Efter mit indlæg i lørdags bad Jeanette om opskriften på chokoladekagen. Og den vil jeg da meget gerne dele, for har lavet kagen et par gange efterhånden og synes den er rigtig lækker. En anelse tung, men ikke som en trøffel eller brownie. Toppen bliver en anelse sprød. Mmmm…
Jeg synes, at ren chokoladekage kan være en anelse kedeligt, så splitter kagen og putter noget lækkert mellem lagene. Første gang var det chokoladecreme, anden gang (i lørdags) jordbærmousse med chokoladecreme ud over og i dag lavede jeg den med vanillecreme i. Er helt klart mest til første og sidste løsning. Så er det sagt, men prøv jer endelig frem.
Jeg har fået opskriften af en sød pige jeg kender, som hedder Emma, så her er hendes ord:
Emmas chokoladekage:
100 g chokolade, 125 g smør, 5 æg, 250 g sukker, 100 g hvedemel, 50 g kakao, 1 tsk bagepulver
Smelt smør og chokolade sammen. Det tørre blandes i en skål. Sukker og æg piskes stift i ca 10 min. Hæld langsomt smeltet ckokolade og smør i sukkerblandingen, mens der fortsat piskes. Vend forsigtigt melblandingen i med en dejskraber (optimalt hvis melblandingen sigtes ned i). Smør formen. Kagen bliver flottest, hvis den bages i en randform, men du kan også bruge en springform. Kagen bages midt i ovnen på 175 grader i 30-45 min. Drys evt med flormelis som pynt.
Som det ses af billederne har jeg kun lavet den i springform.
Undskyld billedkvaliteten. Kagen er faktisk flottere i virkeligheden.
Chokoladecreme:
6 dl flormelis, 1 dl kakao, 40 g blødt smør, lidt over 0,5 dl mælk og 2 tsk vanillesukker piskes til en luftig creme.
Vanillecreme:
7 dl flormelis, 40 g blødt smør, lidt over 0,5 dl mælk og 2 tsk vanillesukker piskes til en luftig creme.
Jordbærmousse:
Jeg valgte den lette løsning og trak “jeg-har-travlt-kortet”. Derfor blev det Dr. Oetkers.
God bagelyst!
Anne
Mums…bare ærgerligt jeg er blevet sat på en dum diæt, hvor jeg ikke må få halvdelen af det der er i:( Men jeg gemmer da lige opskriften hvis nu:)
lyder lækker, men synes af det er underligt at der skal kakao i vaniliecremen
Det står der da ikke nogen steder?
Mmmm den lyder lækker! Jeg skal da helt sikkert afprøve den opskrift en dag. Tak!
Mums Anne! Tak for opskriften… 🙂
KH Tine
Den kunne jeg da godt lige klemme et stykke ned af 😉
Tak for opskriften! Jeg kan jo allerede se ud fra opskriften at den er dejlig snasket og rig i kakaosmagen, da der kun er 100g mel i – så lækkert!
Fantastisk!!! Ej den ser simpelthen stadig mega lækker ud! Tak fordi du gad dele – må straks udtænke en god undskyldning for at bage en 🙂
MUMS!!!
Sådan én kunne jeg da godt lige fortære lidt af på en søndag-regnvejrs-aften..:)
KH Anne
mam mam mam!! den skal prøves asap!!
ps, det er ledt at poste billeder af kage når jeg sidder her på arbi helt uden…
Mmmnnn…. Chokoladekage… Jeg også finde på en undskyldning for at bage den – barselsbesøg når bebsen er født, måske? 🙂
Hvor mange personer er kagen til? 🙂
Ska smøren smeltes til vanille cremen? Lyder super lækkert
Michaela, du skal endelig ikke smelte smørret 🙂 Det skal være lidt blødt og så røres grundigt sammen med det andet. Plejer at bruge en elpisker og så tager det lige lidt tid.
Tak…. Prøver i morgen, uhm
Hvad ville i pynte den med hvis den skal bruges til en fødselsdagsfest d. 13 sep?
Til børn eller voksne??
Det er til min men fylder 16 og kan godt lige pynt men er helt vild med den enkelthed på billedet.
Man kunne også overveje ikke at dele den, men så lade frostingen ligge som et lag ovenpå?? Fx chokolade. Og så drysse lidt revet shokolade eller chokoladespåner over??
Den skal laves med vanille og jeg har overvejet at ligge marens henover og putte bær ned i som fn lille form for overraskelse.
Hvor mange voksne er den beregnet til?