Hvid pizza

En favoritaftensmad hos os er hjemmelavet pizza. Gerne den klassiske af slagsen, men nogle gange trænger man til lidt forandring.

Derfor lavede vi en hvid pizza, altså en pizza uden tomatsovs. I stedet kom der fintrevne kartofler, rosmarin, mozzarella, salt og olivenolie. Man kan også med fordel komme lidt hvidløg eller parmaskinke på for lidt ekstra smag.Til dejen brugte jeg denne opskrift (2 store pizzaer):
25 g gær, 2 tsk honning, 1,5 dl lunkent vand, 1 spsk havsalt, 1 spsk olivenolie, 125 g grahamsspeltmel, 125 g durumhvedemel.

Gær og honning opløses i vandet og står herefter 5-10 min. Tilsæt salt og olivenolie. Bland melem og rør halvdelen ud i væden og bland grundigt. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt mens dejen æltes. Når al mel er tilsat ælt i godt 5 min. Lad dejen hæve i 30 min under fugtigt klæde.
Del dejen i 2 stykker, ælt igen og rul ud i 2 store pizzaer. Bages gerne på bagesten ved 250 grader i 15 min. Har man ikke lige en bagesten så går det fint med bagepapair på en bageplade (det gjorde vi).

Hvis du gerne vil have dine kanter ekstra crunchy kan du pensle dem med lidt ekstra olivenolie.

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk permalink.

8 Kommentarer til Hvid pizza

 1. Susi siger:

  This looks great, I have never tried a “white” version before!

 2. FrøkenTina siger:

  Hvis pizza er lækkert – især fordi den ikke er så snasket! Den bedste kartoffelpizza jeg har fået var på Frederiksberg – der var kartoflerne blevet sprøde da det var i stenovn. Det samme kan sikkert gøres i en grill.

  Tror faktisk vi skal prøve din version i weekenden.

 3. Det er virkelig også en livret herhjemme! Jeg er pjattet med pizza bianco.

  God weekend søde Anne!

 4. Annemette siger:

  Hejsa,

  Mmmm den ser laekker ud! Den udgave af pizza er ogsä en af vores fortrukne, isaer om sommeren när den kan komme i grillen 😉

  God weekend..
  /Annemette

 5. Karina siger:

  Uhmmm kartoffelpizza er noget af bedste:-) Vi putter også det samme på som jer:-)

 6. A + K = ♥ siger:

  Mmmh, élsker kartoffelpizza, må virkelig snart lave det igen!

  – Anne

 7. niftybynehl siger:

  Pizza Bianco? Pizza Blanco? Nu har jeg hørt begge betegnelser flere gange, og indtil jeg er sikker på, om det er det ene eller det andet, ja så kalder jeg det også “hvid pizza” 😀

  Men lækker ser den ud! Måske man skulle pinne den og lave sådan en snart?…

  Og PS Jeg elsker (ELSKER) min KriteWitt makeup pung 😉 Min mor købte den til mig i fødselsdagsgave for længe siden.. Har egentlig villet skrive det til dig mange gange, men er for dårlig til at huske sådan noget med kommentarer 😀 Nu har jeg så min egen blog, som du er velkommen til at kigge forbi 🙂

  KH niftybynehl.wordpress.com

Skriv et svar