Babyhule – sengerand

Ja, der kommer altså en del babyrelaterede indlæg for tiden. Men det er virkelig også meget af det tiden går med og tankerne drejer sig om, så undskyld til alle jer der ikke synes at det er så interessant. Men har også flere indlæg med søde sager i ærmerne, skal bare lige have lavet de søde sager først.

Da min mor var her nogle dage fik vi syet en sengerand. Den blev en større udfordring, da vi valgte en besværlig løsning på hvor man kunne se hvilket stof. Men, jeg er altså ret godt tilfreds med resultatet (host, host klap, klap) og især farvene appellerer til mig.
Jeg har puttet lidt yndlingsbamser i sengen. Den hæklede bamse vandt jeg for efterhånden længe siden hos Charlotte, mens kaninen er fra Lis‘ hånd. Skyen har jeg selv syet af en gammel sweater og den “grimme” elefant er fra ferm living. Det grå tæppe har jeg tidligere vist frem her.

IMG_1516

Vi brugte:
Sengerand i skum fra skumhuset 30x360x3 cm (her kan man både købe den som et enkelt langt stykke og i mindre stykker, hvis man hellere vil have det)
Mønstret stof samt støvet grønt tittebånd fra Stof og stil
Gråt lagenlærred fra Stof2000

Både lagenlærred og det blåmønstrede stof blev skåret ud i baner af 35 cm i højden og derefter syet sammen til to lange baner på lidt over 360 cm. Tittebåndet blev syet på det mønstrede stof, der derefter blev syet sammen med lagenlærred ret mod ret, så vi havde en lang pølse, der var åben i begge ender. I den ene ende havde vi dog lavet en konvolutåbning ca. 40 cm. inde på det grå stof. Det svære var, at vi havde valgt at lade det mønstrede stof tage den ene dybde af randen, mens det grå stof skulle tage det andet. Så jeg selv kan vælge hvilken ende der skal vende opad. Dette gav dog visse “problemer” i enderne, som jo skulle se pæne ud. Efter en halv dags (!!) nørkling fandt vi dog heldigvis frem til en pæn løsning. Men er helt sikker på at der findes lettere løsninger derude (bare ikke i mit hoved).

Nu pynter sengeranden i sengen, den er lidt høj, men så siger vi bare at det bliver mere huleagtigt, og det er jo ikke et problem når sengen engang skal være dybere. Startløsningen bliver, at baby skal sove i en lift i sengen, mens han/hun endnu er helt lille.

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , , , .Bogmærk permalink.

27 Kommentarer til Babyhule – sengerand

 1. Hvor ser det hyggeligt ud. Og dejlige farver, sådan nogle rigtige Anne-farver 🙂 Glæder mig sådan til at møde den lille derinde. Kram

 2. Maria siger:

  Hvor ser det dog fint ud. Bliver næsten helt skruk.. igen 🙂 kh Maria

 3. Astrid siger:

  Hvor er den fin! Jeg fik aldrig syet en og er ikke helt tilfreds med den vi har fra Ikea. Men nu begynder han at prøve at kravle op via sengeranden, så det er vist ved at være slut med dét! 🙂

 4. Ej hvor er det fint Anne!!! 🙂

 5. Jeg ELSKER baby-indlæg 🙂 Og sikke en smuk hule jeres baby får! Virkelig lækre sager, I har skaffet/lavet. Og stor respekt til din mor og dig for at hoppe ud i en sengerands-kreation – men hvor er den virkelig blevet flot, den skal nok gøre glæde!
  Kh Pernille

 6. Margit siger:

  virkelig flot – vil ønske jeg selv for overskud til at fremtrylle sådan en og slet ikke et kedeligt indlæg 🙂

  vh

  Margit fra Creative Tail

 7. Mie siger:

  Ej hvor er det flot! Luksus-baby, der kommer til at ligge der 🙂

 8. Kathrine siger:

  Hvor er den bare fin anne. Dejlige farver.

