Strikket pigehue

Hen over de sidste par dage har jeg fået strikket en lille pigehue á la klassisk Lille-Per. Jeg fik ideen på vej i toget til julefrokost hos svigerfamilien og måtte kaste alt andet jeg havde i hænderne fra mig for at gå i gang med den.

DSC03489

Det skulle være en hue med ensfarvet rib med ombuk, stribet glatstrik og så en stor pompom øverst. Jeg havde ikke nogen opskrift, så har sjusset mig lidt frem undervejs, og især indtagningerne måtte jeg lige tage et par gange efter at have rådført med forskellige strikkekyndige. Men den er egentlig blevet som jeg havde forestillet mig, så nu skal den bare prøvekøres.

Mit ellers yndige hoved er vist lidt for stort – gætter på det er en str. 1 1/2- 2 år, så havde forestillet mig at en lille pige jeg kender skulle have den. Hun har været så syg over hele efteråret efter at hun er begyndt i vuggestue og den stakkels mor blev så oven i købet syg her over julen. Så hvis moderen kan lide den så skal den da hjem til smukke Anna??

Hvis I har nogen tips til strikning af huer lytter jeg gerne!

/Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagget .Bogmærk permalink.

16 Kommentarer til Strikket pigehue

 1. Cecilie siger:

  Lækre farver og lækker hue. Heldige lille Anna:)

  Kram

 2. Sofie Legarth siger:

  Sååå fin, er sikker på Anna og hendes mor er glade for du ikke kan passe den, men bummer for dig :-/

 3. Asli siger:

  Den er vel nok sød, Anne! Rigtig lækker farvekombination 🙂

 4. Sine siger:

  Virkelig fin hue, du har strikket : )

 5. Anne siger:

  Hvor er den bare fin! Nogle gange bliver fristrikning bare bedre, end hvis man følger en opskrift:)

 6. vibeke siger:

  Jubiiiiii. Moren elsker den og det er jeg sikker på at den lille troldepige også gør. Hvor er du bare sød Anne.
  Knus V

 7. Mille siger:

  Smukt…og sød tanke til Anna;)

 8. Hvor er den bare fin – og er meget imponeret over at du har lavet den uden en opskrift.

 9. Ej, hvor er den kær. Det ser ud som om pomponen er sart rosa? Det er rigtig fint sammen med striberne. Det er altid et sats at strikke frit fra leveren, men det er blevet en lækker lille sag 🙂

 10. Blomsterpigen siger:

  Ej, hvor er den sød 🙂 Har du egentlig en pompom-maker eller laver du dem som i gamle dage?? Har ik lige fået taget mig sammen endnu nemlig. Skal jeg, kan jeg se 🙂

 11. karenbykaren siger:

  Hvor er det bare en fin hue, sikke en heldig lille pige! Kan godt lide dit farvevalg – og elsker lille-per stilen 🙂

  Karen

 12. Hvor er den bare flot.. tror det er en meget glad pige der bliver ejer af denne smukke hue..
  Du er velkommen hos mig på http://celinas-verden.blogspot.com
  Kh Camilla

 13. Heidi siger:

  hvor er den fin, rigtig rigtig fin, dygtige og søde dig 🙂

 14. PUK siger:

  Hvor er den flot – og jeg hæfter mig ved, at du har det ligesom mig – at man nogle gange bare må smide alt, hvad man har i hænderne for at forfølge en idé man lige har fået:)
  Godt nytår!
  Kh Puk

 15. strikkestine siger:

  Jeg synes den er skøn! Bedre med stribet end ensfarvet!
  Solhilsner
  Stine

 16. Silke siger:

  Hvor er den bare flot ! 🙂

Skriv et svar