lidt om kunst

Noget af det allersidste der kommer på plads i lejligheden er det, der skal på væggene – billederne. Vi har efterhånden rigtig, mange billeder, og lige nu knap så meget vægplads. Havde også drømt om en billedvæg, men nu må vi se. Så pt. er billederne fordelt rundt omkring på gulvet.

Billederne nedenfor er en blanding af mine og hans. Min baggrund betyder at tomme, hvide vægge er næsten uudholdeligt for mig, og samtidig betyder alle billederne noget. Nogle er gaver fra forældrene da jeg afsluttede 9. klasse og gymnasiet, blev 18, fik en bachelor (1. gang dog kun) og så er der jo også det første stykke kunst, jeg købte helt selv. Grunden til jeg overhovedet fik et job i gymnasiet. For kæresten er der kandidatgaven fra mine forældre, limfjordsporteren (som jeg også synes er ret fed) og kortet over Færøerne hvor han tilbragte 6 måneder i praktik. Alt sammen fantastiske minder, og der skal helst findes plads til det hele. Men hvor? Prøver også at tænke ud over hvordan tingene hang i den gamle lejlighed, for det er nemt at lave en lille kopi af sit gamle hjem i det nye.

DSC04135

Ud over de her billeder har jeg jo også en masse tryk, som der også gerne måtte være plads til.

Har I også et personligt forhold til al jeres kunst??

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , .Bogmærk permalink.

19 Kommentarer til lidt om kunst

 1. Jeg har bestemt et forhold til alle de ting vi har hængende, men jeg må ærligt indrømme, at jeg er lidt usikker på hvor meget af det der er kunst. For er alt på papir/lærred kunst? Eller skal udøveren have et stempel som kunstner først? Nu har jeg jo set dine forældres galleri, og ved hvad det er for en vidensbank du sidder på, så kan du fortælle mig det? Vores store maleri af den lyserøde chimpanse er jeg fx ikke i tvivl om, dét er kunst. Men måske mest fordi den er et unika?! Glæder mig til at besøge jeres nye hjem, når der engang bliver lejlighed til det 🙂

  • Karina siger:

   Alt er kunst hvis man synes:-) Om det er på papir eller lærred, eller en 3 dimensionel genstand som er kunstnerisk, kan man sagtens betegne det som kunst. På min skole var der på et tidspunkt en heftig diskussion om grænsen mellem kunst og design f.eks. Men det er jo en hel anden snak:-)Kunst kan efter min mening sagtens være kunst selvom de er reproduktioner eller tryk.

   “Kunstner” er ikke en beskyttet titel, ligesom designer heller ikke er det. Forskellen kan man som regel se i om eller hvor kunstneren er uddannet. Man må jo f.eks ikke skrive at man er uddannet kunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi hvis man ikke er det, men må godt skrive at man har en kunstuddannelse fra det sted man nu engang har.
   Designskolen i Kolding er f.eks. blevet akkreditteret, så de nyuddannede designere kan kalde sig for kandidater Cand. design eller Master of Arts, og det er titel man ikke må smykke sig med som designer hvis man ikke har den.

   Men alle kan kalde sig kunstnere og heldigvis for det. Selvom man ikke har gået på en bestemt skole kan man jo sagtens have noget helt unikt at byde på:-)

   KH Karina

  • Anne siger:

   Åhh ja Julia, du får vist lige ramt ned i noget ret essentielt i mine forældres branche. For hvad er kunst?
   Jeg synes Karina får summet det rigtig fint op, alle kan kalde sig kunster, men det er jo fuldstændig subjektivt hvad man selv vil kalde for en kunstner? Er det kunst at udstoppe hundehvalpe? At videooptage sig selv slagte heste på Grønland? At tappe sig eget blog over længere tid og så lave en buste af sig selv med det? Alt sammen noget anderkendte og til dels verdenskendte kunstnere har gjort? At man kunster, hvis man som 45 årig kvinde skal finde sig selv og begynder at lege med ler eller male med oliemaling på malerier derhjemme i børnenes tomme værelser??

   Altså det er sgu svært. Det er kunst hvis man synes det er kunst, og så skal man vist lade kunstsnobberne (som til dels mig) lade snobbe om det 😉

   Forresten behøver det ikke være unika for at være kunst synes jeg. Far og mor har også masser af tryk og grafik som findes i flere styk (men trods alt begrænset oplag som regel).

