DIY – hæklet pandebånd i star stiches

Det strikkede pandebånd var ikke det eneste jeg lavede til min søster. Hun skal nemlig bo et meget koldt sted de næste måneder, så har lavet en andet pandebånd med lidt mere pang til hende.

DSC03584

Sådan gjorde jeg:

Garn: Drops Lima med en 3,5 nål; kant af to tråde karry-farvet bomuldsgarn 8/4.
Stjerne mønsteret passer til antallet 2 + 3 (et ulige antal), så slog selv 95 luftmasker op. Herefter hæklede jeg efter denne tutorial. Jeg synes bredden var fin med 4 rækker, og tilføjede derefter kanter af halve stangmasker, da de er en anelse højere end bare fastmasker. Samlingen har jeg så skjult bag knuden, som igen er grundgarnet viklet et passende antal gange om pandebåndet. Det er samme løsning som i det strikkede pandebånd jeg viste, og er egentlig bare ret vild med den effekt.

 

Variationer:
Hækl et lille stykke til at binde rundt om i stedet for knuden. Kunne være halve stangmasker, en række star stiches eller andet.
Brug kontrastfarve til at lave knuden med.
Undlad kant om båndet og og lav knuden i kontrast.

 

Skriv gerne hvis du laver et selv!

/Anne

Se:
Katrines udgave.
Dittes udgave. 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget , .Bogmærk permalink.

11 Kommentarer til DIY – hæklet pandebånd i star stiches

 1. Wauw hvor er det flot, og nogle super farver sammen 🙂

 2. Sine siger:

  Virkelig lækker lille sag du har hæklet : )

 3. Charlotte B siger:

  Hvor er det fint!! Det tror jeg da lige jeg må se om jeg ikke kan finde ud af at lave også 🙂

 4. linda; siger:

  det’ pænt, frøken krea:)

 5. Michelle siger:

  Hvor er det fint. Jeg burde kaste mig ud i hæklingens kunst, det er længe siden at jeg købte 8 nøgler bommuldsgarn til at prøve på… (den dårlige samvittighed banker mig i hovedet)

 6. Anne siger:

  Mange, mange tak for de søde kommentarer. Kan oplyse at søster blev særdeles begejstret da hun fik det idag! Den bedste modtagelse man kan få 🙂 Og gå endelig igang med at lave et 🙂

  KH

 7. Linn siger:

  Hvor er det lækkert, det vil jeg også gøre! Men mon ikke man også kan gøre det en række bredere? Jeg synes altid at pandebånd er lidt for små, og jeg ender med at fryse om øronen for at de stikker ud enten over eller under… Men jeg tror helt sikkert jeg skal prøve selv! 🙂

 8. Anne siger:

  linn: Mange tak. og jo, det kan man sagtens. Lige så bred/smalt som man vil. Det garn jeg har lavet det i giver altså en dejlig tykkelse og det er blødt selvom det er uld 🙂 God fornøjelse, håber du deler hvis du får lavet et.

  KH

Skriv et svar