Hjemmelavet granola

Morgenmad er i sandhed mit vigtigste måltid. Ingen chance for at jeg kan komme gennem bare de første timer af dagen uden at få noget i maven. Samtidig må det jo godt være lidt lækkert.

Jeg elsker mysli, men er faktisk ret kræsen med den og undgår kokos for enhver pris. Noget som kan være lidt svært, men jeg har faktisk fundet en god en.

I morges var jeg dog løbet tør, what to do?? Løsningen blev at riste nogle trekornsflager i lidt honning på en pande og voila, den lækreste hjemmelavede granola. Med en lille baby på armen blev det den hurtige version, alternativt kan man jo også sagtens supplere med hakkede nødder, mandler, rosiner og ja endda kokosflager, hvis man er til det.

IMG_3125

I dag blev det således til A38 med granola, blåbær og lidt mørk sirup. Mmm… god morgen siger jeg bare 🙂

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , .Bogmærk permalink.

9 Kommentarer til Hjemmelavet granola

  1. LISA siger:

    Looks good, very tasty food.

  2. Linen siger:

    spelt super müslien er også min favorit, de måtte bare gerne putte lidt flere nødder i til min smag 🙂

  3. Aaargh, hvor bliver jeg morgenmadssulten nu ;-D jeg har det på nøjagtig samme måde som dig, både mht. morgenmaden og müsli med kokos!! Og jeg skal altså forsøge at lave mit eget 🙂

  4. Sine siger:

    Ser virkelig lækkert og spiseligt ud ; )

  5. Årh hvor ser det lækkert, sundt og hyggeligt ud! Tænk at starte morgenen sådan, det er super! Kh. Louise

  6. Annchen siger:

    Hvor ser det lækkert ud.. Lige før manglen på sødt i huset skal erstattes af lidt skyr med drys… Mums!

  7. Uh hvor lækkert 🙂 Der er altså ikke noget bedre end hjemmelavet, honningristet granola.

    Hvis den lille mand lader dig have armene fri i 15 minutter, så skal du prøve den variant jeg lige nu er mest glad for:
    – Gryn/flager (jeg er glad for byg- og havregryn sammen)
    – Hakkede mandler
    – Honning
    – Revet appelsinskal (den hemmelige ingrediens 🙂 )
    – Rosiner
    – Hakket 80% mørk chokolade og lidt vanille (valgfri, gør den mere dessert-agtig)

    Rister mandler af på panden let, inden gryn, revet appelsinskal og honning tilføjes og rister med. Hældes på en skærebræt til afkøling, hvor det blandes med rosiner og evt. hakket chokolade. Yum!
    Jeg laver en stor portion og gemmer i et sylteglas når det er helt afkølet. Perfekt på yoghurten med lidt bær, har en super god crunch.

    Er netop gået på barsel, og det lyder som om jeg skal lave mig en kæmpe portion til de første mange uger, hvor den lille mand nok ikke efterlader meget tid til køkken-udfoldelser 🙂

  8. Frøken Tina siger:

    Det må være en barselsting.. Vi laver også granola her i huset for tiden.. grove havregryn
    sesam, hørfrø, solsikkekerner, kokos (her i huset), hasselnødder, der er ristet på panden og afskallet, mandler, cashewnødder (et must), pistaciekerner fordi de smager godt og er grønne)
    (undgå birkes da man ikke altid når at se sig i spejlet inden man går ud, når man har baby på armen = birkes mellem tænderne)
    olie og sirup – og så i ovnen og vendes hver 5 minut.
    Når det er koldt ryger der tørret frugt i. Appelsintern, rosiner, abrikoser, mango, ananas, gojibær, tranebær..
    Vi laver et stort ovnfast fad fyldt så man lige kan vende i det undervejs. Holder i maks 14 dage.

  9. Fototosse siger:

    Mmmmmm, ser godt ud!

Skriv et svar til Frøken Tina Annuller svar