 2. Marie siger:

  Jeg forstår absolut godt at I gerne vil ha’ plads til det hele, det er nogle lækre billeder i ligger inde med, og med meget personlighed i. Jeg har også et forhold til det vi har på væggene, kunne aldrig købe noget tilfældigt og hænge op bare fordi. Det der betyder mest er mit Andy Warhol billede med Elvis, som min mor fik sendt hjem fra USA, og gav mig i gave. Har et helt særligt forhold til Elvis, og det billede vil bare altid følge mig.

 3. Har i en stor væg? Kan i lave en billed collage ala. denne http://jordanguidedesign.com/blog/wp-content/uploads/2010/04/colorful_framed_artwork_collage.jpg – held og lykke med det i hvert fald 🙂

  • Anne siger:

   Vores rum er ikke vildt store, det er stadig en lille lejlighed. Synes det kunne være super fedt, men måske bliver det lidt voldsomt når man ikke rigtig kan komme på afstand??

 4. Maria siger:

  Ja – vi tager i høj grad stilling til, hvad vi omgiver os med. Vores vægge prydes i høj grad af egne legende fotografier fra hele verden – billeder af skævheder, øjeblikke, stemning eller med en grafisk kant (havde fotografen været en anden ville det måske være fotokunst?!?). Derover et enkelt eget maleri og grafiske print og plakater fundet i forskellige sammenhænge.

  Jeg arbejder på at tilføje det første rigtige kunstværk – men det er en hemmelighed indtil sidst i marts 🙂

  • Anne siger:

   Nu er du vel også æstetiker ind til knoglerne?? 😉 Kunne forestille mig I har super fede ting på væggene, og hvor lyder det dog godt nok spændende med det første rigtige kunstværk!!

 5. Fru Forstad siger:

  Jeps jeg elsker det kunst, jeg har på væggene. Også selv om jeg ikke er tilfreds med den måde det er hægt op på, og jeg elsker det kunst jeg endnu ikke har fået op og hænger. Jeg plejer at sige, at kunst (og huse) er ligesom mænd, man er ikke i tvivl når man møder den rigtige.
  Måske det her er startskuddet til, at jeg får taget mig sammen og får indrammet en masse jeg har. Kan du anbefale en god rammebutik i kbh?

  • Anne siger:

   Åhh ja det er så svært at få det rigtigt op at hænge!! Og haha, det var en god læresætning!
   Altså min far bruger ramme-claus, men ved ikke lige hvor han ligger og det er ikke helt billigt. Han har vist også en syg lang ventetid hvis man er “almindelig”, forstå mig ret.

  • Fru Forstad siger:

   Ærgeligt at ramme-Claus er uden for de dødeliges rækkevidde. Jeg må på jagt…

 6. Karina siger:

  Skøn kunst du har og kender problemet med at få plads til det hele:-)
  Vi har også et personligt forhold til vores billeder på væggen. Det er fedt når der gemmer sig en historie i anskaffelsen af billedet lille som stor:-)

  • Anne siger:

   HEhe, det må være det evige problem. Plads. Ja, det må der altså gerne, og det tror jeg også der gør for rigtig mange.

 7. Nøj sikke fineste sager i har som vægpynt. Jeg er også meget glad for vores samling. Man kan jo skifte det lidt ud hvis man kun har få søm i væggene 🙂

  • Anne siger:

   Tak skal du have M. Du må komme forbi og se det rigtigt når du engang er i Kbh.
   Og ja, man kan helt klart skifte lidt rundt og sådan. Men i mit hoved skal det helst hænge med rigtige linjer altså øverst, midt eller nederst, og passe i størrelsen, og og og… Åhh nogle gange er det lidt hårdt at være perfektionist 😉

 8. Vibstjert siger:

  Det er også stadig…et kæmpe dilemma hos os, vi har kunst, billeder, plakater og tryk stående rundt i hele lejligheden, men kan ikke ‘finde’ de rigtige steder til dem…Sommerhuset derimod er plastret ind, og det ser så fint ud-men jeg tror det har været nemmere, fordi det mere er et ‘legested’, og ikke så vigtigt om alt hænger nøjagtigt og på rette plads, så dumt!! Men fine sager I har, så de skal da bare op i en fart:)

Skriv et svar