  I bliver rigtig glade for at den er så høj når først baby begynder at lave ninja spark;)

  Nu begynder det at være spændende, glæder mig til at se det lille væsen:)

  Kh

 9. Såååå fin sengerand Anne og du er da helt undskyldt – synes i det hele taget, at det er noget pjat, at du sådan skal undskylde for indholdet på din egen blog – selvfølgelig gider vi læse og det har jo i øvrigti fortsat en kreativ vinkel, som er genkendelig for os, der kender dig lidt.

 10. Det er SÅ fint, at jeg får lyst til en baby til 🙂

 11. Camilla siger:

  Hvor er det fint!

  Ingen undskyldninger….er ligesom selv i den samme situation!
  Det er vel for pokker dig der bestemmer hvad du vil slrive om… Og mest naturligt skriver man vel om det der fylder lige her og nu. For dit vedkommende, er det den første baby. Det tror jeg, at alle der læser med hos dig, som selv har børn, vil kunne genkende…. Det er vel ganske naturligt!

  P.s
  Og glæden ved den nyfødte bliver ikke mindre eller mindre væsentlig selvom det ikke er den første;-)

 12. Julie siger:

  Sikke da en fantastisk seng. Der kommer baby til at sove som en drøm, det er jeg sikker på.
  Fed ide med skyen:-)

 13. Kabakü siger:

  Ej hvor ser det bare hyggeligt ud! Kunne godt tænke mig at sy sådan en sengerand, men tør næsten ikke kaste mig ud idet, hvis du siger det drillede jer!

 14. Line Jepsen siger:

  Super fin sengerang. Jeg har også planer om selv at sy en til min baby. Hvor har du sengetøjet fra, er helt vild med husene som motiv

 15. Der er nu noget over babysenge.

  Jeg synes du har lavet en flot sengerand, der skaber ro, nu er det så bare at vente på baby, :))
  Christel

 16. Sine siger:

  Det har du/I gjort godt ; ) Er glad for jeg har fået børn – for det fine univers med sengen kunne næsten give helt lyst til en lille tur i barselsland igen.

 17. Hvor er det bare hyggeligt at følge med i alle babyforberedelserne! Og sikke fine ting, baby får 🙂

 18. Michelle siger:

  Skøn lille hule der venter når babyen melder sin ankomst 🙂

 19. Karina siger:

  Åh hvor ser det bare hyggeligt ud:-) Det er noget helt særligt at blive klar til den lille ny. Hvor er det dejligt

 20. Jeg må sige at jeg er helt vildt med din sengeran 🙂 Har selv en dreng, men syndes bestemt det kan gå med små blå blomster 🙂 Hele dit ‘setup’ i sengen ser bare så hyggeligt ud 🙂

 21. Hvor er jeg glad for, at min søn ikke læser blogs. Så ville han ærgre sig over, at han har en meget lidt kreativ mor, som VILDT gerne vil, men ikke har evnerne, og derfor ender med den hurtige Ikea-løsning. Hvad angår sengeranden, så er min søn snart to, og i hans tremmeseng kan tremmerne ikke ses – han føler sig netop mest tryg i en “babyhule” 🙂

 22. Hvor er det en fin sengerand Anne. Hvornår er det præcis du har termin? Jeg har lige invisteret i en Juno seng og resten står pænt og venter i Babysam..

 23. Kirsten siger:

  Gid jeg skulle sove der 🙂 Det ser vel nok hyggeligt og dejlig blødt ud! Jeg tror din baby kommer til at sove som en sten hver nat! Man har vel lov at håbe 🙂 KH K

 24. Finurligkys siger:

  Total lækker sengerand!! Jeg overvejer seriøst også selv at sy en, men skal lige have fat i noget skum først…

 25. Cathrine siger:

  Hej Anne. Det er simpelthen for sjovt. Her sidder jeg og søger nettet igennem for inspiration til sengerand og falder over din blog – jeg anede ikke du bloggede! Men ihh, hvor er den fin, og vi har vist samme smag 🙂 Jeg håber, du har det godt! Kh Cathrine V (medicin)

 26. Pingback:Let sengerand - en ikea makeover Krittewitt

 27. Kristina siger:

  Super super flotte billeder – elsker bare sengeranden 🙂

Skriv et svar