar